Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Russia Bans Fertilizer Exports; Will Weigh on Brazil Corn Crop
https://gro-intelligence.com/insight...azil-corn-crop
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Хаха, да приемам, прав си. Имах предвид, че никой не обра акциите от потенциалните продавачи на борсата. Този там определено е интересен и цената от 6 лв беше интересна. Не ми е ясно и дали продавач и купувач са фактически различни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Мисля че имаше все пак един хасковлия дето влезе мощно преди отчета ,средата на януари ако не се лъжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеРеално и дълг нямат (по мои сметки отрицателен нетен дълг в размер на 53млн лв).
Но на мен най-интересно ми се видя, че при отчета видимо нямаше хора дето да знаят предварително резултатите, което е прекрасно. При такива печалби, никой от завода да не скочи да купува предварително ... браво!
Коментар
-
Реално и дълг нямат (по мои сметки отрицателен нетен дълг в размер на 53млн лв).
Но на мен най-интересно ми се видя, че при отчета видимо нямаше хора дето да знаят предварително резултатите, което е прекрасно. При такива печалби, никой от завода да не скочи да купува предварително ... браво!
- 3 Харесвания
Коментар
-
105 млн. капитализация при 51 млн. печалба и 71 млн. кеш. Това го няма на нито една борса по света.
Спомних си, че искаха да продават собствените акции на нива от 52 до 68 лева за брой, когато бяха на минус: https://www.banker.bg/pari-i-pazari/...obstveni-akcii
Ами сега? Посоката май е ясна!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Ейй всичко в розово... а дълг аобрачите от фирми а далаверката с придобиването на поставеното лице
а начина и тайминга по който поднесоха отчета... надъхвайте се умерено
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Ейй всичко в розово... а дълг аобрачите от фирми а далаверката с придобиването на поставеното лице
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Прав си. При настоящата цена 5 лева би се равнявало на 12.5% дивидентна доходност. При евентуално поскъпване, тя ще падне, затова аз бих заложил на по-висок дивидент.
Фактите са следните: 51 млн. лева печалба, кое друго публично дружество има толкова? Кешът е 71 млн. лева, което прави по 27.50 лева на акция, а ние се търгуваме на смешните близо 40 лева.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Чак 10 лв. според мен няма да дадат, ще предпочетат да инвестират в модернизация, което ще е супер за в бъдеще. Аз мисля, че и 5 лв. ще е супер! Важно е и какво ще стане с новите собственици на Бореалис...... може пък да искат да придобият и останалите 80% от Неохим..... руснаците не си знаят парите
Фактите са следните: 51 млн. лева печалба, кое друго публично дружество има толкова? Кешът е 71 млн. лева, което прави по 27.50 лева на акция, а ние се търгуваме на смешните близо 40 лева.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
При настоящата печалба от 51 млн. лева, всичко под 10 лева ще е подигравка. Разбира се, това не е препоръка.
Сделката тук бе сключена на доста по-високи цени, както бе посочено по-долу, ето защо си мисля, че тези инвестиции могат да се възвърнат с:
- Още един добър отчет за Q1, на фона на поевтиняването на газа;
- Дивидент, който да зарадва, както инвеститорите, така и собствениците;
- Влизане в SOFIX;
- Инвестиции, инвестиции и... инвестиции
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
Дивидент нула и един студен душ за изтрезняване
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
Дивидент нула и един студен душ за изтрезняване
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Според теб як дивидент колко е: 1 лв, 2 лв, 5 лв или .... ?Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар