IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
    За г-н Донев съм чувал отлични отзиви от хора с опит и знания за бизнеса в България. Аз лично вярвам че Софарма се управлява доста над средните стандарти в страната. Тези от вас които са купили акции и сега са на минус имат право да са критични, все пак всички сме на борсата за да правим пари. Да не забравяме всички тези политически и медийни атаки през последната година. Но времената се менят,а парите се въртят!
    Да, господин Донев е не само могъщ, но и мъдър предприемач. Чудесно е, че опитите на Тиквочът да го рекетира, се провалиха по най-позорен начин.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• 5-10 г., IRR 25 %? Ама не сте малко алчни и нахални..
      Сериозно- начинът да имаш такава възвръщаемост за такъв период е да прехвърляш инвестицията от един актив в друг през няколко месеца...

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Пич, прецакал си се като си го слушал като "млад падуан".
        Във финансите важи и т.н. time value of money - т.е. един лев днес е повече от един лев утре. Освен ако естествено не смяташ, че физичните закони не важат за тази фирма.
        Софарма през 2009 е струвала средно 3.50лв и ако погледнем каква е инфлацията (средно 8-10% на година), в средата на 2014 (5 год. след закупуването на акциите), цената трябва да е над 5.50лв, само за да си върнеш парите. Ако сметнеш IRR 25% (нормалният очакван от инвеститор в акции), то тогава трябва да си 11.00лв. Смяташ ли че Софарма може да стигне 11.00лв до другото лято?

може ли да дадеш идея в какво да инвестирам сега /може и да не е акции/, за да съм нпред по твоите преценки след да кажем 5-10 години?
        ако може отговори точно, а не да се измъкваш с общи фрази или някакви заключения

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
          Във финансите важи и т.н. time value of money - т.е. един лев днес е повече от един лев утре. Освен ако естествено не смяташ, че физичните закони не важат за тази фирма.
          Софарма през 2009 е струвала средно 3.50лв и ако погледнем каква е инфлацията (средно 8-10% на година), в средата на 2014 (5 год. след закупуването на акциите), цената трябва да е над 5.50лв, само за да си върнеш парите. Ако сметнеш IRR 25% (нормалният очакван от инвеститор в акции), то тогава трябва да си 11.00лв. Смяташ ли че Софарма може да стигне 11.00лв до другото лято?
          не мисля, че си прав. във финансите има и друго правило - един лев утре е повече от един лев днес. Това е в условията на дефлация и спадащи цени на акции. Или ако с един лев днес можеш да се купиш по-малко акции, отколкото с един лев утре. Отделно ако сметнеш IRR 25% за почти всички акции по света, сметките пак няма да ти излезнат, т.е. смятам, че е грешно от общия случай да правиш заключения за частния.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            как бе човек, ти едно време(2006-2007) ми обясняваше що е то Кобос и има ли почва у нас - слушах те като млад падуан!!! А после помниш ли 2009, като си говорихме какво викаше купувай всичко що е в групата на Софарма - там е истината

Коментар

Ами хората си маркетмейкърстват позицията, ако си гледал последното инфо от Варшава Донев холдин сега пък купува! Е какъв е извода - ами със собствени сили и средства превръщат и поддържат позицията като една от НАЙ-ЛИКВИДНИТЕ НА БФБ!!!
              Успех, жив и здрав!
              Начи така му викали вече, а. Когато някой дребен се опитва да изкара някой друг лев по тоя начин го наричат гаден спекулант, а когато в широк мащаб го прави мажо си е маркетмейкърстване и осигуряване на ликвидност ( без да има нужда)

Тони, чета те напоследък и не мога да повярвам на "развитието" ти.
              Имах те за малко по благоразумен.
              Поосъзнай се човече, изпадаш в някаква ненужна обсесия. Нещо като мазохистичен нарцисизъм те гони спрямо тая акция. И то за едната шапка дет се вика
              Да не вземат скоро да те кръстят и тебе Пепи фармата или нещо подобно...

ПС Като си такъв голям фен - имаш ли топки да бъдеш на 75% като мене в една акция ?

Коментар

• За г-н Донев съм чувал отлични отзиви от хора с опит и знания за бизнеса в България. Аз лично вярвам че Софарма се управлява доста над средните стандарти в страната. Тези от вас които са купили акции и сега са на минус имат право да са критични, все пак всички сме на борсата за да правим пари. Да не забравяме всички тези политически и медийни атаки през последната година. Но времената се менят,а парите се въртят!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Не съм се засегнал,няма за какво.
                  Това да си спекулант също е бизнес.Даже по-труден.
                  Това кой ,как и защо е вдигнал някои акции не мога да коментирам,защото не съм сигурен.как е станало.Това ,което казваш има ли го някъде официално,дай линк.....или е от типа.."една жена от квартала казала на жена ми..."....Но дори и да е така....не мога да си спомня кой римски император беше казал на сина си,че парите не миришат,след като обложил тоалетните с данък

Хайде ,свато....Чао....че нещо ми се спи..
                  Тит Флавий Веспасиан
                  Лека нощ

Коментар

здрасти Бобо, моите уважения - не съм искал да те засегна.
                    Просто казах че докато притежавах акции на ЦКБ не се почувствах "собственик на бизнес", а по скоро спекулант - ако ме разбираш. Стискам палци да забогатеете бързо - все пак зестра трябва да събираш !
                    е сега по цял ден - днес беше малко дъждовно - позастоях се на компа.
                    колкото до това как пазара оценява "вашите" хартии - мисля че на всички стана ясно че ги вдига Таксун банк с пари на пенсионерите... ама хайде да не се караме
                    Не съм се засегнал,няма за какво.
                    Това да си спекулант също е бизнес.Даже по-труден.
                    Това кой ,как и защо е вдигнал някои акции не мога да коментирам,защото не съм сигурен.как е станало.Това ,което казваш има ли го някъде официално,дай линк.....или е от типа.."една жена от квартала казала на жена ми..."....Но дори и да е така....не мога да си спомня кой римски император беше казал на сина си,че парите не миришат,след като обложил тоалетните с данък

Хайде ,свато....Чао....че нещо ми се спи..

Коментар

Само толкова ли Тони....
                      Вместо да обясняваш по цял ден колко хубава акция е Софарма....вземи се замисли сега за влизащите акции в Софикс.Как действа индексния,и колко може да изкараш набързо....Иначе ,за една шапка да стискаш зъби,не си заслужава.Само да ти кажа ....Днес говорих с един познат.Заиграл се с акциите на "лошите"...Знаеш кои са ....Благодарение на "лошите акции" си е изплатил ипотечния креедит предсрочно. Хубава вечер
                      Бобан,
                      като писа индексният .. как ги виждаш там нещата.
                      Албена ,Зрънчо - нагоре но до колко
                      Неохим , КОРП надолу но до колко...имат си мажоритари фенове....
                      А относно този с лошите .. ами изплатил си е ипотечният кредит ...нали а не стой и чака да му дадат Форт нокс..
                      Умен човек....

Коментар

Само толкова ли Тони....Можеш ли да дадеш ПОНЕ времеви интервал все пак,защото аз мога да кажа 1000% ,...ама кога и как.....Колко ....5г ..за да стане цената 5лв ли....Има и по-добри възможности според мен.Аз на борсата търгувам за да печеля пари а не за "изказване на благодарност пред строя"...Лошите акции .според теб де, направиха по стотина процента.Тук ,от по-горното написано оте теб,трябваше да направят поне по 500% ръст....ако е вярно де.Защото не е важно кой какво казал,кой какво обещал,кой какво изпълнил....Важно е какво казва..ПАЗАРЪТ......А за тук явно не казава хубави неща,поне засега де.Или не съм прав.....Не знам кой крив ,кой прав....аз гледам цифрите....и ;портфейла си.

Вместо да обясняваш по цял ден колко хубава акция е Софарма....вземи се замисли сега за влизащите акции в Софикс.Как действа индексния,и колко може да изкараш набързо....Иначе ,за една шапка да стискаш зъби,не си заслужава.Само да ти кажа ....Днес говорих с един познат.Заиграл се с акциите на "лошите"...Знаеш кои са ....Благодарение на "лошите акции" си е изплатил ипотечния креедит предсрочно.Вземи му обясни ти колко хубаво е тук,колко лошо там...при ХИМ...Да ти кажа ....мисля,че ще тие трудно.....Защото хората вярват на джоба си,а не на обещания "за светло бъдеще"..

Успех и Хубава вечер
                        здрасти Бобо, моите уважения - не съм искал да те засегна.
                        Просто казах че докато притежавах акции на ЦКБ не се почувствах "собственик на бизнес", а по скоро спекулант - ако ме разбираш. Стискам палци да забогатеете бързо - все пак зестра трябва да събираш !
                        е сега по цял ден - днес беше малко дъждовно - позастоях се на компа.
                        колкото до това как пазара оценява "вашите" хартии - мисля че на всички стана ясно че ги вдига Таксун банк с пари на пенсионерите... ама хайде да не се караме

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
                          Правилно си решил, Софарма си заслужава доверието.

+1
                          +1
                          +1

Коментар

Протокол - мисля че компанията е страхотна възможност за инвестиция:
                            - Смачкана от политически и медиен натиск цена(при завидни продажби и печалби - като отчитаме кризата);
                            - Дивидентна акция;
                            - Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%
                            - Прозрачност и откритост на мениджмънта;
                            - Инвестиции в нови мощности;
                            - Потенциал на пазара особенно в износа

Старегията ми за Трейс(например) е да я държа до 100%, тук нямам такива идеи - докато компанията и мениджмънта са това което са сега - оставам с тях!
                            Правилно си решил, Софарма си заслужава доверието.

Коментар

- Смачкана от политически и медиен натиск цена(при завидни продажби и печалби - като отчитаме кризата);
                              - Дивидентна акция;
                              - Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%- Прозрачност и откритост на мениджмънта;

Старегията ми за Трейс(например) е да я държа до 100%, тук нямам такива идеи - докато компанията и мениджмънта са това което са сега - оставам с тях!
                              Само толкова ли Тони....Можеш ли да дадеш ПОНЕ времеви интервал все пак,защото аз мога да кажа 1000% ,...ама кога и как.....Колко ....5г ..за да стане цената 5лв ли....Има и по-добри възможности според мен.Аз на борсата търгувам за да печеля пари а не за "изказване на благодарност пред строя"...Лошите акции .според теб де, направиха по стотина процента.Тук ,от по-горното написано оте теб,трябваше да направят поне по 500% ръст....ако е вярно де.Защото не е важно кой какво казал,кой какво обещал,кой какво изпълнил....Важно е какво казва..ПАЗАРЪТ......А за тук явно не казава хубави неща,поне засега де.Или не съм прав.....Не знам кой крив ,кой прав....аз гледам цифрите....и ;портфейла си.

Вместо да обясняваш по цял ден колко хубава акция е Софарма....вземи се замисли сега за влизащите акции в Софикс.Как действа индексния,и колко може да изкараш набързо....Иначе ,за една шапка да стискаш зъби,не си заслужава.Само да ти кажа ....Днес говорих с един познат.Заиграл се с акциите на "лошите"...Знаеш кои са ....Благодарение на "лошите акции" си е изплатил ипотечния креедит предсрочно.Вземи му обясни ти колко хубаво е тук,колко лошо там...при ХИМ...Да ти кажа ....мисля,че ще тие трудно.....Защото хората вярват на джоба си,а не на обещания "за светло бъдеще"..

Успех и Хубава вечер

Коментар

- Дивидентна акция;
                                - Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%
                                - Прозрачност и откритост на мениджмънта;

Един ден и аз ще започна да я хваля.... е не толкова скоро
                                Смятам, че е добре човек да я има в портфейла си - особено ако е дългосрочен. Последното е условно - спазвам правилото "когато жегата се появи зад ъгъла да можеш да изчезнеш за 60 секунди" ....Не ме е страх от падане на цената а от липса на ликвидност....
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X