Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Не трябва да се бъркат ДЪРЖАВНИ ресурси, институции и върховенство на закона с абсолютната неприкосновеност на частната собственост! Който иска може да продава, да не купува и т.н.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Омръзнаха ми издънка след издънка. То не беше загуба от валутни курсове, от покупка на акции на 4.27 и последваща продажба с левче по - надолу, подаръци към Доверие. Днес напуснах кораба. Пожелавам успех на колегите.Last edited by MrSi; 06.08.2020, 00:00.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Т.нар "данни" са безобразни. И безобразни е доста мека дума.
Софарма АД, компания с основна дейност производство на лекарства, не може не да увеличи, ами да подържа продажбите си в разгара на първата пандемия след Испанския грип през 1918 г.?!
В коя точно държава, в която Софарма продава, нямаше ковид истерия? Всички видяхме как през март и април клиентите изкупиха дори витрините, стелажите и престилките на фармацевтите в аптеките.
Проблемите в Русия не знам защо изобщо се коментират, това БФБ го знае и го очаква. Това, което пазарът не очакваше е това:
През седемте месеца на 2020 година приходите от продажби на продукция намаляват с 6% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 20% спад на продажбите за вътрешен пазар и 2% ръст на продажбите за износ.
Спирам обаче дотук да не харча на Инвестора сървърното пространство. Разсъждавах детайлно по въпроса в блог-пост тук - Лошите резултати на Софарма АД за юли 2020.
Софарма няма да сбърка, ако подхвърли обяснение за тези резултати.Last edited by unsworth; 06.08.2020, 09:36.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Никой не поставя под съмнение неприкосновеносттта на частната собственост.
Става въпрос за коректността на мениджмънта към миноритарните акционери.
Всяка компания може да изпадне в затрудненние, но честното поведение изисква освен протоколната информация, ръководството с няколко думи да се помъчи да обясни причините за случващото си и какви мерки се предвиждат за подобряване на състоянието.
Не напразно съм му хвърлил "кърпата" на чичо по предния месец, до тук десетина %, но се надъм и на висше, комай пролет се не види скоро!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Никой не поставя под съмнение неприкосновеносттта на частната собственост.
Всяка компания може да изпадне в затрудненние, но честното поведение изисква освен протоколната информация, ръководството с няколко думи да се помъчи да обясни причините за случващото си и какви мерки се предвиждат за подобряване на състоянието.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Не трябва да се бъркат ДЪРЖАВНИ ресурси, институции и върховенство на закона с абсолютната неприкосновеност на частната собственост! Който иска може да продава, да не купува и т.н.
Всяка компания може да изпадне в затрудненние, но честното поведение изисква освен протоколната информация, ръководството с няколко думи да се помъчи да обясни причините за случващото си и какви мерки се предвиждат за подобряване на състоянието.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Може да добавиш дата за палатков лагер и протест пред кулите с искане за оставка на целия търговски отдел. Аз ако съм се изложил така, ще си скъсам дипломите.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Омръзнаха ми издънка след издънка. То не беше загуба от валутни курсове, от покупка на акции на 4.27 и последваща продажба с левче по - надолу, подаръци към Доверие. Днес напуснах кораба. Пожелавам успех на колегите.Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПредставянето продължава да разочарова! Нямам какво да добавя - жалко...Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
При такъв спад, трябва да се помисли сериозно върху това какво правят грешно в търговският отдел, как може да се промени, за да доведе до по - добри резултати и то веднага! Ако човек е по - краен и нетърпелив акционер, всичко с наименование от "мениджър" нагоре: из вратата еднопосочно. Такъв спад е скандален, "Софарма" да не е ресторант или дискотека на морето?!Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Омръзнаха ми издънка след издънка. То не беше загуба от валутни курсове, от покупка на акции на 4.27 и последваща продажба с левче по - надолу, подаръци към Доверие. Днес напуснах кораба. Пожелавам успех на колегите.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ухааа, това са много лоши новини! Да не смее човек дори надежди да има за добро бъдеще!Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Спадът в продажбите на външни пазари се дължи най-вече на спада в продажбите в Русия, които вече бяха коментирани от дружеството и са причинени основно заради регулаторна промяна в процедурата по сериализация на някои лекарства ... но спад от 20% на продажбите на вътрешен пазар от началото на годината и за мен е загатка ???
- 1 like
Коментар
Коментар