Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеПич, прецакал си се като си го слушал като "млад падуан".
Във финансите важи и т.н. time value of money - т.е. един лев днес е повече от един лев утре. Освен ако естествено не смяташ, че физичните закони не важат за тази фирма.
Софарма през 2009 е струвала средно 3.50лв и ако погледнем каква е инфлацията (средно 8-10% на година), в средата на 2014 (5 год. след закупуването на акциите), цената трябва да е над 5.50лв, само за да си върнеш парите. Ако сметнеш IRR 25% (нормалният очакван от инвеститор в акции), то тогава трябва да си 11.00лв. Смяташ ли че Софарма може да стигне 11.00лв до другото лято?
може ли да дадеш идея в какво да инвестирам сега /може и да не е акции/, за да съм нпред по твоите преценки след да кажем 5-10 години?
ако може отговори точно, а не да се измъкваш с общи фрази или някакви заключения
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеПич, прецакал си се като си го слушал като "млад падуан".
Във финансите важи и т.н. time value of money - т.е. един лев днес е повече от един лев утре. Освен ако естествено не смяташ, че физичните закони не важат за тази фирма.
Софарма през 2009 е струвала средно 3.50лв и ако погледнем каква е инфлацията (средно 8-10% на година), в средата на 2014 (5 год. след закупуването на акциите), цената трябва да е над 5.50лв, само за да си върнеш парите. Ако сметнеш IRR 25% (нормалният очакван от инвеститор в акции), то тогава трябва да си 11.00лв. Смяташ ли че Софарма може да стигне 11.00лв до другото лято?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекак бе човек, ти едно време(2006-2007) ми обясняваше що е то Кобос и има ли почва у нас - слушах те като млад падуан!!! А после помниш ли 2009, като си говорихме какво викаше купувай всичко що е в групата на Софарма - там е истината
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеАми хората си маркетмейкърстват позицията, ако си гледал последното инфо от Варшава Донев холдин сега пък купува! Е какъв е извода - ами със собствени сили и средства превръщат и поддържат позицията като една от НАЙ-ЛИКВИДНИТЕ НА БФБ!!!
Успех, жив и здрав!
Тони, чета те напоследък и не мога да повярвам на "развитието" ти.
Имах те за малко по благоразумен.
Поосъзнай се човече, изпадаш в някаква ненужна обсесия. Нещо като мазохистичен нарцисизъм те гони спрямо тая акция. И то за едната шапка дет се вика
Да не вземат скоро да те кръстят и тебе Пепи фармата или нещо подобно...
ПС Като си такъв голям фен - имаш ли топки да бъдеш на 75% като мене в една акция ?
Коментар
-
За г-н Донев съм чувал отлични отзиви от хора с опит и знания за бизнеса в България. Аз лично вярвам че Софарма се управлява доста над средните стандарти в страната. Тези от вас които са купили акции и сега са на минус имат право да са критични, все пак всички сме на борсата за да правим пари. Да не забравяме всички тези политически и медийни атаки през последната година. Но времената се менят,а парите се въртят!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеНе съм се засегнал,няма за какво.
Това да си спекулант също е бизнес.Даже по-труден.
Това кой ,как и защо е вдигнал някои акции не мога да коментирам,защото не съм сигурен.как е станало.Това ,което казваш има ли го някъде официално,дай линк.....или е от типа.."една жена от квартала казала на жена ми..."....Но дори и да е така....не мога да си спомня кой римски император беше казал на сина си,че парите не миришат,след като обложил тоалетните с данък
Хайде ,свато....Чао....че нещо ми се спи..
Лека нощ
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениездрасти Бобо, моите уважения - не съм искал да те засегна.
Просто казах че докато притежавах акции на ЦКБ не се почувствах "собственик на бизнес", а по скоро спекулант - ако ме разбираш. Стискам палци да забогатеете бързо - все пак зестра трябва да събираш!
е сега по цял ден - днес беше малко дъждовно - позастоях се на компа.
колкото до това как пазара оценява "вашите" хартии - мисля че на всички стана ясно че ги вдига Таксун банк с пари на пенсионерите... ама хайде да не се караме
Това да си спекулант също е бизнес.Даже по-труден.
Това кой ,как и защо е вдигнал някои акции не мога да коментирам,защото не съм сигурен.как е станало.Това ,което казваш има ли го някъде официално,дай линк.....или е от типа.."една жена от квартала казала на жена ми..."....Но дори и да е така....не мога да си спомня кой римски император беше казал на сина си,че парите не миришат,след като обложил тоалетните с данък
Хайде ,свато....Чао....че нещо ми се спи..
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеСамо толкова ли Тони....
Вместо да обясняваш по цял ден колко хубава акция е Софарма....вземи се замисли сега за влизащите акции в Софикс.Как действа индексния,и колко може да изкараш набързо....Иначе ,за една шапка да стискаш зъби,не си заслужава.Само да ти кажа ....Днес говорих с един познат.Заиграл се с акциите на "лошите"...Знаеш кои са
....Благодарение на "лошите акции" си е изплатил ипотечния креедит предсрочно. Хубава вечер
като писа индексният .. как ги виждаш там нещата.
Албена ,Зрънчо - нагоре но до колко
Неохим , КОРП надолу но до колко...имат си мажоритари фенове....
А относно този с лошите .. ами изплатил си е ипотечният кредит ...нали а не стой и чака да му дадат Форт нокс..
Умен човек....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеСамо толкова ли Тони....Можеш ли да дадеш ПОНЕ времеви интервал все пак,защото аз мога да кажа 1000% ,...ама кога и как.....Колко ....5г ..за да стане цената 5лв ли....Има и по-добри възможности според мен.Аз на борсата търгувам за да печеля пари а не за "изказване на благодарност пред строя"...
Лошите акции .според теб де, направиха по стотина процента.Тук ,от по-горното написано оте теб,трябваше да направят поне по 500% ръст....ако е вярно де.Защото не е важно кой какво казал,кой какво обещал,кой какво изпълнил....Важно е какво казва..ПАЗАРЪТ......А за тук явно не казава хубави неща,поне засега де.Или не съм прав.....Не знам кой крив ,кой прав....аз гледам цифрите....и ;портфейла си.
Вместо да обясняваш по цял ден колко хубава акция е Софарма....вземи се замисли сега за влизащите акции в Софикс.Как действа индексния,и колко може да изкараш набързо....Иначе ,за една шапка да стискаш зъби,не си заслужава.Само да ти кажа ....Днес говорих с един познат.Заиграл се с акциите на "лошите"...Знаеш кои са
....Благодарение на "лошите акции" си е изплатил ипотечния креедит предсрочно.Вземи му обясни ти колко хубаво е тук,колко лошо там...при ХИМ...Да ти кажа ....мисля,че ще тие трудно.....Защото хората вярват на джоба си,а не на обещания "за светло бъдеще"..
Успех и Хубава вечер
Просто казах че докато притежавах акции на ЦКБ не се почувствах "собственик на бизнес", а по скоро спекулант - ако ме разбираш. Стискам палци да забогатеете бързо - все пак зестра трябва да събираш!
е сега по цял ден - днес беше малко дъждовно - позастоях се на компа.
колкото до това как пазара оценява "вашите" хартии - мисля че на всички стана ясно че ги вдига Таксун банк с пари на пенсионерите... ама хайде да не се караме
Коментар
-
Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнениеПравилно си решил, Софарма си заслужава доверието.
+1
+1
+1
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПротокол - мисля че компанията е страхотна възможност за инвестиция:
- Смачкана от политически и медиен натиск цена(при завидни продажби и печалби - като отчитаме кризата);
- Дивидентна акция;
- Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%
- Прозрачност и откритост на мениджмънта;
- Инвестиции в нови мощности;
- Потенциал на пазара особенно в износа
Старегията ми за Трейс(например) е да я държа до 100%, тук нямам такива идеи - докато компанията и мениджмънта са това което са сега - оставам с тях!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПротокол - мисля че компанията е страхотна възможност за инвестиция:
- Смачкана от политически и медиен натиск цена(при завидни продажби и печалби - като отчитаме кризата);
- Дивидентна акция;
- Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%- Прозрачност и откритост на мениджмънта;
Старегията ми за Трейс(например) е да я държа до 100%, тук нямам такива идеи - докато компанията и мениджмънта са това което са сега - оставам с тях!....Можеш ли да дадеш ПОНЕ времеви интервал все пак,защото аз мога да кажа 1000% ,...ама кога и как.....Колко ....5г ..за да стане цената 5лв ли....Има и по-добри възможности според мен.Аз на борсата търгувам за да печеля пари а не за "изказване на благодарност пред строя"...
Лошите акции .според теб де, направиха по стотина процента.Тук ,от по-горното написано оте теб,трябваше да направят поне по 500% ръст....ако е вярно де.Защото не е важно кой какво казал,кой какво обещал,кой какво изпълнил....Важно е какво казва..ПАЗАРЪТ......А за тук явно не казава хубави неща,поне засега де.Или не съм прав.....Не знам кой крив ,кой прав....аз гледам цифрите....и ;портфейла си.
....Благодарение на "лошите акции" си е изплатил ипотечния креедит предсрочно.Вземи му обясни ти колко хубаво е тук,колко лошо там...при ХИМ...Да ти кажа ....мисля,че ще тие трудно.....Защото хората вярват на джоба си,а не на обещания "за светло бъдеще"..
Успех и Хубава вечер
Коментар
-
- Дивидентна акция;
- Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%
- Прозрачност и откритост на мениджмънта;
Старегията ми за Трейс(например) е да я държа до 100%, тук нямам такива идеи - докато компанията и мениджмънта са това което са сега - оставам с тях!
Смятам, че е добре човек да я има в портфейла си - особено ако е дългосрочен. Последното е условно - спазвам правилото "когато жегата се появи зад ъгъла да можеш да изчезнеш за 60 секунди"....Не ме е страх от падане на цената а от липса на ликвидност....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар