IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• +1 И аз съм от тия
    Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Ами мога да ти дам пример за 300-те % - София БТ. От 15 до над 70 лв. Сам си сметни колко % са, може и табличка да си направиш

Това с БТК не го помня. Там направих добър удар като си купих срещу КИ. Разкарах ги малко преди търговото, не хванах връх, споко.
    После съм правил кратки врътки.

Безработен се водя само в очите на късогледи чиновници и бабите на село. А тия дето се гърчат по цял ден за заплатка и си мислят, че могат да съчетават с това и успешно инвестиране на финансови пазари се наричат ... масовка.
    Така че не мисли че ще обидиш вълка, като му кажеш че е вън от стадото.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
      Темата е за Софарма, така че не смятам да навлизам в дискусии кой колко пари прави от търговия на капиталовия пазар.
      Просто ще ти кажа, че изказването ти е много хипотетично и до голяма степен невярно. Не знам колко са акциите, които на БФБ са се качили 300% от началото на 2010г насам, но ти сигурно точно тази акция си нацелил
      Спомням си дискусиите ни относно БТК преди 4 години. Там сигурно също си ударил голямата печалба след като цената се срина.

Това че не получаваш заплата да го разбирам ли като че си и безработен?

П.п. Не знам дали знаеш, но има неписано правило, че безработните не трябва да играят на борсата. В един момент, ще си загубят всичките пари. За това и в З. Европа и Америка е изкл. брокерите да отворят трейдинг акаунт на човек без работа.
      Предполагам не е така в България.
      Ами мога да ти дам пример за 300-те % - София БТ. От 15 до над 70 лв. Сам си сметни колко % са, може и табличка да си направиш

Това с БТК не го помня. Там направих добър удар като си купих срещу КИ. Разкарах ги малко преди търговото, не хванах връх, споко.
      После съм правил кратки врътки.

Безработен се водя само в очите на късогледи чиновници и бабите на село. А тия дето се гърчат по цял ден за заплатка и си мислят, че могат да съчетават с това и успешно инвестиране на финансови пазари се наричат ... масовка.
      Така че не мисли че ще обидиш вълка, като му кажеш че е вън от стадото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        И тогава съм купувал, да. После съм продал някой в края на 2009-та, купил съм други, пак съм продал. Това ми е работата. Не слугувам на друг срещу мизерна заплатка
        А и понякога е добре да купиш нещо евтино и да го чакаш 2-3 г., но като ти донесе 200-300% ще си е заслужавало. А тия дето чакат всичко да е цветя и рози за да си купят, я изкарат после 20-30%, я се окаже че са гризнали дръвцето баш на върха
        Темата е за Софарма, така че не смятам да навлизам в дискусии кой колко пари прави от търговия на капиталовия пазар.
        Просто ще ти кажа, че изказването ти е много хипотетично и до голяма степен невярно. Не знам колко са акциите, които на БФБ са се качили 300% от началото на 2010г насам, но ти сигурно точно тази акция си нацелил
        Спомням си дискусиите ни относно БТК преди 4 години. Там сигурно също си ударил голямата печалба след като цената се срина.

Това че не получаваш заплата да го разбирам ли като че си и безработен?

П.п. Не знам дали знаеш, но има неписано правило, че безработните не трябва да играят на борсата. В един момент, ще си загубят всичките пари. За това и в З. Европа и Америка е изкл. брокерите да отворят трейдинг акаунт на човек без работа.
        Предполагам не е така в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Ааа така, числото пи, 3.14 вече.
          Много се кумите туканка днес.
          Нов завод, едно друго...
          Още 6-7 % поне си дайте малко зор, огън служба не остана
          Спокойно, чакаме нов кръг изкупуване на собствени акции
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Ааа така, числото пи, 3.14 вече.
            Много се кумите туканка днес.
            Нов завод, едно друго...
            Още 6-7 % поне си дайте малко зор, огън служба не остана

Коментар

• фармацевтичен пазар

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение

В ЦИЕ (с изкл. на Полша), където е основния пазар на продуктите на Софарма, и конкретно в България, не виждам за какво оправяне на икономиката може да се говори. В Украйна, Унгария, Словения и Хърватско и тази година се очаква да си останат в рецесия. България икономистите я дават по-скоро на положителна територия, но БВП се очаква да бъде около 1%.

Какво общо има това с генеричните лекарства??? Има рецесия ,нямаш пари - пиеш повече генерици. И да няма рецесия хапваш си и си пийваш повечко и в резултат пак пиеш лекарства.
              Висок стандарт на живота - живееш по-дълго и пиеш по-дълго и повече лекарства. Нисък стандарт на живот - боледуваш често и хронично и пак същото. Както и да го въртиш лекарствата ще се пият все повече- другото е въпрос на мениджмънт и търговска политика на производителите.... и малко акъл!

Коментар

Не ми казвай че и ти ще чакаш икономиката да разцъфти за да инвестираш в акции!?
                Ако е така, обади се като се случи, ще ти продам пакетно по няколко позиции, да не се мъчиш да ги събираш надребно по пазара
                не бързай да му предлагаш ПАКЕТИ
                не се знае колко вътъче има за покупки
                един друг тук от години много дращи из форума, ама накрая излезе, че в джобчето му няма почти никой
                успех на истинските патрони !!!

Коментар

Ако търсиш връзка между работен капитал и цена на акция, мога единствено да те посъветвам да погледнеш как покачването на работния капитал влияе на паричните потоци. Дисконтирането на свободните парични потоци е един от най-често използваните методи за определянето цената на една акция. По-ниските парични потоци предполагат и по-ниска цена на акция.
                  В този конкретен случай работния капитал се финансира изцяло с допълнителен дълг, което допълнително оказва негативно влияние на цената на акцията. От една страна работния ти капитал "изяжда" свободните ти парични ти потоци, от друга дълга ти се покачва, а той трябва да се изплаща обратно на банките точно от паричните потоци генерирани от фирмата, които пък сега са намаляли.

Няма фундамент пазара в България да е станал бичи! Позитивният сентимент идва по-скоро от Америка, където икономиката бавно се оправя. В ЦИЕ (с изкл. на Полша), където е основния пазар на продуктите на Софарма, и конкретно в България, не виждам за какво оправяне на икономиката може да се говори. В Украйна, Унгария, Словения и Хърватско и тази година се очаква да си останат в рецесия. България икономистите я дават по-скоро на положителна територия, но БВП се очаква да бъде около 1%.

Мисля че нагласата на инвеститорите в БФБ е от доста време бичи и това се отразява положително дори и на слабите компании. Раздаването на тези стабилни дивиденти (особенно Атера и Табака), покупката на Каолин, и ръста при Еларга и Софарма допълнително развиха бичи пазара

ЕП, дори и при слаба икономика хората си купуват евтини лекарства.
                  Не се продават БМВ-та все пак не е толкова трудно да го разбереш това

Днес вече е факт, минахме 450 за Софикс и така само напред

Коментар

Това да не са акции дето си ги събирал 2008-09 "на евтиното" докато си чакал СОФИКС да се вдигне?
                    И тогава съм купувал, да. После съм продал някой в края на 2009-та, купил съм други, пак съм продал. Това ми е работата. Не слугувам на друг срещу мизерна заплатка
                    А и понякога е добре да купиш нещо евтино и да го чакаш 2-3 г., но като ти донесе 200-300% ще си е заслужавало. А тия дето чакат всичко да е цветя и рози за да си купят, я изкарат после 20-30%, я се окаже че са гризнали дръвцето баш на върха

Коментар

Не ми казвай че и ти ще чакаш икономиката да разцъфти за да инвестираш в акции!?
                      Ако е така, обади се като се случи, ще ти продам пакетно по няколко позиции, да не се мъчиш да ги събираш надребно по пазара
                      Това да не са акции дето си ги събирал 2008-09 "на евтиното" докато си чакал СОФИКС да се вдигне?

Коментар

...

Няма фундамент пазара в България да е станал бичи! Позитивният сентимент идва по-скоро от Америка, където икономиката бавно се оправя. В ЦИЕ (с изкл. на Полша), където е основния пазар на продуктите на Софарма, и конкретно в България, не виждам за какво оправяне на икономиката може да се говори. В Украйна, Унгария, Словения и Хърватско и тази година се очаква да си останат в рецесия. България икономистите я дават по-скоро на положителна територия, но БВП се очаква да бъде около 1%.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          EquityPrivate
                          ако всички решения на инвеститорите бяха математически и икономически обосновани професионалистите нямаше да имате работа

И тъй като твърде много акцентираш на тема работен капитал, вероятно имаш някакъв анализ които дава връзката между работен капитал на компанията и борсова цена на акциите и? Може ли да дадеш линк?

Пазарът в България стана бичи и търсенето на негативи минава на заден план - моето мнение е дори Софарма да има слабости във фундамента това не е от толкова голямо значение докато пазарът е оптимистично насторен. Лошите новини се игнорират при бичи пазар. Сантиментът бие фундамента, а тук освен да си мерят п....портфейлите основно се търси как да спечели нали?
                          Ако търсиш връзка между работен капитал и цена на акция, мога единствено да те посъветвам да погледнеш как покачването на работния капитал влияе на паричните потоци. Дисконтирането на свободните парични потоци е един от най-често използваните методи за определянето цената на една акция. По-ниските парични потоци предполагат и по-ниска цена на акция.
                          В този конкретен случай работния капитал се финансира изцяло с допълнителен дълг, което допълнително оказва негативно влияние на цената на акцията. От една страна работния ти капитал "изяжда" свободните ти парични ти потоци, от друга дълга ти се покачва, а той трябва да се изплаща обратно на банките точно от паричните потоци генерирани от фирмата, които пък сега са намаляли.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Аче и пржолки биля.
                            Ох котарак, чувствам как и туканка скоро ще ми кацнат на 3.40-50

Почна да топли нещо картофчето, да видим кога ще запари
                            И кюфтетата в сънищата са безплатни, ама не се наяжда с тях човек.

Коментар

• EquityPrivate
                              ако всички решения на инвеститорите бяха математически и икономически обосновани професионалистите нямаше да имате работа

И тъй като твърде много акцентираш на тема работен капитал, вероятно имаш някакъв анализ които дава връзката между работен капитал на компанията и борсова цена на акциите и? Може ли да дадеш линк?

Пазарът в България стана бичи и търсенето на негативи минава на заден план - моето мнение е дори Софарма да има слабости във фундамента това не е от толкова голямо значение докато пазарът е оптимистично насторен. Лошите новини се игнорират при бичи пазар. Сантиментът бие фундамента, а тук освен да си мерят п....портфейлите основно се търси как да спечели нали?
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Абе да не се повтарям, но такива хора и фирми трябва да се уважават в България иначе няма излизане от мизерията. Само след няколко дена ще е откриването и на най модерната фабрика в България, а това се случва в такива трудни за бизнеса времена.

Оставете го ЕП да си критикува Дано да не са го послушали много хора че сега с това развитие и резултати ще има да го споменават

Скоро ще видим резултатите и за Q2 и вярвам че ще имаме потвърждение на Q1!
                                +10

Коментар

Working...
                                X