If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
P/E 12.17 x
P/BV 1.51 x
P/S 0.73 x
EV/EBIT 10.07 x
EV/EBITDA 6.43 x
EV/SALES 0.74 x
Това са мултиплите, на които според мен трябва да трейдва тази акция. Това са медианите на които трейдват компании, като Неохим в Централна и източна Европа. Като се направи sum of parts илиза, че акцията трябва да струва около 103 лева. Не е препоръка, а споделяне на финансов анализ.
Правете каквото искате-аз под 150 лева тук не продавам..
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Marti
Добри обороти, за мен трябва p/s>3,5
Стига сега пракалявяш.
P/E 12.17 x
P/BV 1.51 x
P/S 0.73 x
EV/EBIT 10.07 x
EV/EBITDA 6.43 x
EV/SALES 0.74 x
Това са мултиплите, на които според мен трябва да трейдва тази акция. Това са медианите на които трейдват компании, като Неохим в Централна и източна Европа. Като се направи sum of parts илиза, че акцията трябва да струва около 103 лева. Не е препоръка, а споделяне на финансов анализ.
Tuk samo hubavi raboti naposleduk a i s tova P/E 8 samo za purvoto trimesechie napravo ne znam ...
Smqtai P/E na trailing beza....
Da ti kaja dori i na trailing basa e niakude kum 9.6, no az specialno za NEOH perdopichitam forward imaiki se predvid investiziite kato novia ceh i i zentralata koito pusnaha...
Tuk samo hubavi raboti naposleduk a i s tova P/E 8 samo za purvoto trimesechie napravo ne znam ...
Obiasni mi po podrobno zachoto sum frankophon i polzvam malko po razlichni termini ..
Вижда се, колко ги разбираш нещата, но откъде го извади това самочувствие ? )))
Mislia che tova e vse pak investizionen forum ot tvoite mnenia vigdam che osven usmivki i literaturni izrechenia drugo ...da smiatam P/E na trailing besa nichto ne mi govori i obiasnih zachto , vse edno da kaja smiatai po dobre eccedent de brut d'exploiatation i capacite d'autofinancement , no ti gi razbirach estestveno ......
Какво П/Е бе човек, преди да мине годината ще осъзнаеш, че П/Е тук е най-волатилното нещо ))
И не се стягай толкова, човек се учи постоянно, същото важи и за мен мечката-беглец.
Obiasni mi po podrobno zachoto sum frankophon i polzvam malko po razlichni termini ..
Вижда се, колко ги разбираш нещата, но откъде го извади това самочувствие ? )))
Mislia che tova e vse pak investizionen forum ot tvoite mnenia vigdam che osven usmivki i literaturni izrechenia drugo ...da smiatam P/E na trailing besa nichto ne mi govori i obiasnih zachto , vse edno da kaja smiatai po dobre eccedent de brut d'exploiatation i capacite d'autofinancement , no ti gi razbirach estestveno ......
Коментар