IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ползвал съм поне 3 различни, ето ти единия:
    https://www.hoadley.net/options/opti...aspx?warrant=Y

А иначе извън калкулатора може да си направиш сметката къде виждаш Софарма след 2.5г, когато падежират варантите със Strike 4.13 и си смяташ по-изгодно ти е да имаш позиция в акции или във варанти. Всеки сам си избира. Разбира се тук имаш лост и рискувайки по-малка сума може да направиш същия профит. Тези варанти от първия миг излизаха на теория, че трябва да струват над 1.20/30лв, ама седяха на 0.32лв. Но това му е хубавото на нашия пазар

Поздравления!
    И без калколатор по лаишки съм го докарал до там, но не забравям да си сложа и една "камбанка"
    на дежурния дисконт ,- просто да си стои и да чака някой да я удари... за да се огледам

Коментар

• А като гледам самата Софарма на 4.50лв. ... ами по-ниски нива на EV/EBITDA компанията е имала за кратко 2016 и преди това 2012г

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        Гледам графиката - обемите на търговия с варантите от 15 юни доста нарастват - със сигурност не е търговия с вътрешна информация...
        "честния частник" ще прибере едни 100% доходност за седмица, две ... ... който иска да си играйка с него на покер
        Last edited by petyob; 08.07.2022, 11:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

дай пример за калкулатор и какво точно показва. Моите прости сметки, без калкулатор казват, че купуващите сега тези варанти разчитат, че пазарната капитализация трябва да нарасне повече от 100% за тези 5 години,т.е над 1.2 милиарда, като се прибавят акциите от предишните варанти. Това е само за да не загубят, но за да си струва риска цената трябва да е поне 10% нагоре ...
          Ползвал съм поне 3 различни, ето ти единия:
          https://www.hoadley.net/options/opti...aspx?warrant=Y

А иначе извън калкулатора може да си направиш сметката къде виждаш Софарма след 2.5г, когато падежират варантите със Strike 4.13 и си смяташ по-изгодно ти е да имаш позиция в акции или във варанти. Всеки сам си избира. Разбира се тук имаш лост и рискувайки по-малка сума може да направиш същия профит. Тези варанти от първия миг излизаха на теория, че трябва да струват над 1.20/30лв, ама седяха на 0.32лв. Но това му е хубавото на нашия пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

има си и съобщения в екстрите за тези транзакции
            Да, това казвам - всичко е ОК

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              Гледам графиката - обемите на търговия с варантите от 15 юни доста нарастват - със сигурност не е търговия с вътрешна информация...
              има си и съобщения в екстрите за тези транзакции

Коментар

• Гледам графиката - обемите на търговия с варантите от 15 юни доста нарастват - със сигурност не е търговия с вътрешна информация...

Коментар

Хаха, що се правиш на клоун не знам. Грабни, който си искаш онлайн калкулатор за опции и си смятай, не е толкова трудно. Просто пазарът ни не дава адекватни оценки. А за това, че като е решил Донев да вади нова емисия варанти сигурно ще си я запише (както направи и с първата) аз поне нямам съмнение.
                  дай пример за калкулатор и какво точно показва. Моите прости сметки, без калкулатор казват, че купуващите сега тези варанти разчитат, че пазарната капитализация трябва да нарасне повече от 100% за тези 5 години,т.е над 1.2 милиарда, като се прибавят акциите от предишните варанти. Това е само за да не загубят, но за да си струва риска цената трябва да е поне 10% нагоре ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Проблем с физическия износ няма, няма забрана, няма транспорни рестрикции стига да не са с руски или белоруски камиони, проблемите са с плащанията, явно са ги решили по някакъв начин, възможно е и да има изключения за лекарствата по хуманитарни причини
                    има дефицит на много лекарства в русия в момента, но то е защото много фирми се изтеглиха от пазара сами, основно заради репутационни съображения
                    Не знам някоя фармация да се е изтеглила от Русия. Отделно и те си имат производство.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Изключително ми е инетресно как смяташ цената на нещо, което зависи само и единствено от решението на един човек? Странно как всички псевдодесни ревете, че путя бил диктатор и малоумник, ама като кажа подобно нещо за честния частник от същото комуноидно котило, наскачвате повече от павлик морозов пред амбразурата... Интересът клати феса
                      Има нещо гнило в тез гимнастики ...Кога щеше да се пенсионира Чичака ?
                      Last edited by toto 2; 07.07.2022, 17:02.

Коментар

• Дали така не се наливат пари за варантите при трейдинга?

Коментар

Хаха, що се правиш на клоун не знам. Грабни, който си искаш онлайн калкулатор за опции и си смятай, не е толкова трудно. Просто пазарът ни не дава адекватни оценки. А за това, че като е решил Донев да вади нова емисия варанти сигурно ще си я запише (както направи и с първата) аз поне нямам съмнение.
                          Изключително ми е инетресно как смяташ цената на нещо, което зависи само и единствено от решението на един човек? Странно как всички псевдодесни ревете, че путя бил диктатор и малоумник, ама като кажа подобно нещо за честния частник от същото комуноидно котило, наскачвате повече от павлик морозов пред амбразурата... Интересът клати феса
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Е, нали затова правим екстра доходност на нашето бавно пазарче и си го обичаме
                            Но трбява да се чете, смята и да имаш топки за поемане на оправдан риск.. само с мрънкане и хейт във форума, все ще си от "неполучилите обаждане и СМС"

Коментар

Чичо ли ти го прошепна, че си толкова сигурен Софарма е една от най-непазарните акции на БФБ, зависеща само и единствено от волята на беуградския честен частник

Коментар

Чичо ли ти го прошепна, че си толкова сигурен Софарма е една от най-непазарните акции на БФБ, зависеща само и единствено от волята на беуградския честен частник
                                Може пък кафето на Чичо така да е показало !

Коментар

X