IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Кое точно е незаконно? Пак почваш да залиташ към някакви твои измислени сценарии!
    А пак си на линия на амбразурата....
    кое пак не разбираш....
    Ползването на вътрешна информация за покупко ,продажба на акции било законно ..
    Да бе за теб е законно....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Предполагам че не искам да ме обидиш ,че съм тъп и не разбирам целта на персоналните покупки.....

Същото може да се каже и за обратното, че продава без знанието на чичо Оги....
      А чичо Оги в неведение държи стотина поръчки купува и чака изсипването на обратното всеки ден...
      Ах този чичо Оги....
      Май цирка и циркаджиите се увеличават .....
      Между впрочем това не е ли малко незаконно или на ръба на закона ...
      Да купуваш от собственото си обратно на по ниска цена......
      Пък после държите че бил честен мажоритар....
      И аз искам да обяви че ще има изсипване до 4,6.....
      Кое точно е незаконно? Пак почваш да залиташ към някакви твои измислени сценарии!

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
        Повече от наясно съм, следя и участвам в позицията от доста време. Обратното изкупуване на акции обикновено е форма на подкрепа на акциите в необходим момент и ако няма идея за обезсилването им, нормално е да се продадат в някакъв момент. Сегашният момент не е лош, резултатите на дружеството са доста добри, няма нужда от подкрепа на акцията, дори и временно да се отрази продажбата на пазара, очакваните отчети ще осигурят подкрепата. Прави се и подарък за тези, които могат да оценят потенциала на дружеството да купят на добри цени, аз самия се възползвах. А с персоналните покупки на акции се дава ясно послание - но то е за тези, които могат да го разберат.
        Предполагам че не искам да ме обидиш ,че съм тъп и не разбирам целта на персоналните покупки.....

Същото може да се каже и за обратното, че продава без знанието на чичо Оги....
        А чичо Оги в неведение държи стотина поръчки купува и чака изсипването на обратното всеки ден...
        Ах този чичо Оги....
        Май цирка и циркаджиите се увеличават .....
        Между впрочем това не е ли малко незаконно или на ръба на закона ...
        Да купуваш от собственото си обратно на по ниска цена......
        Пък после държите че бил честен мажоритар....
        И аз искам да обяви че ще има изсипване до 4,6.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Не разбирам кой ми е продал, но все пак ще ми е интересно да узная А причината относно питането ми към теб е по-скоро, че искам да знам на какви цени купуваш, а не кой ти е продал.
          Питай направо, какво го усукваш.
          За цените - от началото на август до сега - ПЛЪТНО !!!

Коментар

• Интересна информация от междинния отчет за второ тримесечие, на база на допълнителната информация и събраните уведомления за покупки на акции от лица, свързани с управлението (управителни и контролни органи). В таблицата са само притежаваните акции към 30.06. 2017 г. (втора колонка) и 31.12.2016 г. Не се включват данни за основните дружества акционери. Като цяло, здраво купуване и увеличаване на дяловете, извън тези от дружествата основни акционери. Като прибавим и покупките от последните дни, някой да счита, че мажоритарите бягат от позицията?
            1.Огнян Иванов Донев 30.06.2017
            346 000
            31.12.2016
            246 600
            4. Огнян Кирилов Палавеев 120 430 120 430
            5. Александър Викторов Чаушев 104 462 59 462
            Last edited by Intern-trader; 06.09.2017, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

ти разбираш ли кой ти е продал?
              цената ако ще се вдига - ще се вдига, резултатите са важни, а те са налице
              това, че някой не е успял да завърти през 10ст 5000 акции - голяма работа
              Не разбирам кой ми е продал, но все пак ще ми е интересно да узная А причината относно питането ми към теб е по-скоро, че искам да знам на какви цени купуваш, а не кой ти е продал.
              Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

На теб ли продаде?
                ти разбираш ли кой ти е продал?
                цената ако ще се вдига - ще се вдига, резултатите са важни, а те са налице
                това, че някой не е успял да завърти през 10ст 5000 акции - голяма работа

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

от къде знаеш кой на кого е продал
                  купувачите са доста, така и продавачите
                  но може да си мислиш каквото си искаш
                  На теб ли продаде?
                  Keep going ...

Коментар

Intern-trader,
                    нищо лично ,ама не знам дали знаеш,че Чичо Оги е собственик на холдинга Софарма....
                    Искаш да да напишеш ,че Фармата продава без негово разрешение щото и требват пари а чичо Оги купува за да брани цената на собственото си творение с лични средства ...
                    Жертва последните си лефчета да брани цената и акциите ....
                    Браво на него...
                    Тук верно е голема веселба....
                    от къде знаеш кой на кого е продал
                    купувачите са доста, така и продавачите
                    но може да си мислиш каквото си искаш

Коментар

• Повече от наясно съм, следя и участвам в позицията от доста време. Обратното изкупуване на акции обикновено е форма на подкрепа на акциите в необходим момент и ако няма идея за обезсилването им, нормално е да се продадат в някакъв момент. Сегашният момент не е лош, резултатите на дружеството са доста добри, няма нужда от подкрепа на акцията, дори и временно да се отрази продажбата на пазара, очакваните отчети ще осигурят подкрепата. Прави се и подарък за тези, които могат да оценят потенциала на дружеството да купят на добри цени, аз самия се възползвах. А с персоналните покупки на акции се дава ясно послание - но то е за тези, които могат да го разберат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
                        За мен поведението на Огнян Донев след продажбата на собствени акции от Софарма на 1.09 в личен план е доста професионално и мъжко. Той купува акции, при това след изсипването на масата на 4,60 (а не се нарежда като спекулант), купува общо 35435 акции, при средна цена 4,72. Купува още 9700 акции на 4.09. С това за мен той изразява подкрепата си за акциите на дружеството, както правят и по света. За мен в никакъв случай не може да се правят изводи за бягство на мажоритаря, а точно обратното.
                        А за резултатите, също нещо важно. За шестмесечието при 99301 хил. нетни продажби и разходи 74736 хлв, печалбата от производствената дейност (без да се вземат предвид финансовите приходи и разходи), т.е. рентабилността е около 25%. Всеки с нормална икономическа грамотност може да предположи, какво означава това при растеж на продажбите, т.е. каква е очакваната тенденция за коефициентите.

Intern-trader,
                        нищо лично ,ама не знам дали знаеш,че Чичо Оги е собственик на холдинга Софарма....
                        Искаш да да напишеш ,че Фармата продава без негово разрешение щото и требват пари а чичо Оги купува за да брани цената на собственото си творение с лични средства ...
                        Жертва последните си лефчета да брани цената и акциите ....
                        Браво на него...
                        Тук верно е голема веселба....

Коментар

• За мен поведението на Огнян Донев след продажбата на собствени акции от Софарма на 1.09 в личен план е доста професионално и мъжко. Той купува акции, при това след изсипването на масата на 4,60 (а не се нарежда като спекулант), купува общо 35435 акции, при средна цена 4,72. Купува още 9700 акции на 4.09. С това за мен той изразява подкрепата си за акциите на дружеството, както правят и по света. За мен в никакъв случай не може да се правят изводи за бягство на мажоритаря, а точно обратното.
                          А за резултатите, също нещо важно. За шестмесечието при 99301 хил. нетни продажби и разходи 74736 хлв, печалбата от производствената дейност (без да се вземат предвид финансовите приходи и разходи), т.е. рентабилността е около 25%. Всеки с нормална икономическа грамотност може да предположи, какво означава това при растеж на продажбите, т.е. каква е очакваната тенденция за коефициентите.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Че новините са добри - мисля че няма две мнения?
                            Определено засилват и продажбите(приходите) в БГ, днес си взех капки за нос на Унифарм на доста по-висока цена от преди. Явно ценообразуването е пипнато нагоре.
                            Цената от 4,6лв за човек искащ да прави сега портфейл на БФБ мисля, че при тези показатели си е ОК. Аз лично купувах под 3лв, а онзи ден само допълних с малко стоте си бройки. Така, че лично аз мисля че скоро ще видим и цени около и над 5лв. А какви са плановете на мениджмънта и до кога и всичко ли мислят да продават - нито някой ме е информирал, нито ще ми каже.
                            Поздрави и успех на всички!
                            Не ги ли видяхме и резултата не бяха ли сегашните продажби....?

Коментар

Тони ,честит празник!
                              не разбрах само цената от 4,6 добра ли е за покупка или за продажба...?
                              иначе другото си го знаем ..
                              Чичо Оги пуска добри новини и продава и лоши за да купува...
                              Старо правило на спекуланта...
                              Купувай при спад и продавай при качване....

Поздрави!
                              Че новините са добри - мисля че няма две мнения?
                              Определено засилват и продажбите(приходите) в БГ, днес си взех капки за нос на Унифарм на доста по-висока цена от преди. Явно ценообразуването е пипнато нагоре.
                              Цената от 4,6лв за човек искащ да прави сега портфейл на БФБ мисля, че при тези показатели си е ОК. Аз лично купувах под 3лв, а онзи ден само допълних с малко стоте си бройки. Така, че лично аз мисля че скоро ще видим и цени около и над 5лв. А какви са плановете на мениджмънта и до кога и всичко ли мислят да продават - нито някой ме е информирал, нито ще ми каже.
                              Поздрави и успех на всички!

Коментар

• Чичката май ни направи разногледи!? Аз затова имам едно правило с него - не му обръщам внимание на врътките, за да не ме излъже... Дърт спекулант е той!

Коментар

Working...
                                X