If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Капитал от събота - групата Софарма печели обществени поръчки за доставка на лекарства за близо 16 млн. лв. За първа година имат толкова сериозно присъствие в търга за онкомедикаменти и делят първото място с Търговска лига.
Това е показателно за рязкото увеличаване на присъствието им в търговията на едро с лекарства.
Аналгинов - разбирам какво имаш впредвид за мизерната цена на някогашната покупка... Нищо, казвай си, нека закъснелите да беснеят... :-) :-) :-)
Лордов - под реална цена разбирам съвкупност от доста фактори - счетоводна стойност, перспективи на компанията, пазарни дялове, състояние и перспективи на целият отрасъл, ниво на продуктът... сложно е...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Императоре, над 80% от компаниите на БФБ се търгуват над "реалната си стойност" (предполагам имаш предвид intrinsic value), колкото и да е относително това понятие - това означава ли че всичките са балони?
I prefer to be approximately right than precisely wrong...
Импе, за мен Софарма е най-доброто на БФБ. И бъдеще си има и добър мениджмънт също, но на тези цени на мен не ми се влиза. Това беше първата акция, която си купих на времето и тая само добри чувства към нея. Ако кажа на колко съм ги вземал сигурно 10-тина души ще скочат, ти това го знаеш от опит.
П.П. Преди 4 години цената беше около 2лв. Като се раздели на 11 (сплита който направиха 2003) смятайте. Аз моите ги взех малко по-късно :-)
Аналгинов - затова наричам и Петролът и Софармата балони - защото цената е над реалната им стойност. Дотук с приликите.
Разликите:
1. Петролът е много по-надценен.
2. Петролът е компания фантом - загубила тотално пазарът си.
3. Софарма - напротив - разраства се все повече, увеличава и активите си и печалбата си и делът си в производството и търговията в своят сектор.
Извод - Софарма, според мен, ще продължи бавничко и спокойничко нагоре, ще закатери по-яко като наближи събранието и после - за дивидентченцето, максар че дивидентът от Медика напримерно е десетина пъти по-сосен.
Да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Технически най-просто погледнато тренда на сфарм е възходящ. Цената е над ПС20 и ПС50 за сега не подават сигнали за спадане на цената, просто лека корекция поне за момента, невиждам условия за притеснения и падане на цената се пак се очаква и хубав фундамент, така че дерзайте и дано е нагоре.
Хинина, INSIDER-A иска да ти каже, че както Петрол АД надуха на времето цената с надеждата да се разделят с голяма част от акциите си на висока цена ( чрез глобалните депозитарни разписки първо зад океана, а после и в Лондон; чрез опцията с Лукойл ), така и от Софарма АД за момента имат интерес цената да е висока. И тя ще е висока дотогава, докато интересът им е актуален.
Инсайдер толкова много години на търговия на БФБ, до сега не съм видял някои, който притежава акции от стабилната СФАРМ да се уплаши. Тук скоро ниски нива не чакайте ! :-)
На колкото се може по-високи. Идеята е да не се подплаши от спада някой от по-големите инвеститори и да реши да продаде, защото тогава започва страшното.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Засега ще крепът цената, но при първото по-сериозно предлагане ще чуем сериозен пукот! Лошото е че ще изгорят доста като Хинина, които виждат само "хубавата част" от борсовата спекулация
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар