IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Протокол - мисля че компанията е страхотна възможност за инвестиция:
    - Смачкана от политически и медиен натиск цена(при завидни продажби и печалби - като отчитаме кризата);
    - Дивидентна акция;
    - Мисля че потенциала за капиталова е поне 100-150%
    - Прозрачност и откритост на мениджмънта;
    - Инвестиции в нови мощности;
    - Потенциал на пазара особенно в износа

Старегията ми за Трейс(например) е да я държа до 100%, тук нямам такива идеи - докато компанията и мениджмънта са това което са сега - оставам с тях!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Питах на сериозно...що се лютиш Това, че съм си купих някъде акции (напр. ЦКБ) не ме прави мажоритар или мениджър на фирмата. Така, че се ограничавам да мисля само за растежа на цената им.
      нямах в предвид теб, човече

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        не бих си позволил лукса да те съветвам какво да правиш с парите си!!!
        Аз само споделям какво правя аз с моите и много ме е яд някой като почне да ми прави забележки че съм пишел за щяло и нещяло за СФАРМ! Ами това е темата за СФАРМ и ако искам и в приятелство на Пелагия ще се обясня ,
        като не ви харесва за какво си бъбрим тук, що четете - пишете в темите за тим и други!
        Питах на сериозно...що се лютиш Това, че съм си купих някъде акции (напр. ЦКБ) не ме прави мажоритар или мениджър на фирмата. Така, че се ограничавам да мисля само за растежа на цената им.
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Тони какво ще ме посъветваш ако реша да се присъединя към вашия "клуб" - колко време да ги задържа .... все пак няма да се женя за тях
          Каква е твоята стратегия ?
          не бих си позволил лукса да те съветвам какво да правиш с парите си!!!
          Аз само споделям какво правя аз с моите и много ме е яд някой като почне да ми прави забележки че съм пишел за щяло и нещяло за СФАРМ! Ами това е темата за СФАРМ и ако искам и в приятелство на Пелагия ще се обясня ,
          като не ви харесва за какво си бъбрим тук, що четете - пишете в темите за тим и други!

чисто технически(ако оставим чувствата на страна) - това е компания която може да ти даде капиталов ръст над 100% + дивидент!!! Какво искаш повече от дадена акция?
          Last edited by tony1975; 10.03.2013, 21:57.

Коментар

Здрасти Бобо, не излезе информация а аз(дребния акционер) я постнах!!!
            Ами хората си маркетмейкърстват позицията, ако си гледал последното инфо от Варшава Донев холдин сега пък купува! Е какъв е извода - ами със собствени сили и средства превръщат и поддържат позицията като една от НАЙ-ЛИКВИДНИТЕ НА БФБ!!!
            Успех, жив и здрав!
            Да това имах в предвид,ти пусна инфото.
            Благодаря за такова маркетмейкърстване(пфууу,докато я напиша тази дума)....Затова цената не е мръднала.Не знам как може да се радваш на това,че инвестицията ти стои на едно място(да не казвам,че си на загуба) вече доста време.От дивидент я вземеш нещо,я не....
            В този смисъл ще питам г-н Донев още нещо.

Бяхте обещали да давате 60% от печалбата като дивидент.Не се случи.Има ли смисъл да се дава дивидент,който процентно е по-нисък дори от банков депозит ,който дори не може да "победи" инфлацията.Не е ли по-добре с тези пари да се намалят задълженията на компанията няколко години.Мисля,че ако се намалят задълженията ,това ще привлече акционери ,което ще повиши цената на акцията.

Коментар

Ами хората си маркетмейкърстват позицията, ако си гледал последното инфо от Варшава Донев холдин сега пък купува! Е какъв е извода - ами със собствени сили и средства превръщат и поддържат позицията като една от НАЙ-ЛИКВИДНИТЕ НА БФБ!!!
              Успех, жив и здрав!
              Тони какво ще ме посъветваш ако реша да се присъединя към вашия "клуб" - колко време да ги задържа .... все пак няма да се женя за тях
              Каква е твоята стратегия ?
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Здравейте,нямам акции тук поради няколко основни причини.Едната от тях е,че поетапно излизат големи акционери,което логичнно води до спад в цената на акцията.Когато прочетох интервюто с г-н Донев ,в което той каза,цитирам:

За съжаление аз лично не успях да купя толкова акции колкото исках. Търсенето беше огромно, имаше много желаещи, а не всички реагирахме достатъчно бързо. Беше видно, че отново има много по-голям интерес, който не можа да бъде задоволен с предлагането на този пакет на пазара.

Когато има такива апетитни предложения се получава като в спорта: най-бързите печелят. От друга страна смятам, че подобни големи сделки предизвикват за дълги периоди изкривявания на пазара, които сега ще очакваме да се нормализират

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-iskah,145830/

След като прочетох интервюто обмислях влизане в позицията със сравнително средносрочен хоризонт на инвестиране(което много рядко правя ,признавам си) предвид действията на най-големият акционер тук (в смисъл увеличава дела си,което е добър сигнал)

....Но в последствие почна да излиза информация,че Донев инвестмънтс холдинг АД разпродава.Останах изумен.
                Че да питам и аз нещо....Г-н Донев защо разпродавате акции,след като казвате,че не сте купили достатъчно поради многото кандидати.Ако продавахте около четири лева ,примерно,щях да приема всичко за нормално...но....през десетина ,двадесет процента.... Не смятате ли,че това изплаши дребните акционери и спекулантите,което породи и този застой на цената.Колко акции смятате да продавате още и до какви ценови нива ще слезете.Това са важни неща,които спират мен и поне о0ще няколко човека ,които познавам,да "влязат" в тази акция.
                Благодаря Ви за отговора предварително.

п.с.Фортис ,каква е средната цена на акциите ти ,че се чувстваш толкова щастлив
                Успех, жив и здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Няма нищо, не съм злопаметен. Спомням си, че с теб не започнахме много добре когато започвах да се ориентирам в бизнеса на Софарма, но все повече си мисля, че имаме доста сходни убеждения. Има неща по позицията, които ми харесват, ала трудно мога да се нарека фен. На теб обаче пожелавам успех, просто защото си я подкрепяш някак си, как да се изразя...по чист и добродушен, макар и леко наивен начин.

Все още нямам удоволствието да познавам чичо Оги лично(за разлика от Форти, Нушето и земеделеца фен на АТЕРА), но не мога да отрека че има някаква харизма този човек и това допълнително повиши доверието ми в марката! Гледал съм видео интервютата му в инвестора, чел съм това което е казвал - ами евала Б-я има нужда от повече такива мениджъри, дано и момчетата си да възпитава в този дух, за да има приемственост в бизнеса след време(когато аз още няма да съм продал )

Живи и здрави на всички фенове и опоненти и само Софармаааа!!!

Коментар

Жив и здрав и извинявай че веднъж ти казах "get off" - беше игра на думи,
                    мда за мен започва да се превръща в кауза.
                    Няма нищо, не съм злопаметен. Спомням си, че с теб не започнахме много добре когато започвах да се ориентирам в бизнеса на Софарма, но все повече си мисля, че имаме доста сходни убеждения. Има неща по позицията, които ми харесват, ала трудно мога да се нарека фен. На теб обаче пожелавам успех, просто защото си я подкрепяш някак си, как да се изразя...по чист и добродушен, макар и леко наивен начин.

Коментар

• Всички хора се оплакват от високите си сметки за ток,парно, ниските пенсии и прочие...но има нещо, което много ме притесни относно аптека веригата 'Марешки'! Както знаме господин Марешки претендира да бъде депутат и да създаде своя парта. Инетресно как един, може би,бъдещ наш управляващ купува гласове и то в аптеките си?! Признавам, обаче че достра хитро го е измислил, собственика на евтината верига за лекарства! На мен обаче не ми си играе на "Сделка или не" и това, че е купил глаовете на футболистите от Локо ПЛ не означава, че може да купи и моя глас и гласовете на целия бг народ!!! Замислете се дали този човек заслужава вашето внимание и пари...

Коментар

• Здравейте,нямам акции тук поради няколко основни причини.Едната от тях е,че поетапно излизат големи акционери,което логичнно води до спад в цената на акцията.Когато прочетох интервюто с г-н Донев ,в което той каза,цитирам:

За съжаление аз лично не успях да купя толкова акции колкото исках. Търсенето беше огромно, имаше много желаещи, а не всички реагирахме достатъчно бързо. Беше видно, че отново има много по-голям интерес, който не можа да бъде задоволен с предлагането на този пакет на пазара.

Когато има такива апетитни предложения се получава като в спорта: най-бързите печелят. От друга страна смятам, че подобни големи сделки предизвикват за дълги периоди изкривявания на пазара, които сега ще очакваме да се нормализират

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-iskah,145830/

След като прочетох интервюто обмислях влизане в позицията със сравнително средносрочен хоризонт на инвестиране(което много рядко правя ,признавам си) предвид действията на най-големият акционер тук (в смисъл увеличава дела си,което е добър сигнал)

....Но в последствие почна да излиза информация,че Донев инвестмънтс холдинг АД разпродава.Останах изумен.
                        Че да питам и аз нещо....Г-н Донев защо разпродавате акции,след като казвате,че не сте купили достатъчно поради многото кандидати.Ако продавахте около четири лева ,примерно,щях да приема всичко за нормално...но....през десетина ,двадесет процента.... Не смятате ли,че това изплаши дребните акционери и спекулантите,което породи и този застой на цената.Колко акции смятате да продавате още и до какви ценови нива ще слезете.Това са важни неща,които спират мен и поне о0ще няколко човека ,които познавам,да "влязат" в тази акция.
                        Благодаря Ви за отговора предварително.

п.с.Фортис ,каква е средната цена на акциите ти ,че се чувстваш толкова щастлив

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          Това е любов. Трябва да е любов. Към акциите, компанията, чешмичката
                          Трябва да призная, че на вас двамата много ви се кефя. Малко са щастливите акционери на БФБ.
                          Жив и здрав и извинявай че веднъж ти казах "get off" - беше игра на думи,
                          мда за мен започва да се превръща в кауза. Моето семейство знае че вече като пазарува течен Витамин С - трябва да е на СФАРМ така и за ред други лекарства(например вече НЕ купуваме ацитезал , а АЦЕТИЛИН на СФАРМ).
                          Като съм в София винаги намирам време да пия кафе в кулите, колкото и да съм малък акционер бих се престрашил и отишъл на ОСА защото моите няколко акции ме направиха по-верен фен на компанията и на г-н Донев отколкото някои притежаващи милиони и т.н.

Общо взето обичам и мога да аргументирам всяка позиция в портфейла си така, както говорих и за СФАРМ и СФТРД в темата: "Софарма или Софарма Трейд"

п.с. Купувал съм и хартии чисто спекулативно като ЦКБ, но като разбрах че няма тръпка там(просто го няма чувството на собственост и уважение от мениджмънта и ДВИ) и ги продадох с 15% печалба и от тогава не съм купувал.

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
                            Радвам се че съм те запалил и продължаваш да се занимаваш, с това което ти идва отвътре.
                            Дано все така добре да се справяш и за напред.
                            да бе трябва да завършим по един курс за брокери, може чичо Оги да ни вземе в неговия екип да маркетмейкърстваме(ау че дума измислих) цените на групата.

Коментар

как бе човек, ти едно време(2006-2007) ми обясняваше що е то Кобос и има ли почва у нас - слушах те като млад падуан!!! А после помниш ли 2009, като си говорихме какво викаше купувай всичко що е в групата на Софарма - там е истината
                              Радвам се че съм те запалил и продължаваш да се занимаваш, с това което ти идва отвътре.
                              Дано все така добре да се справяш и за напред.

Коментар

Разбира се че е истинска(аз не съм толкова добър с фотошопа а и блажната боя си личи)!!! Намерих я ТУК, в сайта на Фрамар(партньор на СФТРД, между другото за Стара Загора). Някъде в троянския балкан е - може би Врабево има пръст? Ей сега жената каза че сме я виждали преди по Беклемето - явно тогава не съм бил акционер иначе да съм се щракнал !!!

Г-н Донев планирана ли е някаква разяснителна кампания из медиите в района на Казанлък и Стара Загора относно поглъщането на СЕВТО - тук шушукат за ликвидации, за разпродажби на апетитни имоти и ред други български съмнения.

Правилно ли разбрах, че панелите в/у завода ще правят ток, който ще се изкупува от ЧЕЗ, а не са за покриване на собствената консумация? Софарма влиза в бизнеса с производство на ел. енергия или панелите не са наши и са там срещу наем? Внимавайте ей утре хипопотамчетата ще напишат че заради СФАРМ поскъпва тока!!!
                                Благодаря за отговорите!

п.с. Форти какво засади бе - сливова ли ще пием на ОСА-то?
                                Г-н Донев(Чичо О) гледам че сте онлайн - бих се радвал ако отговорите?Все пак Мариян в понеделник хонорар трябва да заработва

п.с. тая реклама на Бенч-а много дразни!!!
                                Last edited by tony1975; 10.03.2013, 14:04.

Коментар

Working...
                                X