IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не се бутайте. Проявете малко уважение.

Коментар

• Газът си е супер, подобрява се търг. баланс на България.
      Вече азерски и втечнен са на една цена, а до две години ще има още доста ново предлагане. Някои бивши доставчици би трябвало да са разбрали, че "клиентът винаги има право".

Сега сменят курса, намалят мита:

"От началото на селскостопанската година (1 юли 2022 г.) над 50 милиона тона зърно са доставени на външните пазари, каза руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев на среща с руския президент .

До края на селскостопанския сезон Министерството на земеделието планира да изнесе над 55 млн. тона, от които 45 млн. тона пшеница.

„При планирания обем на производството за 2023 г., като се вземат предвид преходните остатъци, очакваме през новия сезон да доставим 50-55 милиона тона зърно на чуждестранни партньори“, каза Патрушев.

Също така, според министъра, преди началото на новата селскостопанска година (1 юли 2023 г. - 30 юни 2024 г.) митото върху зърнените култури ще бъде коригирано.

"Всеки сезон коригираме изчисляването на експортното мито. Тази година, предвид рекордната реколта и ранната сеитба, ще направим това преди началото на новия земеделски сезон. Очакваме коригираният механизъм да влезе в сила от 1 юни и ще намали тежестта върху земеделските производители“, каза Патрушев
      --------------

ТТF газът е почти на връхчето от септември 2018, а средната за август - декември 2018г. е около 24евро. По това време Неохим получава газ на 38лв/Q3/ и 43лв за Q4, цена на АН при търговци на едро е 420 - 440лв. Емисиите са на около 20евро, под 30лв.на тон амоняк, а не 150. Разходи за заплати, енергия и в.услуги са доста по-ниски. "Печалбите"...

Коментар

• От края на март насам цената на TTF се понижи в продължение на шест последователни седмици, като спадна с близо 27%

Коментар

• много съм доволен от неохима . бомбата на седмична го размаза . а софикса още не е тръгнал към 100 от сатанярското 666 на което еверйчетата се кланят
          тогава гледай писъци хяхяхяхяхяхях

Last edited by the architect; 19.05.2023, 01:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Не си в час. Изобщо.
            Пак си прав. Отдавна съм минал етапа с часовете
            Върти манивелата и чакай да ти просветне

Коментар

• Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение

Еххх, много бързо ме разкри ))
              Вярно е - откакто не работя там съм толкова тъжен и безпътен, че като ми стане много, ама много тъжно влизам тук да се развеселя малко
              То и ти ми напомняш на един бивш колега. Да вземем да отидем на ОСА - да си разкажем малко спомени от златните времена и да се посмеем
              Сега по-сериозно. Пускане през късната есен е най-добрия вариант (не е апокалиптичен с оглед на кеша), за да се минимизират рисковете от напразно въртене на манивелата и финансиране/субсидиране на газовите търговци. Лятото кой купува нитрат? Хората жънат и прибират реколта - торенето е чак октомври - ноември
              Експорт сега няма как - руснаците продават под 200 долара /т...
              Не си в час. Изобщо.

Коментар

Бълнуванията ти за апокалипсис отдавна са известни. Разбирам те... не работиш вече там.
                То и един друг форумец миналата година сума ти време спираше газта за държавата, че и тая година продължава.
                Еххх, много бързо ме разкри ))
                Вярно е - откакто не работя там съм толкова тъжен и безпътен, че като ми стане много, ама много тъжно влизам тук да се развеселя малко
                То и ти ми напомняш на един бивш колега. Да вземем да отидем на ОСА - да си разкажем малко спомени от златните времена и да се посмеем
                Сега по-сериозно. Пускане през късната есен е най-добрия вариант (не е апокалиптичен с оглед на кеша), за да се минимизират рисковете от напразно въртене на манивелата и финансиране/субсидиране на газовите търговци. Лятото кой купува нитрат? Хората жънат и прибират реколта - торенето е чак октомври - ноември
                Експорт сега няма как - руснаците продават под 200 долара /т...

Коментар

• Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение

Някъде в периода между деня на Съединението и деня на народните будители ще се завърти най-вероятно. Дотогава ще ремонтират...
                  Бълнуванията ти за апокалипсис отдавна са известни. Разбирам те... не работиш вече там.
                  То и един друг форумец миналата година сума ти време спираше газта за държавата, че и тая година продължава.

Коментар

Чакам завъртането на манивелата.
                    Някъде в периода между деня на Съединението и деня на народните будители ще се завърти най-вероятно. Дотогава ще ремонтират...

Коментар

Чакам завъртането на манивелата.
                      Много екстри имате...

Ако се окаже, че не може да запалите поради изтощен акумулатор, то първата ви опция е да стартирате чрез бутане

Коментар

• Чакам завъртането на манивелата.

Коментар

• Тук се заформя меле.
                          Време му е.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
                            Купувате ли от Загора Финакорп? Ще преборите ли пакета?
                            От пакета са продадени едва около 1500 бр. през Q1 - това е 10% от всички изтъргувани.
                            ------------
                            От 1юни /до 30 ноември/ Русия повишава квотите за износ на торове до 18 млн.т. Макар че:

"Товарооборотът на руските морски пристанища през януари-април 2023 г. се е увеличил с 11,6% в сравнение със същия период на миналата година и възлиза на 300,5 милиона тона, според Асоциацията на морските търговски пристанища .

Обемът на претоварване на сухи товари възлиза на 146,4 милиона тона (+21,0%), включително:
                            • зърно - 22,4 млн. тона (увеличение от 2,1 пъти);
                            • минерални торове - 10,5 млн. тона (увеличение от 1,7 пъти). "

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
                              Купувате ли от Загора Финакорп? Ще преборите ли пакета?
                              Човекът с пакета, като ти чете изблиците и сигурно си умира от смях.

Коментар

• Купувате ли от Загора Финакорп? Ще преборите ли пакета?

Коментар

Working...
                                X