IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Вече и в Свободна Европа ...

Огнян Донев е оправдан и на втора инстанция за укриване на данъци

https://www.svobodnaevropa.bg/a/3117...2ixtsXH-uzT5oo

п.п Дано тази година Софарма да стигне текущата цена на Алтерко, догодина текущата цена на Спиди
    п.п. малко реална (само)оценка няма да навреди. Иначе беше ясно че делото срещу Донев в скалъпено и няма да издържи в съда.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Честито!!!
      Дано ги оставят на спокойствие, за да се фокусират върху бизнеса вече!
      Вече и в Свободна Европа ...

Огнян Донев е оправдан и на втора инстанция за укриване на данъци

https://www.svobodnaevropa.bg/a/3117...2ixtsXH-uzT5oo

п.п Дано тази година Софарма да стигне текущата цена на Алтерко, догодина текущата цена на Спиди
      Last edited by Innocent; 30.03.2021, 14:27.

Коментар

• Честито!!!
        Дано ги оставят на спокойствие, за да се фокусират върху бизнеса вече!
        Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев и съдружникът му Борис Борисов са признати за невинни и на втора инстанция - Апелативен съд-София. Прокуратурата ги обвиняваше в данъчни престъпления заради поредица от т. нар. блокови сделки, сключени извън регулирания борсов пазар.
        Last edited by tony1975; 30.03.2021, 05:52.

Коментар

• Препоръка е;-

https://www.youtube.com/watch?v=0exqvBBcrhY

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Мен точно почтеността на хората в управлението ме притеснява и затова не бих си купил акции. Иначе бизнеса може да е много успешен. Но след като си премълчаха информацията за ИПО-то на Линк Мобилити, докато не си прехвърлят правата на правилните акционери, които в рамките на дни да направят пари, така по същия начин неразполагащите с вътрешна информация могат да си останат с пръст в устата, ако се препъне бизнеса.
            Знаеше се че имат дял в Линк Мобилити. Дори имаха някакви спорове по този дял в акции. Ипо-то беше септември-октомври по спомен и не се знаеше предварително дали ще е успешно и колко акции ще дадат на търга. Остана им по-голямата част все още. Не мисля че еднократна сделка може да повлияе на бъдещите прогнози по основна дейност. Щеше да е готино да си в отбора, а не е късно и ако по нататък те убедят резултатите. За мен например е важно, да запазят тази своя креативност,(заради която купих първите си акции) и заради която скоро бяха награждавани с 4 отличия в такъв конкурентен сектор. А щом и Амазоната работи за нас, вече ми е важно да се справят и с доставки при огромен ръст на търсенето.
            Дай Боже повече такива компании, за които да се колебаем при участието им на Ипо в чужбина.
            Last edited by precakanoto; 23.03.2021, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Не разчитам на дивиденти за да направя пари Груев, а само като на признак за почтеност на мажоритаря!
              Иначе относно Алтерко и твоите конспиративни теории там, направо ти се чудя как не ти е неудобно още да повдигаш темата. Месеци наред пищиш и громиш Лешпера, а акцията продължава да катери и компанията да вади чудесни резултати и новини. На мен лично щеше да ми е много криво ако съм "спасил" от 100-150% печалба тия които са се вързали на "анализа" ми
              Мен точно почтеността на хората в управлението ме притеснява и затова не бих си купил акции. Иначе бизнеса може да е много успешен. Но след като си премълчаха информацията за ИПО-то на Линк Мобилити, докато не си прехвърлят правата на правилните акционери, които в рамките на дни да направят пари, така по същия начин неразполагащите с вътрешна информация могат да си останат с пръст в устата, ако се препъне бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Още по-интересно ще е ако Лешперя настигне Спиди по цена. Ще ни затварят в лудница тогава.
                Надявам се на Ender да се застъпи в тоя случай и да ни отърве
                То ако дотам се стигне, места за вас няма да останат - хейтърите ще ви предредят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Успех, Батя, дано успееш да разкешиш навреме, когато и да е това време - аз на чуждите пари никога не завиждам, имам си достатъчно като за мен. няма да пиша за китайския ребрандировач, защото не това е темата, а пък в онази тема съм обещал да не пиша до края на месеца, просто се дразня от излишните дитирамби, а и винаги ми светва ламБата, когато нещо върви прекалено по план и новините идват 'случайно" в точния момент. Гледаме мача и пак ще си пишем след година-две
                  Грую ей така като кажеш китайски джаджи ! Да те питам къде се прави голяма част от електрониката по света, не е ли в Китай ?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Още по-интересно ще е ако Лешперя настигне Спиди по цена. Ще ни затварят в лудница тогава.
                    Оп....оп... по-полека.... Не дърпай дявола за опашката
                    Life won't wait for you.

Коментар

Не разчитам на дивиденти за да направя пари Груев, а само като на признак за почтеност на мажоритаря!
                      Иначе относно Алтерко и твоите конспиративни теории там, направо ти се чудя как не ти е неудобно още да повдигаш темата. Месеци наред пищиш и громиш Лешпера, а акцията продължава да катери и компанията да вади чудесни резултати и новини. На мен лично щеше да ми е много криво ако съм "спасил" от 100-150% печалба тия които са се вързали на "анализа" ми
                      Успех, Батя, дано успееш да разкешиш навреме, когато и да е това време - аз на чуждите пари никога не завиждам, имам си достатъчно като за мен. няма да пиша за китайския ребрандировач, защото не това е темата, а пък в онази тема съм обещал да не пиша до края на месеца, просто се дразня от излишните дитирамби, а и винаги ми светва ламБата, когато нещо върви прекалено по план и новините идват 'случайно" в точния момент. Гледаме мача и пак ще си пишем след година-две
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Надявам се на Ender да се застъпи в тоя случай и да ни отърве

Коментар

• Не разчитам на дивиденти за да направя пари Груев, а само като на признак за почтеност на мажоритаря!

Коментар

Аз пък въобще не съжалявам за такива мажовци като Домузчиев, независимо колко хубава и перспективна е била компанията им.. Щом нямат манталитета да делят поравно със съакционерти си да изчезват!
                            Колкото по-сроко БФБ се изчисти от такъв тип мажоритари, толкова по-добре за пазара! Трябва ни нова генерация, от породата на Алтерко, там е истината!!
                            Уау, уау, уау, Батя и деленето по равно - стига де, да не са ти хакнали профила? Нали дивидентите нямаха значение, важното беше да има капиталова печалба? Или викаш Алтерко са друга бира - обадиха се на яхатата Кор Кароли и продадоха част от дружеството на по-ниска цена срещу ангажимент да им го надуят викачите и яхтсмените, докато лалят за франкфуртски борси и си плащат за лобистки статии и анализи. Стига де, всички знаем колко са качествените дружества на БФБ и цената на нито едно от тях не е ниска. А точно Алтерко ще остане като класически пример в учебниците - да видим дали ще е за това, което аз си мисля, или за онова, което ти си мислиш. В края на мача горещият картоф ще е в ръцете на адептите, нали, ти ще си отишъл да обяздваш други кобилки, докато славославиш старите.

За Домусите - не съм им фен ни най-малко, напротив, считам ги за част от статуквото, но каквото и да павят, вярно, с огромна протекция от държавата и убивайки другите бизнеси (футболът е красноречив пример), го правят на европейско ниво. Тук, понеже темата е за Софарма, имаме едно доразграбване и доексплоатиране на това, което комунистическата Софарма е създала като база, без да си инвестира и стотинка в R&D, продавайки бази за складове на Кауфланд, докато собственикът се прави на борсов играч, и то ерзац борсов играч. Та ако трябва да избирам да съм съакционер с Чичо ти или с Домус ага, ще избера втория, независимо от властта - както се видя, "честните частници" са добре при всяка власт
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Аз пък въобще не съжалявам за такива мажовци като Домузчиев, независимо колко хубава и перспективна е била компанията им.. Щом нямат манталитета да делят поравно със съакционерти си да изчезват!
                              Колкото по-сроко БФБ се изчисти от такъв тип мажоритари, толкова по-добре за пазара! Трябва ни нова генерация, от породата на Алтерко, там е истината!!
                              Ако оставим дивидента настрана, ще е добре да имаме една силна компания на световно ниво в индекса, познаваема или известна на инвеститори от цял свят, защото и те биха били фактор за развитие на бфб
                              А само един гол дивидент, за мен не е почти никаква примамка за инвестиране - видяхме спиха и в доскоро яко дивидентния трейдинг. Или пък кел-файда от дивидента в мцх, ако мажовците си прибират по 4 мил бонус. Доста са факторите. Нека мажото прави инвестиции по над 100 мил/година като биовет, па ако ще да дава дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Не съм сигурен, че тук беше такъв случая... мисля си, че взеха 300 милиона кредит за модернизация и разширение на Биовет, чиято пазарна капитализация беше 100 млн лв при отписването. Това ме навежда на мисълта, че този кредит вероятно е станал с помощта на Хювефарма. В такъв случай е повече от нормално да увеличат максимално дела си при инвестиция 300 млн срещу 100 млн пазарна капитализация. Тук не става въпрос за делене по равно.

Аз лично бих се радвал да видя дружества на Домусчиеви на борсата.
                                Не помня да е дал 1 ст. дивидент този господин! Отделно търговото беше на нереално ниска цена.. постара се добре за да не изпусне някой допълнителен лев към миноритарите!

Коментар

Working...
                                X