IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

че какво са 100 папира - това е една пенсия ... много им се вързваш и пренебрегваш други по-значими фактори (мое мнение и без препоръка)
    Иии ...НИкой не оспорва "информацията"
    По мои сметки има още около 100-на тона ~ 4% от капитала (преди имаше над 5%).... а инапе стратегията му е да слага по 100 на аска и като се съберат повече на бида и изсипва

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Информацията си я има и излиза официално всяко 3-месечие..... пакетът му намалява постоянно.... а и десетки пъти съм купувал от собствения му посредник Загора Финакорп.... вади постоянно по 100 акции и като минат вади нови. Играя го Неото от 2 години и им зная всички номера
      Дрън, дрън, през тоя посредник продава, който си иска, а не само един човек. Не си ли ги чувал тия работи.
      А и никой не ви е виновен, че спекулантите се навряхте в Доверието и 2-3 други позиции.

Коментар

Информацията си я има и излиза официално всяко 3-месечие..... пакетът му намалява постоянно.... а и десетки пъти съм купувал от собствения му посредник Загора Финакорп.... вади постоянно по 100 акции и като минат вади нови. Играя го Неото от 2 години и им зная всички номера
        че какво са 100 папира - това е една пенсия ... много им се вързваш и пренебрегваш други по-значими фактори (мое мнение и без препоръка)
        Иии ...НИкой не оспорва "информацията"

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Какъв Гаргов бе човек!? Иди на оса и се запознай с Гаргов ! със 110те хил папири. които най-вероятно пак са си 110 а не 220 волта!
          Не е гаргов проблема а ти си наливаш спекулантьорски моабети в темата без изобщотада си в час
          и беез препоръки ...

Коментар

Да видим дали има свободен ресурс на БФБ да поеме пакета на Гаргов, който не спира да продава...... аз затова пускам по някоя и друга бройка на желаещите да влязат!
            Развиваш някакви фантазии за разни пакети.

Коментар

Да видим дали има свободен ресурс на БФБ да поеме пакета на Гаргов, който не спира да продава...... аз затова пускам по някоя и друга бройка на желаещите да влязат!
              Какъв Гаргов бе човек!? Иди на оса и се запознай с Гаргов ! със 110те хил папири. които най-вероятно пак са си 110 а не 220 волта!
              Не е гаргов проблема а ти си наливаш спекулантьорски моабети в темата без изобщотада си в час
              и беез препоръки ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
                Ще видим прахосмукачката, докъде ще докара цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
                  Ще видим прахосмукачката, докъде ще докара цената.
                  До кривата круша!
                  Периодът е такъв *(ситуацията)
                  Защо? Защото миналата година пак бяха дали такъв дивидент.
                  Ефект? - ... потчи нулев беше тогава *(беше по-очакван)
                  Сега не е толкова очакван - ок, цената може и да дръпне повечко спрямо миналия случай... но като цяло вече гледан за бфб филм....
                  (не го препоръчвам, дано е осезаемо по-различен)

Коментар

• Ще видим прахосмукачката, докъде ще докара цената.

Коментар

• 5 лв. дивидент на акция, мисля че е добре, макар че можеше и повече. Все пак малко акции носят над 10 % доходност. А и си връзват гащите за 2-3 години напред с големия фонд резервен. Аз лично, с оглед на ниската цена на газа, съм оптимист за развитието.

Коментар

• Първоначално изпратено от veteran4 Разгледай мнение

В години на кризи потреблението на "Гифън блага" се повишава.....
                        Така би трябвало да е според сър Гифън, но той е живял преди 120г., нямало е ваучери за храна, бързи кредити и "предпазни мрежи".
                        Доста е паднала консумацията на хляб на глава през 2022, с около 14%, но предвиждат ръст в следващите 4 г.
                        https://www.statista.com/outlook/cmo...rldwide#volume

Животинките спасяват потреблението:

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

Благодаря! Опитах се да провокирам и др. гледни точки, че е скука.Получи се. По-силни изяви на Ел Ниньо или Ла Ниня влияят доста.
                          Русия също имат резерви в торенето - само 25 кг. на хектар /последни докладвани/ Средно за всички държави е 180кг :
                          https://www.theglobaleconomy.com/Russia/fertilizer_use/
                          Високите цени първоначално леко свиват потреблението, докато хората свикнат. Когато рецесията се разрази, консумацията на хляб се повишава/поне в България се получи така преди 13 г./ Вероятно заместват втората-третата пържола с повече хляб или инстинктивно търсим въглехидрати, вит. Б и магнезий.
                          Допускам, че следващата четна гдина ще има нов подем в цената на пшеницата, по подобие на 2008 - 2010, но променливите са толкова много ...
                          В години на кризи потреблението на "Гифън блага" се повишава.....

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Съгласих се тук

Отново много интересен и задълбочен инсайт за динамиката в индустрията
                            Благодаря! Опитах се да провокирам и др. гледни точки, че е скука.Получи се. По-силни изяви на Ел Ниньо или Ла Ниня влияят доста.
                            Русия също имат резерви в торенето - само 25 кг. на хектар /последни докладвани/ Средно за всички държави е 180кг :
                            https://www.theglobaleconomy.com/Russia/fertilizer_use/
                            Високите цени първоначално леко свиват потреблението, докато хората свикнат. Когато рецесията се разрази, консумацията на хляб се повишава/поне в България се получи така преди 13 г./ Вероятно заместват втората-третата пържола с повече хляб или инстинктивно търсим въглехидрати, вит. Б и магнезий.
                            Допускам, че следващата четна гдина ще има нов подем в цената на пшеницата, по подобие на 2008 - 2010, но променливите са толкова много ...
                            Last edited by 1984-; 04.05.2023, 17:50.

Коментар

• Те спрели напълно консумацията на газ в понеделник значи може и да имат пари за дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

И в ИП работят хора, борсата и ЦД също имат разходи
                                Добре е да има по-висока ликвидност и по-тесни спредове, не само тук. Търговийката е и шопинг терапия.
                                Съгласих се тук

Отново много интересен и задълбочен инсайт за динамиката в индустрията, евала.

Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
                                Горното не е препоръка, а само опит да разбера продавачите.
                                Аз мога да добавя донякъде спекулативно от моя страна (имам тук), че виждам в ей този документ на американското земедеслко министерство прогнози за стабилизиране на цените около сегашните нива (т.е. след скорошните върхове бушелът пшеница ще остане на втората по абсолютна стойност цена) - https://www.ers.usda.gov/webdocs/out...68/whs-23c.pdf

Не знам дали е така или не, но имам подозрение, че в немалка част от територията на Украйна сеитба няма, просто защото украински трактор може да тегли танк, но не може да прескочи противотанкова мина независимо кой я е заложил.

Освен това виждаме лепкава ('sticky") инфлация, която дори и утре да спадне до 0% (което няма да стане), ще означава, че е запечатала сегашните цени от потребителската кошница за замерване. CPI кошниците не включват цените на борса на цитираните петрол, газ, торове и крайна земеделска продукция, но логиката мисля, че е ясна.

Това по темата за перспективите пред агро суровините и опитите да бъде отркит някакъв рационал в действията на продавачите на тази много странна купчина старо ръждясало желязо и кеш.

Коментар

Working...
                                X