IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няколко думи към постната табличка с дивиденти:
    Освен общовалидната /за всички торови компании/ зависимост от цената на зърно и добиви, за Неохим е важно съотношението цена нефт - цена газ. Дълго време бяхме на "петролна" цена на газа. Затова и след загубите през 2013 и 2014 се появява печалба за 2015г. от 4.5млн. и 28 млн. през 2016.Цената на пшеницата е ниска в тези години, но нефтът пада до $35 в края на 2015 и началото на 2016, и Булгаргаз продава на около 27лв. за МWh /по това време е в обем, за1000м3/. Квотите за емисии са от края на 2015 и в началото са евтини, а и голяма част бяха безплатни.

Относно дивиденти - Яра е с подобни мн. добри дивиденти, но се ориентира към внос на няколко млн.т. амоняк с флотилия от танкери, терминали и сътрудничество със ж.п. компания за транспорт.
    Най-голямата хим.компания и първата, която комерсиализира амонячния синтез на Хабер - Бош /BASF/ , предпочете да затвори един от заводите си за амоняк в Лудвигсхафен. CF преди тях направиха същото.
    Горното не е препоръка, а само опит да разбера продавачите.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
      НЕО се очертава като дивидентна звезда за втора година май

Винаги ми е било интересно как им излиза на спекулантите сметката по отношение на транзакционните разходи да влизат и излизат в такива плитки позиции...

И в ИП работят хора, борсата и ЦД също имат разходи
      Добре е да има по-висока ликвидност и по-тесни спредове, не само тук. Търговийката е и шопинг терапия.
      ------
      Нямам сделки с Неохим последните 6 месеца, но старата любов ръжда не хваща /акцията имам предвид, не компанията/
      Нямам в момента и в др. торови компании, въпреки примамливите коефициенти.
      Индустрията е интересна - осигурява храна за нашата храна, но докато зърното не се стабилизира е малко вероятно да обърнат тренда.
      В някаква степен част от спекулантите сме като кучето на Павлов, с условни рефлекси, а някои новини оказват ноцебо, плацебо ефекти.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
        НЕО се очертава като дивидентна звезда за втора година май

Винаги ми е било интересно как им излиза на спекулантите сметката по отношение на транзакционните разходи да влизат и излизат в такива плитки позиции...

Получават се завидни резултати, ако се изнижеш сух от 59,2 до 55,60 с 1/5 и след това си един от първите на ексаот 51,80-48,+с поне 1/2 от остатъка и продължиш в крак със "светлото бъдеще" на компанията до зануляване... след това можеш пак да забършеш нещо, но това ти стига в такава "плитка" позиция да си с три дивидента напред и без допълнителен товар,- и чепаш с куни за сладък сеир!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
          13% доходност от дивидент няма такава акция!!!
          Аз се надявам на 20% ама да видим

Коментар

• НЕО се очертава като дивидентна звезда за втора година май

Коментар

• Дивиденти

2021 5 4.75 21.06.2022
              2020 0.4 0.38 29.06.2021
              2017 0.2 0.19 14.06.2018
              2015 0.8 0.76 14.06.2016
              2012 0.4 0.38 29.07.2013
              2011 0.3 0.285 15.06.2012
              2007 0.5 0.48 06.06.2008
              2006 0.2 0.19 08.06.2007
              2005 0.35 0.33 09.06.200
              2004 0.15 0.14 24.06.2005

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко Разгледай мнение

Ами ако е последния??

Затова и цената е такава...
                Пу, пепел ти на пръста!

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
                  13% доходност от дивидент няма такава акция!!!
                  Ами ако е последния??

Затова и цената е такава...

Коментар

• 13% доходност от дивидент няма такава акция!!!

Коментар

• Мисля, че Q2 тренда ще се обърне и ще излязат на печалба. И след компенсациите, в края на годината също очаквам не лоша годишна печалба в рамките 10-15 милиона.
                      Last edited by maradona; 04.05.2023, 08:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение

Добре е да сме оптимисти и дано си прав. За целта първо трябва да пуснат производството, после газа трябва да е значително по-евтин, за да има смисъл да работят и трето трябва конкуренцията да спре да внася от русия. Пропуснах Агрополихим - те също трябва да спрат, а и земеделците трябва да започнат да торят през лятото. Ако тези неща не се случат, то най-вероятно следващите 5-6 месеца ще има ремонт и ще се изчака започването на есенното търсене на торове, което ще бъде може би най-разумното за да се намалят щетите.
                        Еех, мечти на съкратени в миналото служители.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Би ли обяснил, защо мислиш, че дружеството влиза в труден период.
                          Аз мисля, че предстоят добри времена и добри отчети.
                          Добре е да сме оптимисти и дано си прав. За целта първо трябва да пуснат производството, после газа трябва да е значително по-евтин, за да има смисъл да работят и трето трябва конкуренцията да спре да внася от русия. Пропуснах Агрополихим - те също трябва да спрат, а и земеделците трябва да започнат да торят през лятото. Ако тези неща не се случат, то най-вероятно следващите 5-6 месеца ще има ремонт и ще се изчака започването на есенното търсене на торове, което ще бъде може би най-разумното за да се намалят щетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Днес се заиграх с Доверие и не съм гледал какво става тук..... сега даже видях че съм купил малко над 100 акции тук. Дивидентът от 5 кинта не е лош, но би било по-добре да е поне 7-8 лв. при 30 лв. печалба на акция за 2022г.! Най-справедливо е да е 10 лв., ако питате мен
                            Винаги може да се гласува нещо по-добро от доброто.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Марадона потъна, глътна вода и май е вече на плажът:-)
                              Днес се заиграх с Доверие и не съм гледал какво става тук..... сега даже видях че съм купил малко над 100 акции тук. Дивидентът от 5 кинта не е лош, но би било по-добре да е поне 7-8 лв. при 30 лв. печалба на акция за 2022г.! Най-справедливо е да е 10 лв., ако питате мен

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

J Това си заслужава да се прати, като лично на ;- MARADONA
                                Марадона потъна, глътна вода и май е вече на плажът:-)

Коментар

Working...
                                X