Първоначално изпратено от Innocent
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЧестито!!!
Дано ги оставят на спокойствие, за да се фокусират върху бизнеса вече!
Огнян Донев е оправдан и на втора инстанция за укриване на данъци
https://www.svobodnaevropa.bg/a/3117...2ixtsXH-uzT5oo
п.п Дано тази година Софарма да стигне текущата цена на Алтерко, догодина текущата цена на СпидиLast edited by Innocent; 30.03.2021, 14:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Честито!!!
Дано ги оставят на спокойствие, за да се фокусират върху бизнеса вече!Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев и съдружникът му Борис Борисов са признати за невинни и на втора инстанция - Апелативен съд-София. Прокуратурата ги обвиняваше в данъчни престъпления заради поредица от т. нар. блокови сделки, сключени извън регулирания борсов пазар.Last edited by tony1975; 30.03.2021, 05:52.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Мен точно почтеността на хората в управлението ме притеснява и затова не бих си купил акции. Иначе бизнеса може да е много успешен. Но след като си премълчаха информацията за ИПО-то на Линк Мобилити, докато не си прехвърлят правата на правилните акционери, които в рамките на дни да направят пари, така по същия начин неразполагащите с вътрешна информация могат да си останат с пръст в устата, ако се препъне бизнеса.
Дай Боже повече такива компании, за които да се колебаем при участието им на Ипо в чужбина.Last edited by precakanoto; 23.03.2021, 18:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНе разчитам на дивиденти за да направя пари Груев, а само като на признак за почтеност на мажоритаря!
Иначе относно Алтерко и твоите конспиративни теории там, направо ти се чудя как не ти е неудобно още да повдигаш темата. Месеци наред пищиш и громиш Лешпера, а акцията продължава да катери и компанията да вади чудесни резултати и новини. На мен лично щеше да ми е много криво ако съм "спасил" от 100-150% печалба тия които са се вързали на "анализа" ми
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеОще по-интересно ще е ако Лешперя настигне Спиди по цена. Ще ни затварят в лудница тогава.
Надявам се на Ender да се застъпи в тоя случай и да ни отърве
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Успех, Батя, дано успееш да разкешиш навреме, когато и да е това време - аз на чуждите пари никога не завиждам, имам си достатъчно като за мен. няма да пиша за китайския ребрандировач, защото не това е темата, а пък в онази тема съм обещал да не пиша до края на месеца, просто се дразня от излишните дитирамби, а и винаги ми светва ламБата, когато нещо върви прекалено по план и новините идват 'случайно" в точния момент. Гледаме мача и пак ще си пишем след година-две
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеОще по-интересно ще е ако Лешперя настигне Спиди по цена. Ще ни затварят в лудница тогава.
Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНе разчитам на дивиденти за да направя пари Груев, а само като на признак за почтеност на мажоритаря!
Иначе относно Алтерко и твоите конспиративни теории там, направо ти се чудя как не ти е неудобно още да повдигаш темата. Месеци наред пищиш и громиш Лешпера, а акцията продължава да катери и компанията да вади чудесни резултати и новини. На мен лично щеше да ми е много криво ако съм "спасил" от 100-150% печалба тия които са се вързали на "анализа" миNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Иначе относно Алтерко и твоите конспиративни теории там, направо ти се чудя как не ти е неудобно още да повдигаш темата. Месеци наред пищиш и громиш Лешпера, а акцията продължава да катери и компанията да вади чудесни резултати и новини. На мен лично щеше да ми е много криво ако съм "спасил" от 100-150% печалба тия които са се вързали на "анализа" ми
Надявам се на Ender да се застъпи в тоя случай и да ни отърве
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не разчитам на дивиденти за да направя пари Груев, а само като на признак за почтеност на мажоритаря!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАз пък въобще не съжалявам за такива мажовци като Домузчиев, независимо колко хубава и перспективна е била компанията им.. Щом нямат манталитета да делят поравно със съакционерти си да изчезват!
Колкото по-сроко БФБ се изчисти от такъв тип мажоритари, толкова по-добре за пазара! Трябва ни нова генерация, от породата на Алтерко, там е истината!!
За Домусите - не съм им фен ни най-малко, напротив, считам ги за част от статуквото, но каквото и да павят, вярно, с огромна протекция от държавата и убивайки другите бизнеси (футболът е красноречив пример), го правят на европейско ниво. Тук, понеже темата е за Софарма, имаме едно доразграбване и доексплоатиране на това, което комунистическата Софарма е създала като база, без да си инвестира и стотинка в R&D, продавайки бази за складове на Кауфланд, докато собственикът се прави на борсов играч, и то ерзац борсов играч. Та ако трябва да избирам да съм съакционер с Чичо ти или с Домус ага, ще избера втория, независимо от властта - както се видя, "честните частници" са добре при всяка властNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАз пък въобще не съжалявам за такива мажовци като Домузчиев, независимо колко хубава и перспективна е била компанията им.. Щом нямат манталитета да делят поравно със съакционерти си да изчезват!
Колкото по-сроко БФБ се изчисти от такъв тип мажоритари, толкова по-добре за пазара! Трябва ни нова генерация, от породата на Алтерко, там е истината!!
А само един гол дивидент, за мен не е почти никаква примамка за инвестиране - видяхме спиха и в доскоро яко дивидентния трейдинг. Или пък кел-файда от дивидента в мцх, ако мажовците си прибират по 4 мил бонус. Доста са факторите. Нека мажото прави инвестиции по над 100 мил/година като биовет, па ако ще да дава дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Не съм сигурен, че тук беше такъв случая... мисля си, че взеха 300 милиона кредит за модернизация и разширение на Биовет, чиято пазарна капитализация беше 100 млн лв при отписването. Това ме навежда на мисълта, че този кредит вероятно е станал с помощта на Хювефарма. В такъв случай е повече от нормално да увеличат максимално дела си при инвестиция 300 млн срещу 100 млн пазарна капитализация. Тук не става въпрос за делене по равно.
Аз лично бих се радвал да видя дружества на Домусчиеви на борсата.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар