IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Russia Bans Fertilizer Exports; Will Weigh on Brazil Corn Crop

https://gro-intelligence.com/insight...azil-corn-crop
    Абе яко сме на север

Коментар

• Russia Bans Fertilizer Exports; Will Weigh on Brazil Corn Crop

https://gro-intelligence.com/insight...azil-corn-crop

Коментар

Хаха, да приемам, прав си. Имах предвид, че никой не обра акциите от потенциалните продавачи на борсата. Този там определено е интересен и цената от 6 лв беше интересна. Не ми е ясно и дали продавач и купувач са фактически различни.
        Там си е някаква врътка на големите собственици, даже и не беше на официалния пазар..... това въобще не ни бърка, иначе Eminem е прав, че капитализацията е супер смешна и акцията ще се върви много на север..... ако не беше продавача през ЦКБ щяхме вече да сме над 50-така

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Мисля че имаше все пак един хасковлия дето влезе мощно преди отчета ,средата на януари ако не се лъжа
          Хаха, да приемам, прав си. Имах предвид, че никой не обра акциите от потенциалните продавачи на борсата. Този там определено е интересен и цената от 6 лв беше интересна. Не ми е ясно и дали продавач и купувач са фактически различни.

Коментар

Реално и дълг нямат (по мои сметки отрицателен нетен дълг в размер на 53млн лв).

Но на мен най-интересно ми се видя, че при отчета видимо нямаше хора дето да знаят предварително резултатите, което е прекрасно. При такива печалби, никой от завода да не скочи да купува предварително ... браво!
            Мисля че имаше все пак един хасковлия дето влезе мощно преди отчета ,средата на януари ако не се лъжа

Коментар

• Реално и дълг нямат (по мои сметки отрицателен нетен дълг в размер на 53млн лв).

Но на мен най-интересно ми се видя, че при отчета видимо нямаше хора дето да знаят предварително резултатите, което е прекрасно. При такива печалби, никой от завода да не скочи да купува предварително ... браво!

Коментар

• 105 млн. капитализация при 51 млн. печалба и 71 млн. кеш. Това го няма на нито една борса по света.

Спомних си, че искаха да продават собствените акции на нива от 52 до 68 лева за брой, когато бяха на минус: https://www.banker.bg/pari-i-pazari/...obstveni-akcii

Ами сега? Посоката май е ясна!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Ейй всичко в розово... а дълг аобрачите от фирми а далаверката с придобиването на поставеното лице
                  а начина и тайминга по който поднесоха отчета... надъхвайте се умерено
                  Ако ми посочиш някоя друга по-подценена акция в момента, шапка ти свалям..... аз лично не намирам такава на цялата би борса, така че има още доста път нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Ейй всичко в розово... а дълг аобрачите от фирми а далаверката с придобиването на поставеното лице
                    Миналото си е минало.. лично виждам промяна .. която най-вероятно си има сериозна причина.. на тях им дреме за борсата и нас .. да ни обират и т.н.. отчета е меко казано супер!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение

Прав си. При настоящата цена 5 лева би се равнявало на 12.5% дивидентна доходност. При евентуално поскъпване, тя ще падне, затова аз бих заложил на по-висок дивидент.
                      Фактите са следните: 51 млн. лева печалба, кое друго публично дружество има толкова? Кешът е 71 млн. лева, което прави по 27.50 лева на акция, а ние се търгуваме на смешните близо 40 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Чак 10 лв. според мен няма да дадат, ще предпочетат да инвестират в модернизация, което ще е супер за в бъдеще. Аз мисля, че и 5 лв. ще е супер! Важно е и какво ще стане с новите собственици на Бореалис...... може пък да искат да придобият и останалите 80% от Неохим..... руснаците не си знаят парите
                        Прав си. При настоящата цена 5 лева би се равнявало на 12.5% дивидентна доходност. При евентуално поскъпване, тя ще падне, затова аз бих заложил на по-висок дивидент.
                        Фактите са следните: 51 млн. лева печалба, кое друго публично дружество има толкова? Кешът е 71 млн. лева, което прави по 27.50 лева на акция, а ние се търгуваме на смешните близо 40 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение

При настоящата печалба от 51 млн. лева, всичко под 10 лева ще е подигравка. Разбира се, това не е препоръка.
                          Сделката тук бе сключена на доста по-високи цени, както бе посочено по-долу, ето защо си мисля, че тези инвестиции могат да се възвърнат с:
                          - Още един добър отчет за Q1, на фона на поевтиняването на газа;
                          - Дивидент, който да зарадва, както инвеститорите, така и собствениците;
                          - Влизане в SOFIX;
                          - Инвестиции, инвестиции и... инвестиции
                          Чак 10 лв. според мен няма да дадат, ще предпочетат да инвестират в модернизация, което ще е супер за в бъдеще. Аз мисля, че и 5 лв. ще е супер! Важно е и какво ще стане с новите собственици на Бореалис...... може пък да искат да придобият и останалите 80% от Неохим..... руснаците не си знаят парите

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Дивидент нула и един студен душ за изтрезняване
                            Казала мечката, когато не можела да стигне меда!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Много е лошо да нямаш и да гледаш как други правят пари...... съжалявам

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Според теб як дивидент колко е: 1 лв, 2 лв, 5 лв или .... ?
                                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Working...
                                X