IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чичо Оги си е купил лично над 400 хил акции. Това са малко под 2 милиона лв. Щом мислите, че той е такъв филантроп и ще си раздава парите, “защото крепял акцията” добре. Аз не мисля така. Вярвам, че и той вярва в бъдещето на компанията и купува, заради най-обикновена причина, а тя е, че акцията е подценена. А да, и е купил за сметка на дружеството акции, което между другото е негово

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Песимизма в последните постове ми идва леко необоснован. Има търсене за десетки милиони левове по цени около 70% над миналогодишните. Това е голяма рядкост за борсата ни. Висят оферти за стотици хиляди на бида и всеки, който счита цените за високи може да излезе. На това му се казва ликвидност. Понякога се чудя от къде идва мрънкането при хората.
      Ми питай ромите що не ги виждат тез бидове ?

Коментар

• Песимизма в последните постове ми идва леко необоснован. Има търсене за десетки милиони левове по цени около 70% над миналогодишните. Това е голяма рядкост за борсата ни. Висят оферти за стотици хиляди на бида и всеки, който счита цените за високи може да излезе. На това му се казва ликвидност. Понякога се чудя от къде идва мрънкането при хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Така е , но Джони-браво друго мисли и друго пише.
          Да затова няма смисъл да им се обяснява , проблема е че погледнато от вън и от външните пазари се вижда
          Това е като да живееш в Бг да взимаш субсидии и да не ти пука ,че след време твоите деца ,ще страдат от това
          Особено земеделците да си мислят ,че земята ,ще е все тяхна

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Че то е очевадно ,че е подкрепа нали чакаха над месец и няма Кой
            Така е , но Джони-браво друго мисли и друго пише.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Мисля, че има голяма разлика от изкупени собствени акции от самата Софарма АД и от това мажоритарния собственик да купува ! Та през мисълта ми мина още, че е възможно и да правят и подкрепа, предвид обемите.
              Че то е очевадно ,че е подкрепа нали чакаха над месец и няма Кой

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Здравей, Soho! Според вътрешната информация публикувана от Софарма през тази седмица от 01-05.12.2017 Софарма е закупила 924 732бр.акции. На 06.12.2017 са закупени нови 3 061 292бр. акции или общо 3 986 024бр. Общият брой на обратно изкупените акции след тази сделка е 9 146 785, представляващи 6.786% от акционерния капитал на Дружеството. Търговията с акции на Дружеството е съгласно решение на Общото събрание от 23.06.2010 година. От началото на месеца са изтъргувани 14 687 127бр акции, в това число закупените от Софарма. Оставащите акции на Ромфарма са грубо около 9 мил. и 100хил. Съгласен съм, че FF скача от 31,89% до 36,34% или с 5 997 000бр акции, Shareholders от 5871 до 5937 или нови 66, но не разбирам кога и колко акции са продали Софарма ? Моля за коментар
                В x3news при всяко движение дават инфо.......,но синтезирано не знам колко точно,имаше продажби от Софарма около 4.75 и то не малки(около 400 000бр. не съм сигурен) сякъш знаеха какво предстои и искаха да освободят някакъв кеш
                Last edited by спекуланта; 07.12.2017, 20:22.

Коментар

• Все пак да питам някъде видяхме ли цена от Софарма предложена за пакета?
                  Или цена и бройки закупуване на собствени акции ?
                  Поне това излиза най-малко на вън

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                    Изпускате голямата картина, като сте се втренчили в остатъка на Ромфарм, а тя е, че няма по силен бичи сигнал от факта, че мажоритаря си купува акциите на компанията. Нито отчети, нито пакети са от значение. В средносрочен план очаквам много сериозен ръст тук, защото оценката е дадена и показана кристално ясно от чичо Оги. Сигурно този остатък е важен за такива инвеститори, тип Монти, които при първия малък ръст ще разкешат, но за мен не е важно това. Тук гледам дългосрочно на инвестицията.
                    Мисля, че има голяма разлика от изкупени собствени акции от самата Софарма АД и от това мажоритарния собственик да купува ! Та през мисълта ми мина още, че е възможно и да правят и подкрепа, предвид обемите. Явно няма навити , а и с възможности инвеститори, които да поемат целия пакет .
                    Last edited by Дядо Коледа; 07.12.2017, 20:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                      Изпускате голямата картина, като сте се втренчили в остатъка на Ромфарм, а тя е, че няма по силен бичи сигнал от факта, че мажоритаря си купува акциите на компанията. Нито отчети, нито пакети са от значение. В средносрочен план очаквам много сериозен ръст тук, защото оценката е дадена и показана кристално ясно от чичо Оги. Сигурно този остатък е важен за такива инвеститори, тип Монти, които при първия малък ръст ще разкешат, но за мен не е важно това. Тук гледам дългосрочно на инвестицията.
                      Ами като няма кой да купува кво му остава на мажо да не мислиш ,че много му се иска ама мина месец и няма кой?
                      Не си мисли ,че цялата компания не сложена под лупа и от ПФ и от Фонда но сметките не излизат ?защо ли?
                      Ако всичко е било Ок то нямаше да излизат ромите дори и да имаха нужда това би трябвало да миние в блокови сделки и проблема да е решен а не да ходим на кафе и да решим цената ,дори тук няма намеса на КФН за цената от сутрин до вечер се обявява една цена ако тя Е предложена от мажоритарен собственик би трябва да излезе в официална форма а не цена научена от кафета и от форуми та затова няма чужденци

Коментар

• Изпускате голямата картина, като сте се втренчили в остатъка на Ромфарм, а тя е, че няма по силен бичи сигнал от факта, че мажоритаря си купува акциите на компанията. Нито отчети, нито пакети са от значение. В средносрочен план очаквам много сериозен ръст тук, защото оценката е дадена и показана кристално ясно от чичо Оги. Сигурно този остатък е важен за такива инвеститори, тип Монти, които при първия малък ръст ще разкешат, но за мен не е важно това. Тук гледам дългосрочно на инвестицията.

Коментар

• Мен тук мие чудно кво става когато ромите продадат пакета ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

може ли поне за няколко дена да спреш да пишеш глупости в тази тема?
                            БЛАГОДАРЯ!!!!
                            Приемам предложението ти .....
                            вече хора не пее в един глас на възхвала а има доста реалистични и обусновани противоположни мнения....
                            .

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Преди малко излезе фрий флоута към 7-ми - скача с 6 млн акции спрямо Ноември което значи че имаме сериозна подкрепа от пазара. Това число изключва покупките последните два дни. Тони спомени ПФ което и аз мисля че може да помогне с пакета та според мен играта отива към последен рунд ако не утре то другата седмица.

По мои сметки Софарма са и продавали на 4.27 лв но нека и други да кажат. Мисля че остават около 1/3 от пакета на ромите.

Вярвам че с такава подкрепа и отпушване на Софарма ще тръгне целият пазар
                              Здравей, Soho! Според вътрешната информация публикувана от Софарма през тази седмица от 01-05.12.2017 Софарма е закупила 924 732бр.акции. На 06.12.2017 са закупени нови 3 061 292бр. акции или общо 3 986 024бр. Общият брой на обратно изкупените акции след тази сделка е 9 146 785, представляващи 6.786% от акционерния капитал на Дружеството. Търговията с акции на Дружеството е съгласно решение на Общото събрание от 23.06.2010 година. От началото на месеца са изтъргувани 14 687 127бр акции, в това число закупените от Софарма. Оставащите акции на Ромфарма са грубо около 9 мил. и 100хил. Съгласен съм, че FF скача от 31,89% до 36,34% или с 5 997 000бр акции, Shareholders от 5871 до 5937 или нови 66, но не разбирам кога и колко акции са продали Софарма ? Моля за коментар
                              Last edited by Innocent; 07.12.2017, 19:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Софарма АД (Дружеството) информира, че на 6 декември 2017 изкупи обратно 3 061 292 собствени акции представляващи 2.271% от капитала на Дружеството, на обща стойност BGN 13 071 716.84 на БФБ – София АД, при средна цена BGN 4.27 лева.
                                + 924 732 shares between December 1st and December 5th (това е от Елана ), т.е общо 3,99 млн акции са изкупени обратно от Ромите , верни ли са тези цифри?

,

Коментар

Working...
                                X