Първоначално изпратено от Zdravko74
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Лошо, Седларов, лошо!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Това с кипърците не е на хубаво, а пък името Георгиус още повече !destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Двете са кипърски офшорки с един и същ представляващ георгиус някой си, а третата е инвестиционен фонд с регистрация в Далас и СЕО българка
най-вероятно нашенци, които не искат да се афишират
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеОт списъка със записалите варанти се забелязва и известен чуждестранен интерес към Фармата. Може би се крие някакъв заек в тия храсти...
най-вероятно нашенци, които не искат да се афишират
- 1 like
Коментар
-
Не съм бил аз с коментар за цената, тук има няколко Здравковци !
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеОтговорите на всичко ще намерим в бъдещите отчети. За публиката са бъдещи, а за Други не.
Интересно ми е как ще се движи цената на варантите. Мисля, че се записаха около 80 процента? Тоест не остават много, а дават добър лостов ефект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Е много ясно. Но именно заради това, размерът на дивидента бе очакван от мен. И това определи разликата в цената между акциите и варантите. Ти каза на 6 и нещо, че е балон. Аз ти казах, че не си запознат добре с компанията.
Коментар
-
цената ще е тази, която реши конкретната ситуация на пазара тогава. От цялата работа за самото дружество каква е ползата? като се платят тези големи дивиденти каква ще е стойността на дружеството по - голяма ли ще е или по - малка спрямо 6м назад преди да започне всичко това?
освен това дружеството се е сдобило с акции на софарма билдингс, последното не е ясно кога ще строи там новата сграда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеМного ми е интересно след като се декапитализира фирмата с новия дивидент, каква ще е цената на хартийката след 3-4 месеца.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Тя схемата и на малките деца е ясна, но някои хора/цацата/ предпочитат да не го признаят !Едва ли някой може да отрече и опровергае това, че ако нямаше увеличение на капитала едва ли щеше да има и такъв дивидент !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от atanasvidev Разгледай мнение
не е необходимо да си счетоводител в Софарма, за да можеш да им четеш отчетите, които са публични. самото дружество генерира за полугодието на тази година 125 млн. лв., колко приходи ще генерира до края на годината? да речем още 125 млн. миналата година са имали приходи от 228 млн. лв., тази в най-добрият да имат 260 млн. лв. и от тях ще имат разходи - за миналата година 200 млн., за тази едва ли по-малко, така че сметката няма как да се вържи по друг начин. а и в края на месеца ще лъсне начина по който са финансирали дивидента за 2022 г. от 60 ст. на акция. като цяло едни пари се завъртяха два пъти - с парите от първия дивидент и с още една две шашми основните акционери платиха акциите от увеличението, ама това е Чичо - на него някои неща са му позволени, докато на смъртните не саЕдва ли някой може да отрече и опровергае това, че ако нямаше увеличение на капитала едва ли щеше да има и такъв дивидент !
Коментар
Коментар