If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В момента имаш 15% upside potential при Неохим от текущите нива. Просто има много други позиции, които могат да скочат повече и по-бързо. Тук става въпрос за opportunity cost. Това нещо не му е известно на средностатистическия инвеститор. Дай му на него да вкара пари в някоя акция и цял живот и да си чака.
Потенциала го смятам по-различно. Пожелай ми успех в пресмятането.
Не знам какво смяташ, но implied P/S multiple на peer group е 0.92x, а EV/EBITDA ти е 5.14x
Смятай да видим, да ли ще я изкараш много над 100 лв.
А ти какво смяташ, ако не е тайна? Или се допитваш до звездите.
А не може ли след няколко месеца мултипликаторите да бъдат по-различни?
В момента имаш 15% upside potential при Неохим от текущите нива. Просто има много други позиции, които могат да скочат повече и по-бързо. Тук става въпрос за opportunity cost. Това нещо не му е известно на средностатистическия инвеститор. Дай му на него да вкара пари в някоя акция и цял живот и да си чака.
Никола,
почти всеки е наясно с opportunity cost - можеше да го напишеш и на български....
Относно Неохим --- производствният процес не спира почти никога... с изклюечение на капиталния ремонт--- друг е въпроса, че производствените мощности работят при различна натовареност...
Сигурно има предвид за 1 месец.
А това за другите позиции е вярно- стига да можеш да ги уцелиш и да продадеш бързо.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Ан МакГърч
Първоначално изпратено от Nikola
Не знам какво смяташ, но implied P/S multiple на peer group е 0.92x, а EV/EBITDA ти е 5.14x
Смятай да видим, да ли ще я изкараш много над 100 лв.
А ти какво смяташ, ако не е тайна? Или се допитваш до звездите.
Коментар
Anton Chigurh
Никола, това никой не го оспорва. Вероятно приходите за второто полугодие ще са 1/2 от тези за първото. Ясно е и че печалбата няма да е същата. Но, както и ти си споменал, дружеството има потенциал за цени над 100 лв. на акция.
Разбира се това не го и коментираме. Просто в момента cash is king и не мога да ги чакам.
Май си го закъсал за кеш. Случва се. Аз пък имам кеш и не много акции на Неохим. Другите акции ми изглеждат по-дървени.
Не е никаква препоръка. Свободно мнение - в свободен форум.
Имам акции на Неохим. Но чакам пиленцата, да доизбутат акцията пак на 70 лв. Дано да успеят, за да може да си купи и Котенцето.
А Котенцето така и не каза, на колко ще чака акцията. Но как да каже, като вероятно е продало на 75. (Трябва да предполагаш котенце, че има едни лоши чичковци на борсата, които не прощават. Може да те изпапат с опашката, освен, ако не ти харесва )
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от kubrat
Никола, това никой не го оспорва. Вероятно приходите за второто полугодие ще са 1/2 от тези за първото. Ясно е и че печалбата няма да е същата. Но, както и ти си споменал, дружеството има потенциал за цени над 100 лв. на акция.
Разбира се това не го и коментираме. Просто в момента cash is king и не мога да ги чакам.
Коментар
Anton Chigurh
Понадолу сега видях, че съм написал месеца, имах в педвид тримесечия. Правописна грешка допусната в бързината. Разбира се че става въпрос за тримесечия не за месеци.
Коментар
ОК
Първоначално изпратено от Nikola
Ох жалки модератори не знам какви интереси защитавате, но пак ще пейстна това, за което ме помоли Shemata. Просто нямам думи Марияне.. засрамете се.
Междинен доклад за дейността към 30.06.2008 г:
Характерно за производствения процес на фирмата е неговата непрекъснатост в рамките на 6-9 месеца. През останалото време производствените инсталации подлежат на текущ ремонт, с който се обезпечава непрекъснатостта на производството. Основна цел е постигането на пълна натовареност на производствените мощности - над 70%. С това се постига намаляване на себестойността на изделията, а оттам запазване цената на крайния продукт при покриване на стандартите за качество.
Да Никола, за пореден път си прав. 6-9 месеца наистина е колкото 2-3 месеца!
Коментар
Anton Chigurh
Ох жалки модератори не знам какви интереси защитавате, но пак ще пейстна това, за което ме помоли Shemata. Просто нямам думи Марияне.. засрамете се.
Понадолу сега видях, че съм написал месеца, имах в педвид тримесечия. Правописна грешка допусната в бързината.
Междинен доклад за дейността към 30.06.2008 г:
Характерно за производствения процес на фирмата е неговата непрекъснатост в рамките на 6-9 месеца. През останалото време производствените инсталации подлежат на текущ ремонт, с който се обезпечава непрекъснатостта на производството. Основна цел е постигането на пълна натовареност на производствените мощности - над 70%. С това се постига намаляване на себестойността на изделията, а оттам запазване цената на крайния продукт при покриване на стандартите за качество.
Все си мислех, че топсезона на Неохим за българския пазар е февруари-април и октомври-ноември. Но щом Никола казва, че е 2-3 месеца общо, значи е така. На него няма как да не вярваме.
Така е, Никола е готин пич, трябва да му вярваме.
Щом е продал, значи, може и да не е случайно. ; - )
Да разбира се. Аз използвам само публично достъпна информация разпространявана от мениджмънта. Ако искаш може да те пейстна инфото?
Просто в България "компетентни" мнения дават хора, които хабер си нямат за какво става въпрос.
Айде paste-ни го ...
Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
ОК
Все си мислех, че топсезона на Неохим за българския пазар е февруари-април и октомври-ноември. Но щом Никола казва, че е 2-3 месеца общо, значи е така. На него няма как да не вярваме.
Коментар