Първоначално изпратено от atanasvidev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
Е как се изплаща дивидент от увеличение на капитала? Имате ли представа какво представлява дивидента и как се определя ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от atanasvidev Разгледай мнение
новото увеличение ще отиде за изплащане на дивидента от 90 ст на акция.мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Само да добавя едно обосновано предположение: С голяма част от новия капитал ще си вдигнат процента в ДОХ.
Коментар
-
Само да добавя едно обосновано предположение: С голяма част от новия капитал ще си вдигнат процента в ДОХ.
- 1 like
Коментар
-
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Почти целия нов капитал ще отиде за изплащане на дивидента който предстои да се гласува /90 ст. на акция.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнениеПазарът пропусна един куп сигнали на Донев от търговото насам, които доведоха до цена от около 7 лв. с включени в нея дивиденти за 1.50 лв. И продължава да ги пропуска, според мен. В последните сесии от прозореца си за търговия изкупи всичко до 7.20, с което показа колко струва акцията с включения междинен дивидент (0.90 лв.) според него. Той ще има 4 търговки сесии в декември, в които ще има право да купува акции преди екс-дивидентната дата. Вероятността да го направи ми се струва голяма, при положение, че го е правил септември. Другото значимо нещо е, че Софарма ще може да изкупи обратно 3,8 млн. акции (10% от увеличението), за което има гласувано решение, и което, според мен, е по-вероятно да се задейства пак през декември, но вече след екс-дивидентната дата. Има много неизвестни, разбира се, като например обратното да е предназначено за изход на голям инвеститор, например Телсо, който продаваше на търговото, но като цяло моят прочит е, че цената няма да бъде оставена под 6.50 след плащане на дивидента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
Защо да фалирам?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
И аз винаги се удивлявам на БФБ "инвеститора".Той живее в заблудата ,че имал "голям" акаунт(пък пълни гащите от 5% спад като първия новобранец)четял отчети и бил "голямата" работа.Поради липсата на икономически капацитет,не знае ,не разбира и няма идея какво става навън по света.
БФБ "инвеститора" не допуска,че има и много по-големи риби от него,с много по-голям акаунт ,с много повече знания и с много повече умения.Той е кон с капаци и ни приема,ни предава.
Затова и 2024/2025 ще фалират 90% от тях
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеВ ТР е внесен списъка със записалите акции срещу варанти.
Винаги съм се удивлявал как във форума срещу хора заставащи зад думите си с действия и с 6-7 цифрени суми опонират хора, които просто "крещят" силно и упорито. За вторите трудно намирам смислена мотивация и това ме навежда на мисълта, че при тях има нещо психиатрично.
четял отчети и бил "голямата" работа.Поради липсата на икономически капацитет,не знае ,не разбира и няма идея какво става навън по света.
БФБ "инвеститора" не допуска,че има и много по-големи риби от него,с много по-голям акаунт ,с много повече знания и с много повече умения.Той е кон с капаци и ни приема,ни предава.
Затова и 2024/2025 ще фалират 90% от тях
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
И ? Записал 100 акции и посфактум става голям играч и голямата работа станала,видиш ли?..а на 20 други места му взели целия профит
БФБ глупака няма умствения капацитет и не може да схване,.че концентрацията на всичко в едно лице е опасна.
Може и да ти помогне...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Пазарът пропусна един куп сигнали на Донев от търговото насам, които доведоха до цена от около 7 лв. с включени в нея дивиденти за 1.50 лв. И продължава да ги пропуска, според мен. В последните сесии от прозореца си за търговия изкупи всичко до 7.20, с което показа колко струва акцията с включения междинен дивидент (0.90 лв.) според него. Той ще има 4 търговки сесии в декември, в които ще има право да купува акции преди екс-дивидентната дата. Вероятността да го направи ми се струва голяма, при положение, че го е правил септември. Другото значимо нещо е, че Софарма ще може да изкупи обратно 3,8 млн. акции (10% от увеличението), за което има гласувано решение, и което, според мен, е по-вероятно да се задейства пак през декември, но вече след екс-дивидентната дата. Има много неизвестни, разбира се, като например обратното да е предназначено за изход на голям инвеститор, например Телсо, който продаваше на търговото, но като цяло моят прочит е, че цената няма да бъде оставена под 6.50 след плащане на дивидента.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар