Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
Информацията си я има и излиза официално всяко 3-месечие..... пакетът му намалява постоянно.... а и десетки пъти съм купувал от собствения му посредник Загора Финакорп.... вади постоянно по 100 акции и като минат вади нови. Играя го Неото от 2 години и им зная всички номера
А и никой не ви е виновен, че спекулантите се навряхте в Доверието и 2-3 други позиции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Информацията си я има и излиза официално всяко 3-месечие..... пакетът му намалява постоянно.... а и десетки пъти съм купувал от собствения му посредник Загора Финакорп.... вади постоянно по 100 акции и като минат вади нови. Играя го Неото от 2 години и им зная всички номера
Иии ...НИкой не оспорва "информацията"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Какъв Гаргов бе човек!? Иди на оса и се запознай с Гаргов ! със 110те хил папири. които най-вероятно пак са си 110 а не 220 волта!
Не е гаргов проблема а ти си наливаш спекулантьорски моабети в темата без изобщотада си в час
и беез препоръки ...
- 1 like
Коментар
-
Да видим дали има свободен ресурс на БФБ да поеме пакета на Гаргов, който не спира да продава...... аз затова пускам по някоя и друга бройка на желаещите да влязат!
Коментар
-
Да видим дали има свободен ресурс на БФБ да поеме пакета на Гаргов, който не спира да продава...... аз затова пускам по някоя и друга бройка на желаещите да влязат!
Не е гаргов проблема а ти си наливаш спекулантьорски моабети в темата без изобщотада си в час
и беез препоръки ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеЩе видим прахосмукачката, докъде ще докара цената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеЩе видим прахосмукачката, докъде ще докара цената.
Периодът е такъв *(ситуацията)
Защо? Защото миналата година пак бяха дали такъв дивидент.
Ефект? - ... потчи нулев беше тогава *(беше по-очакван)
Сега не е толкова очакван - ок, цената може и да дръпне повечко спрямо миналия случай... но като цяло вече гледан за бфб филм....
(не го препоръчвам, дано е осезаемо по-различен)
Коментар
-
Първоначално изпратено от veteran4 Разгледай мнение
В години на кризи потреблението на "Гифън блага" се повишава.....
Доста е паднала консумацията на хляб на глава през 2022, с около 14%, но предвиждат ръст в следващите 4 г.
https://www.statista.com/outlook/cmo...rldwide#volume
Животинките спасяват потреблението:
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Благодаря! Опитах се да провокирам и др. гледни точки, че е скука.Получи се. По-силни изяви на Ел Ниньо или Ла Ниня влияят доста.
Русия също имат резерви в торенето - само 25 кг. на хектар /последни докладвани/ Средно за всички държави е 180кг :
https://www.theglobaleconomy.com/Russia/fertilizer_use/
Високите цени първоначално леко свиват потреблението, докато хората свикнат. Когато рецесията се разрази, консумацията на хляб се повишава/поне в България се получи така преди 13 г./ Вероятно заместват втората-третата пържола с повече хлябили инстинктивно търсим въглехидрати, вит. Б и магнезий.
Допускам, че следващата четна гдина ще има нов подем в цената на пшеницата, по подобие на 2008 - 2010, но променливите са толкова много ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Съгласих се тук
Отново много интересен и задълбочен инсайт за динамиката в индустрията
Русия също имат резерви в торенето - само 25 кг. на хектар /последни докладвани/ Средно за всички държави е 180кг :
https://www.theglobaleconomy.com/Russia/fertilizer_use/
Високите цени първоначално леко свиват потреблението, докато хората свикнат. Когато рецесията се разрази, консумацията на хляб се повишава/поне в България се получи така преди 13 г./ Вероятно заместват втората-третата пържола с повече хлябили инстинктивно търсим въглехидрати, вит. Б и магнезий.
Допускам, че следващата четна гдина ще има нов подем в цената на пшеницата, по подобие на 2008 - 2010, но променливите са толкова много ...Last edited by 1984-; 04.05.2023, 17:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
И в ИП работят хора, борсата и ЦД също имат разходи
Добре е да има по-висока ликвидност и по-тесни спредове, не само тук. Търговийката е и шопинг терапия.
Отново много интересен и задълбочен инсайт за динамиката в индустрията, евала.
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнениеГорното не е препоръка, а само опит да разбера продавачите.
Не знам дали е така или не, но имам подозрение, че в немалка част от територията на Украйна сеитба няма, просто защото украински трактор може да тегли танк, но не може да прескочи противотанкова мина независимо кой я е заложил.
Освен това виждаме лепкава ('sticky") инфлация, която дори и утре да спадне до 0% (което няма да стане), ще означава, че е запечатала сегашните цени от потребителската кошница за замерване. CPI кошниците не включват цените на борса на цитираните петрол, газ, торове и крайна земеделска продукция, но логиката мисля, че е ясна.
Това по темата за перспективите пред агро суровините и опитите да бъде отркит някакъв рационал в действията на продавачите на тази много странна купчина старо ръждясало желязо и кеш.
- 1 like
Коментар
Коментар