IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Определено не е зле, но аз лично очаквах малко по-осезаемо пдобрение след модернизациите. Но ще е интересно и второто тримесечие имайки предвид цената на газа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Видяхте ли отчета? Сякаш не много различен от миналогодишния.
      Има някои интересни детайли, но като цяло си прав. Тук по-интересно ще стане следващите тримесечия, когато затвърдят постигнатото, защото миналата година само първото тримесечие беше добро, а после беше мъка.

Коментар

• Някой май го беше видял по-отрано.

Коментар

• Видяхте ли отчета? Сякаш не много различен от миналогодишния.

Коментар

• Погледни го от положителната страна. Може би годината е стартирала успешно и могат да си позволят да възнаградят служителите си.

Коментар

• поредно увеличение на разходите за персонала

Коментар

• Да не дава Господ

Коментар

• Значително по - малките производствени обеми за 2012 г. се дължат на по продължителния по време капитален ремонт, продиктуван от реконструкцията в цеха за производство на амоняк ( АМ - 76).

През 2012 година продажбите на амониев нитрат не успяха да надхвърлят обичайните за дружеството годишни обеми на реализация, които са от порядъка на 450-470 000 тона годишно. В сравнение с 2011 година, през която бяха реализирани 541 554 тона, през 2012 бе отбелязaно понижение в размер на 20.15 % като общата реализация на дружеството през годината бе 432 440 тона. Ниският резултат лесно може да бъде обяснен с продължилия над 4 месеца период на ремонт и реконструкция в дружеството, който несъмнено повлия на възможностите за производство и реализация през изминалата година.

През 2013 г. се очаква продажбите на амониев нитрат да бъдат значително увеличени в сравнение с 2012 г. като да бъде достигнат обем в размер на 515 - 520 000 тона. Преобладаваща част от продажбите на амониев нитрат ще бъдат осъществени на вътрешен пазар като очакванията са да бъдат нахвърлени нивата на реализация от предходната година с 25-30 %. Също така се очаква да бъдат увеличени продажбите на международните пазари, но ръстът им няма да бъде така впечатляващ като тези на вътрешен пазар и ще бъде от порядъка на 5-6 %. Особено активни ще бъдат международните продажби през 2-рото и 4-тото тримесечие на годината, като те ще представляват около 40-45% от общия пазарен дял за 2013-а. Очакваните общи постъпления от продажбите на амониев нитрат за периода ще бъдат в размер на 285 -290 000 х. лв.

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...tikata,148754/
                    Втората мярка обаче има потенциал за това. Става дума за промяна на начина на изкупуване на енергия от заводските централи. В момента заводи, които имат когенеративни инсталации, продават цялата си енергия на Националната електрическа компания (НЕК) при цена от 18 стотинки за мегават. В същото време за собствени нужди купуват от НЕК енергия от общия енергиен микс на цена 4-5 стотинки, обясни Василев.

Задължението на енергийната компания обаче трябва да бъде само по отношение на разликата между произведената от собствените източници на завода и неговото собствено потребление. „Разликата е около 50 млн. лева годишно, които в момента се покриват от НЕК, респективно от сметките на потребителите“, обясни още енергийният министър.
                    До 15 април ДКЕВР трябва да подготви наредби за балансиране на системата при консултации със свързаните страни. В тях например ще има изискването производителите на енергия да подават почасови планове за производството през следващия ден. При липсата на такива прогнози, разходите за балансиране на системата да се поемат не от НЕК и потребителите, а от съответните производители, предлагат от МИЕТ в своята шеста стъпка за изсветляване на енергетиката у нас
                    .
                    Това вероятно ще се отрази на приходите от когенерацията,а те не са малко.
                    Last edited by nikon; 26.03.2013, 14:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Май вече не си в спек-зоната. Излизаш на профит Не можа да го докара до 20, А като гледам може и прав да се окажеш, в смисъл, че след 6 месеца да е по-вероятно да е над 33, отколкото на 20
                      Намерихме добро приложение на част от разкешения наскоро Еларг.
                      И на Фазера си заформих добро пакетче, дори по голямо от Неото.
                      Ма там съм доста по дълъг. Преди 70-80 % ъп от сегашните нива не пускам никакъв фъндък.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Аха.
                        Днес почти удвоих. До 24.60 средна ги докарах.
                        Това ми е единствената спек позиция. Всички други съм доста дългосрочен.
                        Определено смятам (надявам се де) че тук е по сгодно краткосрочно в сравнение с някои други сбушовци. А и мащабно технологично обновление имаше есента.
                        Да се надяваме на добри резултати до края на тая годината.
                        38-40 си е съвсем резонен таргет мисля.
                        Май вече не си в спек-зоната. Излизаш на профит Не можа да го докара до 20, А като гледам може и прав да се окажеш, в смисъл, че след 6 месеца да е по-вероятно да е над 33, отколкото на 20
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Аха.
                          ...bla . ...
                          Аха, и аз мисля да им намеря логиката ама в посокaта към 20 ...
                          Last edited by precakanoto; 14.03.2013, 15:51.
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Кефи ли те хартията. (И мен така)
                            Аха.
                            Днес почти удвоих. До 24.60 средна ги докарах.
                            Това ми е единствената спек позиция. Всички други съм доста дългосрочен.
                            Определено смятам (надявам се де) че тук е по сгодно краткосрочно в сравнение с някои други сбушовци. А и мащабно технологично обновление имаше есента.
                            Да се надяваме на добри резултати до края на тая годината.

Коментар

Не са лоши такива облаци стига да си на място в уреченото време.
                              И аз им помогнах на 24.30 на другарите да се отърват от част от бремето.
                              За мене 50% (и отгоре биля) до 1- 1.5 год. са си добре.
                              По ранко - още по добре.
                              Кефи ли те хартията. (И мен така)
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

Не са лоши такива облаци стига да си на място в уреченото време.
                                И аз им помогнах на 24.30 на другарите да се отърват от част от бремето.
                                За мене 50% (и отгоре биля) до 1- 1.5 год. са си добре.
                                По ранко - още по добре.
                                Ти май от 30 лева все помагаш.

Коментар

Working...
                                X