IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Едно чудесно развитие за Неохим ! Гарантирано ниска газ още 5 години !
    Просто супер !
    Не знам за други в ЕС с гарантирани най-ниски суровини за период от 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
      Киф Газпром така или иначе ще си плаща транзита- дали в газ или валута. Сумите от транзитните такси отиват в Б.Газ, така че да, това е фактор за намаляване на крайната цена. Мен по скоро ме интересува как увеличението на транзита е заложено в договора- като твърд ангажимент или пожелателно.
      Далеч не е същото, приятел. Иначе защо въобще да променят договорът, като така или иначе "Газпром" плаща
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• От в. "Дневник"

Пред БНР в неделя енергийният министър Румен Овчаров каза, че догодина синьото гориво ще поскъпне под 10% и че повишението на цените ще продължи шест години. Меморандумът предвижда 2012 г. цените да достигнат до 95% от пазарните, като в края на периода поскъпванията ще са под 15%, обясни източник, близък до преговорите.

Коментар

• Киф Газпром така или иначе ще си плаща транзита- дали в газ или валута. Сумите от транзитните такси отиват в Б.Газ, така че да, това е фактор за намаляване на крайната цена. Мен по скоро ме интересува как увеличението на транзита е заложено в договора- като твърд ангажимент или пожелателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
            Освен това транзита ще се увеличи значително което може още да смекчи ефекта.
            The source said Gazprom will stop bartering for gas it transits through Bulgaria by selling Sofia supplies at a discount far below market prices.
            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Ники мерси много за инфото. Най вероятно след като шефа на Газпром си замине от БГ ще станат официално ясни повече параметри. Въпреки неприятното вдигане на цената не мисля че трябва да сме крайно негативни. Щом цената на Булгаргаз се вдигне с 20% има механизми (примерно намаляване на маржа на Б.Газ) цената за индустрията да се вдигне с по- малко от това. Освен това транзита ще се увеличи значително което може още да смекчи ефекта. Няма гаранция че управляващите ще се напънат в тази насока, но ми се струва че девненският клъстър и други големи фирми вкл Химко имат достатъчно силно лоби за да окажат необходимия натиск. А факта че избягнахме сценарии като тези с Грузия, Украйна и Молдова е също положителнен. Можем да си говорим каквото искаме, но в момента едва ли можем просто да се конфронтираме с Газпром без да загубим и то да загубим много. Конкретно за Химко мисля (без да претендирам, че съм голям спец), че новината тук е по-скоро положителна. Негативната новина за неизбежното покачване според мен вече е изконсумирана, аз лично мисля, че можеше да е много по зле.

Коментар

• Инфото е пейстнато от Ройтерс.... а за нашите управници смятам, че по-голям и по-явно изразен лобист на руски интереси от Овчаров няма (и то за сметка на националните) ... честито.. , освен това съм сигурен, че в момента в който договора стане неизгоден за Газпром - пак "ще се наложи" преразглеждане, нищо че е дългосрочен до 2030 год.

Коментар

• ти от къде черпиш тази информация и защо ние научаваме всичко от всякъде другаде, но не и от нашите скапани управници

ето това е от news.bg, но няма абсолютно нищо за цена и т.н.
                  Последна редакция: 15.12.2006, 17:12
                  Публикуване: 15.12.2006, 16:54

Коалицията одобри новите условия към договора с Газпром

Коментар

• вече се знае за газа.....
                    -----------------------------------------------------
                    17:42 15Dec2006 RTRS-BULGARIA AGREES NEW GAS CONTRACT WITH GAZPROM THROUGH 2030, TO PAY 20 PCT MORE AS OF Q2/2007-SOURCE
                    17:51 15Dec2006 RTRS-Bulgaria agrees new gas deal with Gazprom-source
                    SOFIA, Dec 15 (Reuters) - Bulgaria's ruling coalition has agreed to a new deal with Russian gas giant Gazprom <GAZP.MM> which will raise the price state gas monopoly Bulgargaz currently pays by 40-45 percent.
                    "This will result in an increase of about 20 percent in the cost of gas to Bulgargaz as of the second quarter of next year," the source, who is familiar with the negotiations, told Reuters.
                    The source said Gazprom will stop bartering for gas it transits through Bulgaria by selling Sofia supplies at a discount far below market prices.
                    It will instead pay only in cash and Bulgaria will buy gas at a price that will rise from its current average of around $170 per thousand cubic metres.
                    The deal will be valid until 2030.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                      Все пак не се знае какво ще става още със синьото гориво
                      едва ли тоя който купува незнае - в последните 2 месеца пазара се води само и единствено от вътрешната информация

Коментар

• Те сигурно за рисковия фонд си пазарят. Все пак не се знае какво ще става още със синьото гориво
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Както е трагнало някой през Капман ще придобие контролен пакет в НЕОХИМ, a този някой май е наясно с всички вратки които правят мажоритарите изобщо по света. Оценката му за бъдещето на НЕОХИМ е показателна от сумите които влага в акциите му. А и при тези цени поне 10 фонда биха купили целия завод.

Коментар

• Ааа не е хубаво това. Аз инвестирам в мерцедеси само ако аз ще се возя в тях. Така че за сега съм пас ама ако имаме добра сделка с руснаците за газа сигур ще вляза, особено ако сме под 45.
                            Мерси ОК.

Коментар

• Маг, бягай далече от Неохима, не виждам как ще изкара печалба догодина. А и от март спира старото му производство - май завинаги. От това продажбите ще паднат с около една четвърт. А и като гледам как инвестират в ДМА - мерцедеси...

Коментар

• Тук от доста време нищо не е казвано. От около седмица се чудя дали да вляза и ми се струва че трудно ще слезе трайно под сегашните нива от 45-46 лева. Определено газа тук е водещия фактор но макар увеличението да е ясно има индикации че пак ще е под пазарните цени. Как мислите дали има хляб в димитровградската гордост?

Коментар

Working...
                                X