IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
    Винаги съм се самоопределял като дясномислещ управляващ и като сантиментален лявомислещ човек.
    Поздравявам ви - това все едно съм го казал аз, само дето не съм управляващ, освен на мене си

Иначе - за намаление на цените на лекарствата - защо управляващите не премахнат или поне не намалят ДДС върху лекарствата ???
    Искат производителите да работят на загуба едва ли не, в името на популистките им цели, но те да си лапкат мангизи, без да са издялкали и едно хапче !!! Доколкото зная в много държави, при това по-богати от нашата (например на Островът) ДДС върху лекарствата няма.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Монти, напускането на Грамърси беше дълъг процес. Не е свързано със събития в България. Попитай който и да е брокер. Пакетът от 600 хил.бр. пък просто си е сменил май собственика. Не знам кой продава и кой купува.
      Що се отнася до Доверие, то там мисля, че топърва инвеститорите ще наблюдават дали и как се справяме с тежката задача, с която се нагърбихме през 2007 г.
      В момента аз и доста спекуланти ви повярвахме за Доверие и купуваме от Пощенска пакета вече седмица / включително и днес 5 К/, но ако нещо стане във холдинга ,че там е специфична материя ,няма да помиришеме ваша акция....
      За Грамърси сте прав ! Но покрай Грамърси си отидоха много други...
      Поздрави!

Коментар

• Прецаканото, няма неудобни въпроси. Материалът на Пламен Дерменджиев го прочетох още когато излезе. Съжалявам че той не дойде на срещата ни с инвеститорите за да се запознаем. По принцип повечето написано от него е правилно. Мисля че прави и една мисловна аналогия типа "Мултигруп на входа и изхода на Кремиковци". Какво мога да коментирам - той е прав, че винаги трябва да се анализира и преценява. А отговора дали една фирма се източва или не се вижда във времето. Нескромно мога да подчертая, че досега сме инвестирали във фирми, където сме прекратявали "порочните" практики.

Коментар

• Съни, просто реших да отговарям по-кратко. Права си, имах позиция и продължавам да я имам, че не бива да се допуска в страна-членка на ЕС един човек да притежава всички медии. Най-късно при кампанията срещу мен, за скъпите лекарства на Софарма и т.н. се вижда защо се осъществява такава концентрация на медиина мощ и как се използва. Би трябвало всеки разумен човек да се замисли. Относно пазарната позиция на Софарма смятам, че медиите няма с какво да помогнат, макар че отстрани се втълпява едва ли не, че сме станали фирма след инвестицията в медиите ...
          Политически амбиции наистина нямам, не съм и имал. Винаги съм се самоопределял като дясномислещ управляващ и като сантиментален лявомислещ човек. Но това със самооценките няма значение.

Коментар

Убеден съм, че в дискусията не трябва да взимам отношение по етикети "монопол", "в пъти завишени цени" и "удари с мокър парцал". Който твърди такива работи явно е предубеден и не си е направил труда да разбере от независими източници положението на нещата.
            Понеже, все пак сред изброените не е упоменато и "скелетите в градеробите", иска ми се, да попитам, във връзка с написаната статия - "За гардеробите на Софарма" и публкувана тук в "инвестора" - а именно да попитам, какво е истина и какво не е, според вас в описаната статия?
            Линк тук: http://www.investor.bg/blogosfera/36...rma-ad,117720/
            Не казвам че въпросите са приятни, но когато човек се изправи сред акционерите във форума, може да очаква и неудобни въпроси. Съжалявам, че ми се пада пак на мен все такива шантави въпроси да задавам, ама ако не съм аз, друг ще го направи ... Затова по-добре да е по-рано
            Пък и имам акции на Софармата. (Добре, че навреме се спрях, да не напиша "хартии", на форумния жаргон, че щеше да е некултурно някак си) Все пак, колкото и да се бяхме поразочаровали тази година, се надяваме и на по-сериозни дивиденти от тях в бъдеще
            Цялата работа Има и добра страна - като се изчерпят приятните/неприятните въпроси, няма да ви ангажираме толкова много вниманието във форума с нашите си терзания, а ще можете по-спокоен да се концентрирате в настоящите си задачи. Пожелавам да излезете победител от барековските и др. кампании които се направиха срещу вас
            Last edited by precakanoto; 09.08.2012, 18:18.
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Киро, нямах никъква идея да се забърквам в политиката. Недооцених факта, че и медиите не са бизнес като всеки друг, в който инвестирам. В тази връзка и професора бърка, когато предполага обвързване с вестникарския бизнес. Участвам само със собствени пари.
              Здравейте
              Допускам, че по-скоро не Ви се коментира темата и само затова свеждате до имагинерността на обикновено бизнес начинание притежаването на медия.
              Още повече, от няколко години, битката в тази област е съпроводена с доста скандали.
              Например, нарастването на империята на Ирен Кръстева и любимото й синче и покровителството им от определени кръгове в политиката.
              Като ерудиран човек, мисля че имате добра представа за разпределенията и влиянията в медийния пазар, поне този на печатните медии
              Ако Вие не сте се интересували от политическото влияние, което търси и налага медията(в Б-я, а и не само), едва ли хората около Вас са аполитични
              За мен е далеч по-печаливша директната позиция - "Да, имаме такава и такава позиция, ще следваме линията за коректно отразяване, но интересите ни клонят към дясно ориентираната политика, например...
              Мисля и че доста хора биха Ви подкрепили, ако се насочите в политиката лично.

п.п....само мнение...може и без коментар

Коментар

• Убеден съм, че в дискусията не трябва да взимам отношение по етикети "монопол", "в пъти завишени цени" и "удари с мокър парцал". Който твърди такива работи явно е предубеден и не си е направил труда да разбере от независими източници положението на нещата.

Коментар

• Въпросите на Фортис са доста глобални. Не смятам за правилно намаляването на надценките за аптеките с 2 %. Има достатъчно доказани начина МЗ и НЗОК да намалят цените на скъпите лекарства. По понятни причини не излагам идеите си в това направление. В момента няма чуваемост.
                  Пазарите извън България винаги са били и ще останат приоритет за Софарма. Тази година особено добре се развива Полша.
                  При третия въпрос е даден и отговора

Коментар

• Наивник, това с Пфайзер и 60 млн. потвърждава доста неща. Ще припомня, че преди около месец при Глаксо бяха 3 млрд. - макар там причината да беше по-различна.

Коментар

• Монти, напускането на Грамърси беше дълъг процес. Не е свързано със събития в България. Попитай който и да е брокер. Пакетът от 600 хил.бр. пък просто си е сменил май собственика. Не знам кой продава и кой купува.
                      Що се отнася до Доверие, то там мисля, че топърва инвеститорите ще наблюдават дали и как се справяме с тежката задача, с която се нагърбихме през 2007 г.

Коментар

• Киро, нямах никъква идея да се забърквам в политиката. Недооцених факта, че и медиите не са бизнес като всеки друг, в който инвестирам. В тази връзка и професора бърка, когато предполага обвързване с вестникарския бизнес. Участвам само със собствени пари.

Коментар

• Вчера бях останал с впечатление, че търговеца ме пита за ефекта, който се получава когато Софарма купува за всички фирми. Такъв със сигурност има, но е трудно да се измери.
                          Сега разбрах, че ни вменява друго нещо. Мисля че не е достатъчно да кажа, че не е така. Много мислих как е възможно да се провери дали това което казвам е факт. Единственият начин е както при данъчното облагане по аналог. Ако резултатите на Софарма се отклоняват надолу спрямо аналогични фирми - например българските заводи на Актавис - то търговеца би бил прав. Но не е.

Коментар

• Съветът на директорите на Софарма АД (“Дружеството”) информира, че от 02 Август 2012 до и включително 08 Август 2012 Дружеството изкупи обратно 4266 собствени акции представляващи 0.00323% от капитала на Дружеството, на обща стойност BGN 10025.00 на БФБ – София АД. Средната цена на изкупуване е BGN 2.35.

Хубаво е че големия пакет от 6 август не е минал през обратното. Това за мен показва, че продължава институционалната подкрепа и след последните събития.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              Една новина от вчера. Ще се радвам на коментар
                              http://www.rttnews.com/1941811/pfize...y-charges.aspx
                              http://ljube.com/info/projects/man/pdf/about.pdf
                              Пфайзер в България - Катедра по урология към Мед. уни София
                              в Казахстан, не знам как е

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              ...

По същия начин софарма може да си ценообразува така, че хем да е по-изгодна от чуждите аналози хем да е рентабилна. А по отношение на офшорките - според мен трябва да бъдат тотално забранени на територията на ЕС. Американците като искат да си ги връткат.
                              пословично лицемерие е повишаването на данъци и опцията - офшорки

И за другото си прав - ще си купуваме ампули за алергия от Турция за 20-на левчета, вместо тук за 70
                              Но най-страшно е заиграването с НЗОК - кога ще допуснат конкуренция в здравното осигуряване???
                              Пример - цените на много лекарства са фиксирани на значително по-високи цени от касата, отколкото са реално на свободен пазар, кой печели и губи...ще се сетите

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                SOFARM си остава една доста добра акция .
                                Шема, шема, шемаааа, неможа да пукнеш злото, а си дошъл да го търсиш. За скелетите в гардероба чувал ли си нещо ?
                                П. Дерменджиев: За гардеробите на Софарма АД Земи, прочети -
                                http://www.investor.bg/blogosfera/36...rma-ad,117720/
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X