IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И туканка смукача здраво е опънат.
    Днес сме над 30 сигура.
    Да пожелаем успех на астронавтите

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Проблема на това дружество е че твърде много зависи от цените на газа. А в БГ плащаме едни от най-високите такива в Европа. Отделно в Европа са най-високите в света. След шистовата революция по другите континенти.
      Та търсете ключа за палатката в тази посока.
      Защото вече няколко години гледаме лупинги с фин. резултат тук. Ту е на +20 М печалба, ту хлътва с по 10М годишно.
      Друг основен ценообразуващ фактор тук, според мен, е дали ПФ, които са акционери тук ще решат да го надуят. Ако пазара като цяло тръгне, със сигурност ще се появят желания да не се изостава
      Moже би си пропуснал някои обяснения от последните отчети. Миналата година хлътна, защото направиха двойно по-голяма пауза, заради новите инвестиции. Които пък инвестиции и подобрения, го правят малко по-малко зависимо от газа. Освен това бившето правителство успя да смъкне цената на газа, за разлика от "големия шлем" на Р.Овч, който май заслужено прокудиха от листите на столетницата.
      Мисля Падре е прав за някои неща. Тук казвате че хлътва, а купувате Синергон, който си е хлътнал нон стоп, още от годината преди комунягите да обявят, че сме в криза.
      Може би изхождате от логиката на Бенца за маркет кап-а Е, предполага се, че бфб с малката си и крехка възраст, вероятно развъжда и Бенцовата логика и докато борсата си е все още млада и невръстна, нищо чудно и залагащите на маркет-кап спекуланти също да поспечелят.
      Ок, няма лошо, но според мен всичко ще е до време, и вероятно не всичко с малко маркет-кап ще възстанови стабилно.
      Всяко нещо с времето. Преди е едно, сега ще е друго - само предположения разбира се.
      Някои разправяха, че при торнадо дори и магарето можело да лети. Ами да си пожелаем такова торнадо, което да хвърли и синергона в орбита, но и според мен новото торнадо (ако изобщо се появи), ще действа избирателно
      Не е препоръка
      Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        СОРИ ПИПбел , но май е на дали ! ! !

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-shelf,151581/
        Стига бе, кой ги брои за слива тия смешковци.
        Поизчакай малко Тотала да нагази в дълбоките води.

Коментар

• СОРИ ПИПбел , но май е на дали ! ! !

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-shelf,151581/

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Проблема на това дружество е че твърде много зависи от цените на газа. А в БГ плащаме едни от най-високите такива в Европа. Отделно в Европа са най-високите в света. След шистовата революция по другите континенти.
            Защото вече няколко години гледаме лупинги с фин. резултат тук. Ту е на +20 М печалба, ту хлътва с по 10М годишно.
            Друг основен ценообразуващ фактор тук, според мен, е дали ПФ, които са акционери тук ще решат да го надуят. Ако пазара като цяло тръгне, със сигурност ще се появят желания да не се изостава
            Бе тъй ама...за съм заложил на добри газови изненади от Черно море след някоя друга годинка ( което ще е гот не само за Неото). Пък и доколкото знам ще се захранва дотогава от онова новооткритото край Свиленград, което макар и малко все пак не е цената като от Газпром. Като сложиш и направената наскоро реконструкция и не особено голямото задлъжняване - не са зле нещата.
            Пък и влязох допълнително на добри нива наскоро като разпродаваха на 24.
            Вече акция номер 3 след Атерките и прив.на хима
            Last edited by pipbel; 24.05.2013, 18:01.

Коментар

• Проблема на това дружество е че твърде много зависи от цените на газа. А в БГ плащаме едни от най-високите такива в Европа. Отделно в Европа са най-високите в света. След шистовата революция по другите континенти.

Коментар

• колеги разбрахте ли, че вероятно и дивидент ще има за миналата година - 40 ст., това е предложение на най-големия акционер, вкарано допълнително в дневния ред. Явно неохимци са в много добра форма, вдигат заплати, дават изненадващи дивиденти

Коментар

• Акцята е добра. 2009 макс спад 25 сега е 28 Опциата за нагоре е силна. Продукциата е с потенцял за тази фаза на цикъла. Копувам тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                    Падре, отговарям ти просто. Като си цъкам из Инвестора, и гледам че на едното пише на маркет кап 18, а на другото 73. Ако махнем емоциите, които на теб явно ти влияят не добре, както съм ти и давал съвет да се отървеш от тях при вземане не решение - 18 е над 3 пъти по-малко от 73. Надявам се ме разбираш. Не е препоръка
                    Цъкаш ти цъкаш, с едното око си се забил в най-безперспективните активи а с другото гледаш кое ще скочи а? Хитрец. Изяде ли се от скока на Унипак. Падре държи там към 200 хартишки. Така е Геко - производствените, работещи с печалба са мощно напред, а избушените холдинзи с неработещи активи ги чака брутално замръзване. Сега и падре да ти даде съвет - По-добре си купи маркет кап, което може да се удвои и утрои, (без значение на абсолютната стойност) отколкото маркет кап, зад което има активи носещи загуба постоянно през последните 4-5 години и без никакво развитие и перспектива. Дали ще съществува или не синергон като холдинг или ликвидиран - за икономиката има еднакво значение, активите му може дори да заработят повече след ликвидация. Ти с твоята логика за минималното маркет кап що не си купи Меком, там може да е вече 0,5 ...към 35 пъти по-евтино от 18

Коментар

• Падре, отговарям ти просто. Като си цъкам из Инвестора, и гледам че на едното пише на маркет кап 18, а на другото 73. Ако махнем емоциите, които на теб явно ти влияят не добре, както съм ти и давал съвет да се отървеш от тях при вземане не решение - 18 е над 3 пъти по-малко от 73. Надявам се ме разбираш. Не е препоръка
                      Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• В последно време, когато набалончихте някои позиции започва да ми се струва че пропускате тази хартия и тук цената започна да изостава
                        Дружество с по-голяма печалба и от тази на "дирижабъла" (Биовета - по остарелия вече жаргон на Пепи)
                        Разботи за износ, като износа е немалък дял, от 40 - 60%, миналата година пак сериозни нововъведения с цел оптимизация, спестяващи по 4 млн евро на година ... Предишната година направиха някаква турбина спестяваща пак енергия. Ако се раздвижи позицията, пак може да влезе в софикс, където всъщност доста често е била.
                        Очаквам поне 20 мил. печалба за годината, така, че ми се струва е незаслужено пренебрегната.
                        За сметка на това играочорите слушат Бенца и може да си изгорят кеша в тоталния избушеняк, като Синергона, който никой здравомислещ чужд инвеститор не би и погледнал дори, Според мен синергона няма никаква перспектива за развитие, а най-голямата радост на акционера би донесла незабавната ликвидация там, та по този повод се чудя с какъв акъл му се хаарчат хртиите, но както каза някой тр. да има и влак за всеки пътник, (па макар и избушен)
                        Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                          приходите може и да надхвърлят 300 млн.,ама разходите защо не намаляватМой няма ефект от капиталовите разходи.
                          Има един голям разходен ръст за морско навло - 1.3 млн. са там и едни 1.7 млн. ръст в разходите за персонал. Какво е продиктувало такъв голям разход за морско навло в сравнение с миналата година не мога да кажа, не разбирам от тази материя. Ако някой помогне, добре дошло.
                          За персонала: аз лично подкрепям и ме радва донякъде, показва, че фирмата вижда добре бъдещето си и че споделя с персонала доброто си развитие. Очаквам тези неща да се видят в следващите отчети.

Коментар

• приходите може и да надхвърлят 300 млн.,ама разходите защо не намаляватМой няма ефект от капиталовите разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                              И аз очаквах доста по-добри резултати. Едва ли ще достигнат прогнозираните за 2013 г. 290 млн. приходи от продажба на амониев нитрат.
                              А според мен приходите ще надхвърлят 300 млн

Коментар

• И аз очаквах доста по-добри резултати. Едва ли ще достигнат прогнозираните за 2013 г. 290 млн. приходи от продажба на амониев нитрат.

Коментар

Working...
                                X