Първоначално изпратено от Snap
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнениеДа не би да е излязъл някакъв УАУ отчет за 2023?
Макар че на фона на 4 хиляди лева оборот тоя разговор би бил доста весел
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snap Разгледай мнение
OOO колега, не знаех, че и ти си от "изгонените". И мен ме изкараха такъв преди време)) Това с квотите е абсолютно вярно - ЕК упорито иска да ликвидира торовата индустрия в съюза и да замени местното производство с внос от трети страни, като ги облага с въглероден данък на границата. Така, че май Нео ще се окажат много хитри като не инвестират нищо в инсталациите. Работят докато се счупи окончателно и после просто стават вносител...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Откакто ме изгониха съм много добре
Притеснява ме, че “глобалното затопляне“ щяло да залее някои плажове.
Евродирективата била малко над 1600кг. СО2 за тон амоняк. Нео има доста повече, а всяка следваща година безплатните намаляват, което вдига разходите. Ако 2018 / 2020 емисиите бяха поскъпнали до 20 , 25 евро, то днес са 65, след поевтиняване. Облагането на продукция извън ЕС от началото на 2026 вероятно ще е на долния праг от 1600кг.
Ако ти е интересно, и имаш акции, може да видиш какво тестват китайци и датчани, нали и мажо говореше за зелен водород
https://www.ammoniaenergy.org/articl...ewable-energy/)) Това с квотите е абсолютно вярно - ЕК упорито иска да ликвидира торовата индустрия в съюза и да замени местното производство с внос от трети страни, като ги облага с въглероден данък на границата. Така, че май Нео ще се окажат много хитри като не инвестират нищо в инсталациите. Работят докато се счупи окончателно и после просто стават вносител...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
Ооо, изгонения от фирмата, как е положението!
Силно се притесняваш за бизнеса, нищо че нямаш акции.
Притеснява ме, че “глобалното затопляне“ щяло да залее някои плажове.
Евродирективата била малко над 1600кг. СО2 за тон амоняк. Нео има доста повече, а всяка следваща година безплатните намаляват, което вдига разходите. Ако 2018 / 2020 емисиите бяха поскъпнали до 20 , 25 евро, то днес са 65, след поевтиняване. Облагането на продукция извън ЕС от началото на 2026 вероятно ще е на долния праг от 1600кг.
Ако ти е интересно, и имаш акции, може да видиш какво тестват китайци и датчани, нали и мажо говореше за зелен водород
https://www.ammoniaenergy.org/articl...ewable-energy/
Last edited by 1984-; 23.01.2024, 14:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
Добре е да се внимава със сладките изкушения, защото след седмица ще имаме “нивото на кръвната захар“
Доктор Маркет да не предпише лимонена диета.
Силно се притесняваш за бизнеса, нищо че нямаш акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеТук спекулантите са в ролята на малки заблудени деца, които са подминали входа на сладкарницата.
Доктор Маркет да не предпише лимонена диета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
БАКБ на 5 лв. където напълних дисагите
Р/Е около 2 за стабилен бизнес и приятелско намигване към миноритарните с първи дивидент от много години. Да видим тази година..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Няма никакво намерение за ликвидация, затова няма смисъл и да се обсъжда подобна хипотеза. Само глупак би убил златна кокошка.
2018 и 2019 са двете години със загуби от последните 7, съответно 12 и 19 млн. Земеделска държава сме, продукцията се гълта без напрежение и остатък, проблемът е само в себестойността и по-конкретно в цената на газа.
Аз търся по-подценени, а че има и други - нормално е. Трябва ми по-шокиращ пример от Неох.
Р/Е около 2 за стабилен бизнес и приятелско намигване към миноритарните с първи дивидент от много години. Да видим тази година..
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Бих купил тук, но от това дето си намисал ме притеснява:
1. Тези активи по счетоводна стойност на колко кеш могат да се превърнат?
2. Докато се случи ликвидацията тези 53млн. може да се стопят.
2018 и 2019 са двете години със загуби от последните 7, съответно 12 и 19 млн. Земеделска държава сме, продукцията се гълта без напрежение и остатък, проблемът е само в себестойността и по-конкретно в цената на газа.
Според мен без Шилето, всички други акции на БФБ са подценени в сравнение с ликвидни борси ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеПокажете ми по-подценен публично-търгуван бизнес.
На БФБ други неща са важни.
Коментар
Коментар