IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз бих оставил СФТРД да поеме въздух. Още повече , че започват проект (по-надолу някой беше писал). Така и така е лоша годината, поне другите в групата да дърпат. Още повече, че пазарния им дял в БГ се развива през СФТРД.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Резултатите са си доста зле направо Дано Донев вземе мерки за курсовите разлики и да вземе да навлиза по сериозно в нови държави! Конфликта няма да отшуми според мед с години или поне докато ПутиН не го закарат в Сибир на дълга и заслужена почивка!

Видях че и ти си продал тук при майката и си взел в дъщерните което си е добър ход. Аз нямам тук от много време но продължавам да вярвам в Донев и имам негови компании. Но това което направи със Севто не беше редно!

Не е препоръка!
      Едва ли е толкова лесно влизането на даден пазар - то това е и защитния ров на този бизнес - сертификати, лицензи, разрешителни за лекарства, май не се издават за 1-2 седмици!
      Печалбата е паднала доста, а и годината не почна добре! Аз бих се въздържал от дивидент тази година. как мислите? Второто, което ми хрумва - ако имам над 50% в СФТРД бих гласувал там по-голям дивидент
      Last edited by tony1975; 28.02.2015, 08:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        резултатите не са отлични, дано се стабилизират с отшумяването на конфликта!
        Резултатите са си доста зле направо Дано Донев вземе мерки за курсовите разлики и да вземе да навлиза по сериозно в нови държави! Конфликта няма да отшуми според мед с години или поне докато ПутиН не го закарат в Сибир на дълга и заслужена почивка!

Видях че и ти си продал тук при майката и си взел в дъщерните което си е добър ход. Аз нямам тук от много време но продължавам да вярвам в Донев и имам негови компании. Но това което направи със Севто не беше редно!

Не е препоръка!

Коментар

резултатите не са отлични, дано се стабилизират с отшумяването на конфликта!
          даже са лоши ,но това се очакваше.....

Коментар

• резултатите не са отлични, дано се стабилизират с отшумяването на конфликта!

Коментар

• http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831902088

Коментар

на 3,4лв няма купувачи, хм - къде я чакате бе, под 3лв?
                Всъщност под 2

Коментар

на 3,4лв няма купувачи, хм - къде я чакате бе, под 3лв?

Коментар

• на 3,4лв няма купувачи, хм - къде я чакате бе, под 3лв?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                      Важна сентенция в живота не осъзнавах преди да купя Софарма. Сега вече я осъзнах напълно! Благодаря ти Тони 1975 за урока! ИСКРЕНО! Още съм каракуда на борсата, надявам се, че не ми се сърдиш!
                      тури му пепел! И аз си направих изводите!

Коментар

• Важна сентенция в живота не осъзнавах преди да купя Софарма. Сега вече я осъзнах напълно! Благодаря ти Тони 1975 за урока! ИСКРЕНО! Още съм каракуда на борсата, надявам се, че не ми се сърдиш!

Коментар

• Хаха чичо Оги ще прави паркинги за велосипеди. Интересно дали ще го видим и него да върти педалите

Коментар

• Когато акционер не ходи на ИОСА на което се решава вливане -за което той не е съгласен със предложеното съотношение - ОЗНАЧАВАааа : -/КАЗВА Митко ОТ МАЛКИТЕ/
                            1, мисли че си е решил ДОМАШНОТО преди действието ;-/п.ф-т - можело и още да се спечели
                            2, че НЕ Е бил ДОСТАТЪЧНО НЕ СЪГЛАСЕН
                            Оказва се , че ако гласуваш против на въпросното събрание , в случая "СЕВТО", имаш право да си получиш дела в брой лева изчислен по одобреното съотношение от КФН и гласувано от ИОбщиСА на двете д-ва!
                            3, Не е болка за умиране - КОМПАНИЯТА си е на пазара,- пък било то и в трудни ВРЕМЕНА !
                            -"Въпреки огромната конкуренция и факта, че в класацията има само две генерични компании, "Софарма" продължава да е на шесто място по продажби в стойност. "Софарма" е български производител, чиито цени са изключително конкурентни за високото качество на продуктите. Вследствие на усилията на екипа ни българските лекари повярваха в качеството на българските медикаменти, които предлагат добра алтернатива за пациентите им на приемлива цена. Портфолиото ни покрива редица заболявания и така нашето предложение към лекарите и пациентите е по-обемно и достъпно. Радваме се на факта, че продажбите ни растат в стойностно изражение, а това означава и че сме постигнали значително по-голям ръст в опаковки. Това е важно за повечето производители на фона на сериозната ценова ерозия вследствие на недотам ефективния механизъм на ценообразуване, в някои случаи водещ до изваждане на генерични молекули от пазара", коментира Огнян Донев, председател на съвета на директорите на "Софарма". Той отбелязва, че през 2014 г. групата е пуснала на пазара девет нови продукта в областта на кардиологията, инфузионни разтвори и лекарства без рецепта."
                            http://www.capital.bg/biznes/kompani...za_27_mlrd_lv/

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                              Тук купих скоро ама вече няма да се влияя от никове в които присъства числото 5, колкото и да възхваляват дадена позиция!
                              Не виждам с какво някой от форума е виновен за твоите решения. Това на раменете ти за украшение ли го носиш ? Това, че някой в шеги и закачки, ако имаш предвид Тони, поддържа ведро настроение - нещо, не виждам с какво ти е виновен- дали той разполага със сметката ти, дали той рови в компа ти и взема решения вместо теб- май си търсиш извинителна бележка за собствените решения.
                              Поздрави и успех в търговията основана на собствени решения.

Коментар

• Пазаруват си хората , защо се оплаквате не знам !

Коментар

Working...
                                X