IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Резултатите ми напомниха за нещо, което видях миналия месец на Беклемето - чешмичката

Няма ли, кой да я боядиса? Много лоша реклама. НАЙ олющената чешма
    търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Не трябва да се бъркат ДЪРЖАВНИ ресурси, институции и върховенство на закона с абсолютната неприкосновеност на частната собственост! Който иска може да продава, да не купува и т.н.
      Ясно е, че го написах на майтап. Гадно е, че компанията е с огромен потенциал, а хич не мога да си представя как се е стигнало до такива невъзможно негативни резултати. Ако бяха поверили продажбите на чистачката, толково лоши нямаше да са, това все едно е направено нарочно.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Омръзнаха ми издънка след издънка. То не беше загуба от валутни курсове, от покупка на акции на 4.27 и последваща продажба с левче по - надолу, подаръци към Доверие. Днес напуснах кораба. Пожелавам успех на колегите.
        ... А да , забравих да спомена и за безплатните акции които ръководството подари на служителите и които служители ни продаваха на 3.9 лв и си мислехме че са будали а то будалите сме били ние, инвеститорите, финансово грамотните ,
        Last edited by MrSi; 06.08.2020, 00:00.
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Резултатите ми напомниха за нещо, което видях миналия месец на Беклемето - чешмичката

Коментар

• Т.нар "данни" са безобразни. И безобразни е доста мека дума.

Софарма АД, компания с основна дейност производство на лекарства, не може не да увеличи, ами да подържа продажбите си в разгара на първата пандемия след Испанския грип през 1918 г.?!

В коя точно държава, в която Софарма продава, нямаше ковид истерия? Всички видяхме как през март и април клиентите изкупиха дори витрините, стелажите и престилките на фармацевтите в аптеките.

Проблемите в Русия не знам защо изобщо се коментират, това БФБ го знае и го очаква. Това, което пазарът не очакваше е това:

През седемте месеца на 2020 година приходите от продажби на продукция намаляват с 6% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 20% спад на продажбите за вътрешен пазар и 2% ръст на продажбите за износ.
            52% спрямо юли 2019 г. е наистина твърде много. 20% надолу за повече от половината ковид-година също е откровен шок.

Спирам обаче дотук да не харча на Инвестора сървърното пространство. Разсъждавах детайлно по въпроса в блог-пост тук - Лошите резултати на Софарма АД за юли 2020.

Софарма няма да сбърка, ако подхвърли обяснение за тези резултати.
            Last edited by unsworth; 06.08.2020, 09:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Никой не поставя под съмнение неприкосновеносттта на частната собственост.
              Става въпрос за коректността на мениджмънта към миноритарните акционери.
              Всяка компания може да изпадне в затрудненние, но честното поведение изисква освен протоколната информация, ръководството с няколко думи да се помъчи да обясни причините за случващото си и какви мерки се предвиждат за подобряване на състоянието.

Не напразно съм му хвърлил "кърпата" на чичо по предния месец, до тук десетина %, но се надъм и на висше, комай пролет се не види скоро!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Всяка компания може да изпадне в затрудненние, но честното поведение изисква освен протоколната информация, ръководството с няколко думи да се помъчи да обясни причините за случващото си и какви мерки се предвиждат за подобряване на състоянието.
                така е, това е правено /за последно преди 2 месеца да кажем/ и съм убеден, че ще бъде правено отново. И на мен не ми харесват резултатите, но за съжаление все игнорирам тези срещи. Както и да е, всеки си решава, но нещата наистина не са както си ги представях!
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Не трябва да се бъркат ДЪРЖАВНИ ресурси, институции и върховенство на закона с абсолютната неприкосновеност на частната собственост! Който иска може да продава, да не купува и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Може да добавиш дата за палатков лагер и протест пред кулите с искане за оставка на целия търговски отдел. Аз ако съм се изложил така, ще си скъсам дипломите.

Коментар

Омръзнаха ми издънка след издънка. То не беше загуба от валутни курсове, от покупка на акции на 4.27 и последваща продажба с левче по - надолу, подаръци към Доверие. Днес напуснах кораба. Пожелавам успех на колегите.
                      Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Представянето продължава да разочарова! Нямам какво да добавя - жалко...
                      Може да добавиш дата за палатков лагер и протест пред кулите с искане за оставка на целия търговски отдел. Аз ако съм се изложил така, ще си скъсам дипломите.

Коментар

• Представянето продължава да разочарова! Нямам какво да добавя - жалко...

Коментар

• При такъв спад, трябва да се помисли сериозно върху това какво правят грешно в търговският отдел, как може да се промени, за да доведе до по - добри резултати и то веднага! Ако човек е по - краен и нетърпелив акционер, всичко с наименование от "мениджър" нагоре: из вратата еднопосочно. Такъв спад е скандален, "Софарма" да не е ресторант или дискотека на морето?!

Коментар

Разбирам те, наистина. Аз няма да напускам засега, но замразявам покупките за неопределен период!

Коментар

Ухааа, това са много лоши новини! Да не смее човек дори надежди да има за добро бъдеще!
                              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Спадът в продажбите на външни пазари се дължи най-вече на спада в продажбите в Русия, които вече бяха коментирани от дружеството и са причинени основно заради регулаторна промяна в процедурата по сериализация на някои лекарства ... но спад от 20% на продажбите на вътрешен пазар от началото на годината и за мен е загатка ???
                                Никаква "загатка" не е.... Загадката е, че инерцията по която се движеше Софарма до този момент дължащата се на доброто наследство с което разполагаха продължи доста дълго. Явно основата е била повече от добра. Износът пада и в Украйна, Полша, Прибалтика - няма нови регистрации, няма нови пазари, некадърен маркетинг. Вътрешен пазар също не се развива с по-голям брой аптеки, а с по-голям брой нови продукти. Докога ще се разчита на навика и традициите на медикаменти създадени през 60-те години???

Коментар

Working...
                                X