Сега се връщам от северното черноморие. Минах през Търговище. Този град е пълен кенеф. И аз не знам защо го написах това и то точно тук.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
И колко са разходите за развойна дейност? Софарма на българския пазар е силно зависима от Трейдинга, а те не са най-силни на аптечен пазар (поне не бяха). Трябва да се видят данните на IMS , за да се прецени. Там всеки плаща, плаща, плаща и т.н. По стари спомени, около 20000 евро на тримесечие. Всички имат тази информация. Трейдинга са първи на болничен (или бяха преди да махнат доктора).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Пич ти да не си от търговския мениджмънт на фирмата? Въпросът ти ме навежда на мисълта, че си....Ами ТОТО - тука има, тука нема???!!Казвам аз, че това не са картофи или скраб, ама акъл море, его океан!
ps. Нали това е задачата на мениджмента на една Генерична ФАРМАЦЕВТИЧНА фирма - първо да насочва производството към потребностите на пазара, но и да насочва пазара към това което произвежда...., да има визия. Това не са моторни масла, нуждите от медикаменти са мобилни и се иска и развойна дейност. Питайте чистачките и те ще Ви го кажат!Last edited by econo_miss; 07.08.2020, 12:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
A Софарма произвежда ли ги тези продукти
ps. Нали това е задачата на мениджмента на една Генерична ФАРМАЦЕВТИЧНА фирма - първо да насочва производството към потребностите на пазара, но и да насочва пазара към това което произвежда...., да има визия. Това не са моторни масла, нуждите от медикаменти са мобилни и се иска и развойна дейност. Питайте чистачките и те ще Ви го кажат!Last edited by maki; 07.08.2020, 09:30.
Коментар
-
Според мен е хубаво всички, които имат акции на Софарама и се интересуват от резултатите на компанията да пишат на ir@sopharma.bg
https://www.sopharmagroup.com/bg/inv...ri/ir-kontakti
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
+1 хахахаLast edited by maki; 06.08.2020, 17:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнениеКато стана въпрос за чистачката, тя знае най-важното: Стълбите се метат винаги от горе надолу.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
615 млн. лв. е стойността на реимбурсния пазар за първите пет месеца на годината. През първите три преди пандемията разходите на здравната каса възлизат на 368 млн. лв. и са със 17% по-високи от тези за същия период на 2019 г., сочат данните на анализаторската компания SAT-Health. Цифрите за останалите два месеца затвърждават тази тенденция, като не показват да е настъпило рязко увеличаване на потреблението и презапасяване с медикаменти, нито пък да има отлив при продажбите. При някои Rx-продукти за момент ръстът беше впечатляващ - около 70%, т.е. ефектът от пандемията беше временен и настъпи към 13-тата седмица, след което всичко се нормализира и бележи нормалните ръстове. Общо пък за аптечния пазар ръстът в стойност е 20%, а в обем 45% и се отнася за 2020. През 11-та седмица на годината бяха регистрирани екстремни ръстове от порядъка на 170% в определени ОТС-категории. ......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеМного сте ми интересни тука .Всеки месец си мените настроенията . Поради каква причина трябва да има колосални продажби през т.н. Covid истерия . Търговията беше замряла .Хората не смеят на лекар да отидат .Болниците -само планови операции .Разбирам да произвеждаме нещо "горещо " за пазара.Търсеха се основно дезинфектанти и витамини и имуностимуланти в огромни количества
Чичо ви каза .че има известно презапасяване от първите месеци от търговците . Винаги съм казвал,че тук трябва да се гледат продажбите на годишна база и консолидираните отчети
615 млн. лв. е стойността на реимбурсния пазар за първите пет месеца на годината. През първите три преди пандемията разходите на здравната каса възлизат на 368 млн. лв. и са със 17% по-високи от тези за същия период на 2019 г., сочат данните на анализаторската компания SAT-Health. Цифрите за останалите два месеца затвърждават тази тенденция, като не показват да е настъпило рязко увеличаване на потреблението и презапасяване с медикаменти, нито пък да има отлив при продажбите. При някои Rx-продукти за момент ръстът беше впечатляващ - около 70%, т.е. ефектът от пандемията беше временен и настъпи към 13-тата седмица, след което всичко се нормализира и бележи нормалните ръстове. Общо пък за аптечния пазар ръстът в стойност е 20%, а в обем 45% и се отнася за 2020. През 11-та седмица на годината бяха регистрирани екстремни ръстове от порядъка на 170% в определени ОТС-категории. ......
- 1 like
Коментар
-
Много сте ми интересни тука .Всеки месец си мените настроенията . Поради каква причина трябва да има колосални продажби през т.н. Covid истерия . Търговията беше замряла .Хората не смеят на лекар да отидат .Болниците -само планови операции .Разбирам да произвеждаме нещо "горещо " за пазара.Търсеха се основно дезинфектанти и витамини и имуностимуланти в огромни количества
Чичо ви каза .че има известно презапасяване от първите месеци от търговците . Винаги съм казвал,че тук трябва да се гледат продажбите на годишна база и консолидираните отчети
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеТ.нар "данни" са безобразни. И безобразни е доста мека дума.
Софарма АД, компания с основна дейност производство на лекарства, не може не да увеличи, ами да подържа продажбите си в разгара на първата пандемия след Испанския грип през 1918 г.?!
В коя точно държава, в която Софарма продава, нямаше ковид истерия? Всички видяхме как през март и април клиентите изкупиха дори витрините, стелажите и престилките на фармацевтите в аптеките.
Проблемите в Русия не знам защо изобщо се коментират, това БФБ го знае и го очаква. Това, което пазарът не очакваше е това:
52% спрямо юли 2019 г. е наистина твърде много. 20% надолу за повече от половината ковид-година също е откровен шок.
Спирам обаче дотук да не харча на Инвестора сервърното пространство. Разсъждавах детайлно по въпроса в блог-пост тук - Лошите резултати на Софарма АД за юли 2020.
Софарма няма да сбърка, ако подхвърли обяснение за тези резултати.Last edited by maki; 06.08.2020, 10:03.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Ясно е, че го написах на майтап. Гадно е, че компанията е с огромен потенциал, а хич не мога да си представя как се е стигнало до такива невъзможно негативни резултати. Ако бяха поверили продажбите на чистачката, толково лоши нямаше да са, това все едно е направено нарочно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениеНяма ли, кой да я боядиса? Много лоша реклама. НАЙ олющената чешма
Коментар
Коментар