IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде отпуши се

основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че за месец декември 2015 година „СОФАРМА” АД реализира ръст в продажбите си с 8% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. спад на продажбите за вътрешен пазар с 16% и ръст на продажбите за износ с 32%. Ръстът в продажбите за износ се дължи предимно на увеличението в продажбите предназначени за руския пазар с 45%. Ръководството планира да поддържа активност на износа и през месеците януари и декември 2016 година, както и да подобри ритмичността на продажбите за Русия през летните месеци. Очакванията са това да доведе до по-добро представяне на продуктите ни, ако бъде запазена относително стабилна макроикономическа среда. Очакваният ръст за януари 2016 година също е висок, основно поради ниската база от 2015 година, когато поради волатилността на руската валута беше взето решение да се преустановят временно продажбите към руския пазар.
    Приходите от продажби през 2015 година намаляват с 14% спрямо същия период на миналата година в т.ч. с 0,3% увеличение на продажбите за вътрешен пазар и с 20% спад в продажбите за износ.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Нямам какво повече да ти кажа - УСПЕХ!
      Благодаря, даже ще намаля процента на Софарма и ПИБ.
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
        Аз гледам печалбите си от минали години по въпросните позиции.
        От въпросните мутренски съм бил максимално доволен, не одобрявам политиките им, но парите са си пари. Обаче малко по малко нещата се менят. За сега накъде отиват можем само да прогнозираме. Да хванеш най-печелившата позиция по принцип си е в сферата на хазарта.
        Нямам какво повече да ти кажа - УСПЕХ!

Коментар

Темата : Оптимизъм на БФБ е символичния ни чат!
          колкото до избора ти - мисля че си надценил в тежеста две мутренски компании и си подценил един истински бизнес. Ела на ОСА и ще видиш за какво говоря
          Нека говорим за мажоритари и цена на акция - в избора ти има мажоритари които си стояха на яхтата и не им пукаше че цената на компаннията им достигна 60стинки, избрал си мажоритари които финансират Пеевски и ДПС(само като го казвам и ме хваща гнус), а който танцува с Шиши и ДПС знаем как свършва.......но ти си знаеш!

А преди няколко години на цена от 2лева чичо Оги излезе и каза стига толкова и не позволи да падне повече!!!
          Аз гледам печалбите си от минали години по въпросните позиции.
          От въпросните мутренски съм бил максимално доволен, не одобрявам политиките им, но парите са си пари. Обаче малко по малко нещата се менят. За сега накъде отиват можем само да прогнозираме. Да хванеш най-печелившата позиция по принцип си е в сферата на хазарта.

Коментар

Понеже често се обзалагаме с теб - готов съм да се обзаложа че до края на 2016 ще пробием 3лв - ти би ли заложил на противната теза? Говорим за 15% ръст с тези скапани коефициенти.....
            Aaa, за това не, спокойно може да си мине 3лв и повече без проблем, както казах може и с немного пари да стане когато някой подходящ реши. Което не значи че е обосновано, но това е друг въпрос.
            На 3.5-4 си е за стронг шорт с потенциал за дабъл...

ПС Хубаво атакуваш разни други мажовци, ама и тук при вас има едни вундеркинди дето са едно цвете за мирисане...не ти е работа...

А това че чичото я поддържал - ми за мен не е предимство, а недостатък, поне от спекулативна гледна точка, така не може човек да си вземе пазарно с приличен сейфти маржин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              Тони, не зная какво е "чата на форума"..
              Все пак коментирам Софарма тук...

Та, къде греша, в съотношението на процентите участие на Софарма ли?
              Сигурно там би коригирал..
              Темата : Оптимизъм на БФБ е символичния ни чат!
              колкото до избора ти - мисля че си надценил в тежеста две мутренски компании и си подценил един истински бизнес. Ела на ОСА и ще видиш за какво говоря
              Нека говорим за мажоритари и цена на акция - в избора ти има мажоритари които си стояха на яхтата и не им пукаше че цената на компаннията им достигна 60стинки, избрал си мажоритари които финансират Пеевски и ДПС(само като го казвам и ме хваща гнус), а който танцува с Шиши и ДПС знаем как свършва.......но ти си знаеш!

А преди няколко години на цена от 2лева чичо Оги излезе и каза стига толкова и не позволи да падне повече!!!
              Last edited by tony1975; 09.01.2016, 20:04.

Коментар

• Тони, не зная какво е "чата на форума"..
                Все пак коментирам Софарма тук...

Та, къде греша, в съотношението на процентите участие на Софарма ли?
                Сигурно там би коригирал..

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God"
                  Смятам, да сглобя следния портфейл:
                  ПИБ 40%
                  Софарма 20%
                  Хим 40%

Кажи две думи.. Бъркам ли някъде?
                  моля премести си въпросите в чата на форума!
                  Иначе грешиш ДА!

Пиб, приятелЮ любими не съм толкова добър в коефициентите както теб, камо ли като ЕП. Но не гледай миналото и коефициентите толкова фокусирано, те не са всичко - иначе Тимимпорт нямаше да е на тази цена, налЕ?
                  1. Говорим за сектор фармация!
                  2. Говорим за мениджмънт коректен, открит и доказал се във времето!
                  3. Тази компания притежава 60% от дистрбутор оценен почти на 180млн и даващ солиден дивидент!
                  4. Тази компания в сравнение с преди вече погълна в себе си Момата, Севто, Медика(почти) и вече брокерите чакат Уни
                  5.Пазарите за тази компания не са толкова лесно достъпни, колкото за другите производства. Тук за да продават нещо някъде сигурно трябват години изследвания, проучвания и разрешителни, което й е и защитния ров(знаеш за какво говоря)
                  6. (заради Киро) Мисля че всеки нормален човек разбра че това правителство е стерилно и няма да направи нищо. Тези са абсолютни тъпаци и както каза Радан - всеки десен човек иска осттавката на тъпака - милионер Горанов. Пенсионна ли направиха, земеделските земи ли, данък уикенд ли, а сега и вълна от престъпност! Абсолютни некадърници! Подкреям Донев и Дончев в желанието им да покажат с медиите си че царя е гол!

Понеже често се обзалагаме с теб - готов съм да се обзаложа че до края на 2016 ще пробием 3лв - ти би ли заложил на противната теза? Говорим за 15% ръст с тези скапани коефициенти.....

един абонамент за Клуб З или Капитал?
                  Last edited by tony1975; 09.01.2016, 20:24.

Коментар

• Браво Пип добре очерта картината, да прибавим и атаките на Правителството към Донев.За мен цената за тези показатели е не повече от 2 лева и затова изчаквам..Не е препоръка за нищо- на Борсата стават и чудеса..През годините съм бил много доволен от Донев, но сега има проблеми..и засега се въздържам..
                    Не е препоръка за нищо..

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                      До колкото разбирам тук се очаква нов завод в Беларус, който да оправи нещата за Русия. Някъде може ли да се прочете по-подробно за него кога и какво да се очаква като развитие?
                      Имах акции тук и ги продадох всичките в мига (и малко след това), в който Русия анексира Крим. Дори не изчаках събитията впоследствие (трагедията с малайзийския самолет, международни санкции, девалвации на рублата и гривната, народни републики, граждански войни, газови войни и прочее). Цената на тази акция според мен е много здраво обвързана с развитието на кризата в отношенията Украйна-Русия-ЕС-САЩ. Точно затова не очаквам подобрение в средносрочен план. Нов завод в Беларус не би бил решение. Според мен първо трябва да се търси реализация на продукцията на българския нов завод НА НОВИ ПАЗАРИ и чак след това да се мисли за увеличаване на производствените мощности. Ако това се случи, ако фирмата успее да пробие на нови пазари, това вече ще е сигнал, че ситуацията върви към подобрение. Лично мнение, нямам акции. Не е препоръка за нищо!
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

не смятам, че водим спор, а просто си бъбрим! Ти си по-стар, опитен и знаещ форумец от мен и за това не смея да споря. Просто казвам че вярвам на мениджмънта и мисля че най-голямата БГфармация е сериозно подценена!
                        Поздрави!
                        Чарта по добре казва колко е пекан мениджмънта тука. Минус 30% възвращаемост на 1г 5г и 10г. база. При неевтина и в момента акция.
                        А приходите продължават да са зле диверсифицирани и се работи с едни от най рисковите пазари, донякъде застрашени в близко време и от фалит дори.

Някакви аргументи/цифрички можеш ли да представиш като доказателство за подценеността тук...
                        Аз явно съм сляп и не виждам. Сигурно в мене е проблема...

Иначе всеки балон без проблем може да бъде направен още по голям с парички, на бфб с тая ликвидност няма и нужда от много такива, ама то туй важи за навсякъде и е друга тема...

Коментар

• Дивидента, дори да го има е кокошкарска работа - 2-3% Ако ще съм за толкова, въобще няма да поглеждам БФБ. Тук съм защото търся 30-40 и нагоре % в добрите години и към 20% средно в дългосрочен план... иначе не си заслужава риска и нервите

Коментар

• Да, осведомих се.. Не е много хорошо относно дивидента, но перспективата за ръст е реалистична.

Коментар

• Момчета, мързи ме да ровя, тук дивидент има ли??

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                                До колкото разбирам тук се очаква нов завод в Беларус, който да оправи нещата за Русия. Някъде може ли да се прочете по-подробно за него кога и какво да се очаква като развитие?
                                не точно, ама идвайте на оса бе другари съфорумци и питайте, питайте! Тук отговарят - не гледат в облаците като при някои други АД!

Коментар

Working...
                                X