IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    бавно и методично, сфарм си увеличава дела във Лавена
    Добре че не е в тодоров (макар че, скоро не съм го проверявало)
    Изобщо куроператорът е прав в някои отношения, също и че в нашего рода инвестора на бфб витае някакъв мит за светлия ореол на маджото. А като погледнем по-реално никакви особени растежи няма в сфарм, както подсказа и куроператорът - много си внушаваха какви ли не растежи с идването на новата сграда, а точно обратно, и се оказа че диверсификацията на пласмента не е на най-добро ниво, изобщо напоследък имам чувството че чичо се е обърнал в адциц инвеститор - а не толкова инвестиращ пряко в развитие на фармацевтиката - направиха се нови сгради навсякъде - и на фармата и на севтото и на трейдинга дори (тя беше от първите) и на прословутите кули - оформени като отделен адциц - няма да се учудя вече ако видя следващия имотаджийки адциц (а всъщност май имаше още един) Увлече се народа в железарията, бетона и тухлата, започна да разсъждава лихварски и сякаш забрави, че това не е панацея - но показва че трупането на пари е самоцел, показва истинската същност на "великите инвеститори"/ Е не всеки може да генерира иновации, разбираемо е
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• интересно от обяснителните бележки при софарма е също къде купуват за последното тримесечие:
      +937000 акции на доверие обединен холдинг
      +34825 акции на сфи
      +100000 акции на елана агрокредит
      +2000 акции на химимпорт
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Чувам, че тази година била много успешна за производителите на лавандула и площите с лавандула се увеличават.
        да, тази година от към климатични условия беше много добре
        http://www.fermer.bg/600-%D0%BA%D0%B...news13983.html
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
          % ?
          като изключим последното тримесечие, софарма наистина редовно купуват по малко

от отчета на софарма
          q3
          29454 акции
          q2
          29454 акции
          q1
          29401 акции
          q4 2014
          29380 акции

от отчетите на лавена
          q3
          софарма 22650 акции
          софарма трейдинг 6740 акции
          общо 29390
          q2
          софарма 22714 акции
          q1
          софарма 22661
          q4 2014
          софарма 22641
          29381
          q3 2014
          софарма 22581
          q2 2014
          софарма 22561
          q1 2014
          софарма 22332

Коментар

• Чувам, че тази година била много успешна за производителите на лавандула и площите с лавандула се увеличават.

Коментар

% ?
              така ми се стори от сч. политика, греша ли?

Коментар

% ?
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Коментар

• бавно и методично, сфарм си увеличава дела във Лавена

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                      Според мен 49млн. лв ЕБИТДА за 9 месеца не е лошо, което предполага, че може леко да минат 60млн. лв до края на годината.
                      Естествено трябва да бъде погледнато и през призмата на това, че за 9 месеца през 2014 постигнаха 57млн. лв ЕБИТДА и после направиха малко над 11млн. лв през последното тримесечие.
                      Явно последното тримесечие не е от най-силните, така че очаквам ЕБИТДА за цялата финансова година да е в диапазона 60-62млн. лв.
                      Абе ти ни продъни ушите с тая твоя EBITDA бе! Смени малко плочата!

Коментар

Аз не мисля, че пишеш наизуст, а просто знам, че го правиш!

Ако наистина познаваше и имаше контакт* с ОД, нямаше да пишеш, че е нямало разговори и интерес от страна на Адвент и Щада.
                        Това той никога не би го отрекъл! За последните го знам от него, а на разговорите с Адвент съм индиректно свидетел (разбирай го както щеш).

*под контакт няма предвид това, че ти е казал здрасти по време на ОС.
                        оффф
                        айре стига толкова.....

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Защо трябва да се засягаш? Всички, които не познава засегнати ли трябва да бъдат???
                          вече съм питал, да не мислиш, че пиша наизуст тук
                          Аз не мисля, че пишеш наизуст, а просто знам, че го правиш!

Ако наистина познаваше и имаше контакт* с ОД, нямаше да пишеш, че е нямало разговори и интерес от страна на Адвент и Щада.
                          Това той никога не би го отрекъл! За последните го знам от него, а на разговорите с Адвент съм индиректно свидетел (разбирай го както щеш).

*под контакт няма предвид това, че ти е казал здрасти по време на ОС.

Коментар

Имайки предвид лошото q4 2014 мисля, че се очерава доста по-добра 2015 Консолидирания отчет за q3 2015 визирам
                            Консолидирания е муци.

Коментар

Имайки предвид лошото q4 2014 мисля, че се очерава доста по-добра 2015 Консолидирания отчет за q3 2015 визирам
                              Според мен 49млн. лв ЕБИТДА за 9 месеца не е лошо, което предполага, че може леко да минат 60млн. лв до края на годината.
                              Естествено трябва да бъде погледнато и през призмата на това, че за 9 месеца през 2014 постигнаха 57млн. лв ЕБИТДА и после направиха малко над 11млн. лв през последното тримесечие.
                              Явно последното тримесечие не е от най-силните, така че очаквам ЕБИТДА за цялата финансова година да е в диапазона 60-62млн. лв.

Коментар

Тук сега трябва да се засегна ли?
                                И да не забравиш да го питаш за Щада!
                                Защо трябва да се засягаш? Всички, които не познава засегнати ли трябва да бъдат???
                                вече съм питал, да не мислиш, че пиша наизуст тук

Коментар

Working...
                                X