IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Причината за разсрочването са финансови проблеми на дружеството и последвалата смяна в собствеността. Според Търговския регистър ИГК е еднолична собственост на "Евролийз Асет", което е непряко свързано с "Еврохолд България". "Еврохолд" е собственик на застрахователя "Евроинс", в който е сключена полица за обезпечение на плащанията по дълга. Според регистъра промяната в собствеността на ИГК е станала на 19 октомври тази година, когато предишният собственик Лазар Граменов е продал целия капитал на "Евролийз Асет". Дружеството не е част от структурата на холдинга, но негови мениджъри са в ръководството на компании на "Еврохолд".

Връзка с "Еврохолд"

Кирил Бошов, председател на управителния съвет на холдинга, обясни, че са придобили компанията, преговарят за разсрочване и за продажба на активите. Той посочи, че се е стигнало до сделката, тъй като "сегашните мениджъри са неспособни да управляват този бизнес". Дружеството има различни имоти на територията на Варна и в околността, включително и модерен газов терминал, който е заложен по дълга. Бошов обясни, че плановете им са след разсрочването да продадат активите и да покрият дълговете. От "Евролийз Асет" не смятат да развиват ИГК и да инвестират повече в нея, тъй като по думите на Бошов "не е наша работа". "Еврохолд" и дружествата около него се занимават основно с финансови операции и продажби на автомобили.

На събранието на кредиторите в края на 2010 г. е решено за допълнително обезопечение да се направи ипотека върху железопътен терминал за втечнен газ в гр. Суворово. Сега обаче се предлага обезпечението да отпадне, а вместо това да се сключи допълнение към застраховката в "Евроинс", с която да се гарантират плащанията до края на удължения срок.

"Източна газова компания" има една емисия облигации за 1.5 млн. евро, която се търгува на Българската фондова борса. Първоначално падежът й трябваше да бъде през юни миналата година, но облигационерите се съгласиха на разсрочване с 18 месеца до 26 декември тази година. Сега обаче се иска ново отлагане до декември 2015 г., но с условие поне 10% от главницата да бъдат изплатени в края на тази година, заедно с натрупаната досега лихва. Интересното е, че за разлика от други компании, които срещу разсрочването се съгласяват на по-висока лихва, предложението към облигационерите на ИГК е тя да се намали. В момента годишната лихва по заема е 8.2%, без да е имало промяна при предишното отлагане, сега обаче се предлага тя да стане 5%.

Коментар

• Kапиталът на Евроинс ЗО е 2,1 мил.,а на Юнайтед 2,05 мил.- така че като ги слее и довнесе до изискуемия минимум 4,6 мил - готов ти е човекоздравозастрахователя.
      Защо да меша дейностите.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Според Николай Мишкалов за всички здравни фондове, които са част от групи със застрахователна компания, е логично да има вливане. Така се избягват високите изисквания за капитал на дружествата за допълнително здравно осигуряване, които ще влязат в сила през следващата година. Такова намерение обаче нямат от "Евроинс здравно осигуряване", обясниха от групата на "Еврохолд България", в която влиза и застрахователят "Евроинс".
        на интервюта много много вяра нямам, но може да са решили да спретнат един животозастраховател под шапката на ЕИГ и да не мешат капите с Евроинс. Животозастраховател и Здравно застраховане се допълват абсолютно и ако имат възможност защо да не спретнат едно Евроинс Здраве и Живот ... примерно.

поздрави
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• За пари ,за кво друго
          Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
          Що така? Да не сдават багажа вече?

Коментар

• Що така? Да не сдават багажа вече?

Коментар

• Поне два здравноосигурителни фонда ще бъдат обединени със застрахователни компании заради новите финансови изисквания към тях, показва допитване на "Капитал Daily". От "Дженерали Застраховане" вече са подали заявление до Комисията за защита на конкуренцията, която да одобри вливането в компанията на "Дженерали Закрила" - здравният фонд на групата в България.

Нови структури

Същото намерение имат и от "Булстрад здравно осигуряване", съобщи изпълнителният директор на компанията Николай Мишкалов. При тях обаче тепърва ще се решава в коя застрахователна компания на "Виена иншурънс груп" да се влее здравният фонд. Вариантите са "Булстрад Общо застраховане" и "Булстрад Животозастраховане", като по думите на Мишкалов е по-логично здравният фонд да се влее в животозастрахователното дружество.

При "Дженерали" обаче вливането на "Закрила" ще е в компанията за общи полици, а не при животозастраховането. От дружеството обясниха, че плановете им са промяната в структурата да приключи до края на април следващата година, а дотогава "Закрила" ще си работи както и досега. Договорите на осигурените в здравния фонд ще се запазят без промяна, но вече ще се обслужват от "Дженерали Застраховане". Без промяна в дейността ще остане и здравният център на групата - "Дженерали Закрила медико-дентален център" в София, обясниха още от групата.

Според Николай Мишкалов за всички здравни фондове, които са част от групи със застрахователна компания, е логично да има вливане. Така се избягват високите изисквания за капитал на дружествата за допълнително здравно осигуряване, които ще влязат в сила през следващата година. Такова намерение обаче нямат от "Евроинс здравно осигуряване", обясниха от групата на "Еврохолд България", в която влиза и застрахователят "Евроинс".

Коментар

• влакче, тая новина е за темата на холда, не тази!

Коментар

• Румънската комисия за финансов надзор е поискала от местното подразделение на българската застрахователна компания Евроинс Румъния да увеличи капитала си и да ускори плащанията по възникнали щети. Това съобщава румънският портал 1asig.ro.

От информацията става ясно, че на 13 ноември в Букурещ е била проведена среща между ръководителя на застрахователния надзор Даниел Тудор и представители на ръководството на Евроинс. От българска страна участие в срещата са взели Асен Христов, Кирил Бошов и Милена Гунчева.

От сайта съобщават, че румънското подразделение на Евроинс е била подложено на инспекция от страна на регулатора, тъй като преди дни в него са постъпили сигнали от два независими сервиза за автомобилни ремонти, които се оплакали от закъснения в изплащането на вземания. След направената проверка и проведаната среща, от надзорната институция изразяват увереност, че дружеството прави нужното, за да гарантира сигурност на своите клиенти в Румъния.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Балъци все ще се намерят.
                      И балалайки....

Коментар

ехе, някой се събуди от ляво май?
                        Балъци все ще се намерят.

Коментар

Добро утро!
                          Ех че си злобен.....
                          Ти къде си инвестирал, че не съм те следил когато си го казвал?
                          Успех ти желая!
                          Още си било малко паленце и не си било открило този форум.

Коментар

• ехе, някой се събуди от ляво май?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Бе и да лижете и да не лижете задници - все тая.
                              Добро утро!
                              Ех че си злобен.....
                              Ти къде си инвестирал, че не съм те следил когато си го казвал?
                              Успех ти желая!

Коментар

• Е че кой е пъне... да кажеш че съм аз ще е меко казано невярно.
                                Ама май няма да чета нищо. Няма смисъл. Както казах преди хвърлях по едно око, ама то си е загуба на време.
                                И друго
                                не се обиждай, че не те броим за капацитет. за начало почни като намериш отчетите, прочети ги, виж по какви показатели се оценява застраховател и тн и тн
                                Даже не ми и минава през ум да се обиждам. Но пък от всичките писаници и не само тук - не ми ли схвана идеята - не може да наречеш инвестиция закупуването на акции в България. Огледай се - с изключение на само няколко дивидентни компании всички останали се отнасят с акционерите като с безвъзмездни донори. Много обидно. Спекулацията не е инвестиция, както сам си разбрал по болезнен начин.
                                Говорили сме отдавна за това.
                                Но мога да ти кажа, че отдалече се вижда много по-добре. Е това което виждам всъщност ме накара да се махна. Не съм младеж, и нямам време, а и желание повече да се боря там. Човек трябва и за семейството да се погрижи. Дано ти върви бизнеса, и дано не е зависим от български контрактори или клиенти. Знаеш защо го казвам.
                                А че се ебавам с вас - ми що не?
                                Но го правя добронамерено, не ви мисля злото. И само ти се пънеш и подскачаш. Че направихте отчайващо грешна "инвестиция" - спор няма. Ама не съм ви аз виновен.
                                Бе едно време ти казах къде съм купил акции, преди време го направих и с конкурентите им. Та виж какви са резултатите досега.
                                Мисля си че ако заèбеш жалката бефебе и направиш нещо подобно - доволен ще останеш, и няма да си толкоз нервен.

Айде лека нощ, и да спиш в кош че ше излизаме.

Коментар

Working...
                                X