tuk eventualen split 6te izstrelq cenata dosta nad tezi niva
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
XY, ami то след сплитовете на разни дружества и поизчерпване на други, май останаха малко читавите и част от капитала идва насам, та нормално ще е и по-рано да стигнем прогнозите (което нямаше как да се прогнозира прецизно, има си винаги случаен адитивен фактор , а това за газа че ще формира по-малка печалба за 1-2 отчета - да ще намалее, 60% казва Гари като свръх песимистичен сценарии, но 60% от 12млн. (по памет), е крайно с цял 1 мнл повече от годишното постижение на великия М+C. Но акциите на М+Ц са вече 13 млн, а на НЕОХ само 2,5. .... Така, че нека си пеят... Гари разправяше за М+C, когато беше на 185 лв, че били прекалено много за това дружество (.... а Сега M+C e НАД 300)
Коментар
-
VNM, ти наистина ли мислиш, че Газпром ще ни продава в пъти по-евтино природния газ отколкото на всички останали. Вярно, че имаме договор, но нали видя какво стана с Украйна - затвориха им кранчето и клекнаха бързо-бързо. И у нас рано или късно ще стане така. Неохим са наясно със ситуацията и сигурно действат по тази хипотеза, но дали ще успеят да съкратят толкова другите си разходи, за да останат конкурентноспособни? Рентабилността при всички положения ще намалее и вече няма да се печели толкова, колкто досега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариЗдравко, на мен ми хрумва друга хипотеза. Овчаров клеква и Газпром вдига цените на природния газ за България 3 пъти /искаха май 5 пъти увеличение/ и разходите на Неохим се увеличават съответно с 60%. Следват загуби в отчетите и стремглаво към 30 лева.
Коментар
-
Всъщност ми хрумна хипотеза, при която цената да падне малко надолу.
1. Испанската полиция залавя един тон кокаин на яхта с трима българи.
2. Убит е собственика на Евроферт. Медиите тръбят неофициалната верия, че кокаинът е негова собственост и Неохим е пералня...
3. Следва крах...
П.С.
Всичко е в кръга на шегата разбира се!
Всяка прилика с лица и компании е случайна!
Коментар
Коментар