Не се бутайте. Проявете малко уважение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Газът си е супер, подобрява се търг. баланс на България.
Вече азерски и втечнен са на една цена, а до две години ще има още доста ново предлагане. Някои бивши доставчици би трябвало да са разбрали, че "клиентът винаги има право".
Сега сменят курса, намалят мита:
"От началото на селскостопанската година (1 юли 2022 г.) над 50 милиона тона зърно са доставени на външните пазари, каза руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев на среща с руския президент .
До края на селскостопанския сезон Министерството на земеделието планира да изнесе над 55 млн. тона, от които 45 млн. тона пшеница.
„При планирания обем на производството за 2023 г., като се вземат предвид преходните остатъци, очакваме през новия сезон да доставим 50-55 милиона тона зърно на чуждестранни партньори“, каза Патрушев.
Също така, според министъра, преди началото на новата селскостопанска година (1 юли 2023 г. - 30 юни 2024 г.) митото върху зърнените култури ще бъде коригирано.
"Всеки сезон коригираме изчисляването на експортното мито. Тази година, предвид рекордната реколта и ранната сеитба, ще направим това преди началото на новия земеделски сезон. Очакваме коригираният механизъм да влезе в сила от 1 юни и ще намали тежестта върху земеделските производители“, каза Патрушев
--------------
ТТF газът е почти на връхчето от септември 2018, а средната за август - декември 2018г. е около 24евро. По това време Неохим получава газ на 38лв/Q3/ и 43лв за Q4, цена на АН при търговци на едро е 420 - 440лв. Емисиите са на около 20евро, под 30лв.на тон амоняк, а не 150. Разходи за заплати, енергия и в.услуги са доста по-ниски. "Печалбите"...
- 2 Харесвания
Коментар
-
много съм доволен от неохима . бомбата на седмична го размаза . а софикса още не е тръгнал към 100 от сатанярското 666 на което еверйчетата се кланят
тогава гледай писъци хяхяхяхяхяхях
Last edited by the architect; 19.05.2023, 01:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
Не си в час. Изобщо.
Върти манивелата и чакай да ти просветне
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение
Еххх, много бързо ме разкри))
Вярно е - откакто не работя там съм толкова тъжен и безпътен, че като ми стане много, ама много тъжно влизам тук да се развеселя малко
То и ти ми напомняш на един бивш колега. Да вземем да отидем на ОСА - да си разкажем малко спомени от златните времена и да се посмеем
Сега по-сериозно. Пускане през късната есен е най-добрия вариант (не е апокалиптичен с оглед на кеша), за да се минимизират рисковете от напразно въртене на манивелата и финансиране/субсидиране на газовите търговци. Лятото кой купува нитрат? Хората жънат и прибират реколта - торенето е чак октомври - ноември
Експорт сега няма как - руснаците продават под 200 долара /т...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
Бълнуванията ти за апокалипсис отдавна са известни. Разбирам те... не работиш вече там.
То и един друг форумец миналата година сума ти време спираше газта за държавата, че и тая година продължава.))
Вярно е - откакто не работя там съм толкова тъжен и безпътен, че като ми стане много, ама много тъжно влизам тук да се развеселя малко
То и ти ми напомняш на един бивш колега. Да вземем да отидем на ОСА - да си разкажем малко спомени от златните времена и да се посмеем
Сега по-сериозно. Пускане през късната есен е най-добрия вариант (не е апокалиптичен с оглед на кеша), за да се минимизират рисковете от напразно въртене на манивелата и финансиране/субсидиране на газовите търговци. Лятото кой купува нитрат? Хората жънат и прибират реколта - торенето е чак октомври - ноември
Експорт сега няма как - руснаците продават под 200 долара /т...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение
Някъде в периода между деня на Съединението и деня на народните будители ще се завърти най-вероятно. Дотогава ще ремонтират...
То и един друг форумец миналата година сума ти време спираше газта за държавата, че и тая година продължава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеЧакам завъртането на манивелата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеЧакам завъртането на манивелата.
Ако се окаже, че не може да запалите поради изтощен акумулатор, то първата ви опция е да стартирате чрез бутане
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнениеКупувате ли от Загора Финакорп? Ще преборите ли пакета?
------------
От 1юни /до 30 ноември/ Русия повишава квотите за износ на торове до 18 млн.т. Макар че:
"Товарооборотът на руските морски пристанища през януари-април 2023 г. се е увеличил с 11,6% в сравнение със същия период на миналата година и възлиза на 300,5 милиона тона, според Асоциацията на морските търговски пристанища .
Обемът на претоварване на сухи товари възлиза на 146,4 милиона тона (+21,0%), включително:- зърно - 22,4 млн. тона (увеличение от 2,1 пъти);
- минерални торове - 10,5 млн. тона (увеличение от 1,7 пъти). "
Коментар
-
Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнениеКупувате ли от Загора Финакорп? Ще преборите ли пакета?
- 1 like
Коментар
Коментар