If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Софарма е най-могъщата компания на БФБ - който твърди противното - да докаже.
Това че цената кюти на едно място показва само две неща - че преди време се бе избалончила и че след това инвеститорите са просто кьорави.
Това е една от малкото компании, които буквално не усетиха кризата и дори я използваха, за да станат по-могъщи. Рано или късно нещата ще се променят и по отношение на цената на акцията.
Софармата,че не лоша не е.Ама аз се нахендрих както казх вече много здраво там.Във SEWTO-2200бр.,SFARM-2100бр., MDKA-2300бр.,SFTRD-1200бр., и виждам и без някой да ми напомня,че изпуснах много други позиции,ама това си е моя грешка.(А като свършат акциите на Булбанк може пък и да се вдигне знае ли човек.)Не е препоръка да си купувате,като мен акции от тук нали знаете.
Софарма е най-могъщата компания на БФБ - който твърди противното - да докаже.
Това че цената кюти на едно място показва само две неща - че преди време се бе избалончила и че след това инвеститорите са просто кьорави.
Това е една от малкото компании, които буквално не усетиха кризата и дори я използваха, за да станат по-могъщи. Рано или късно нещата ще се променят и по отношение на цената на акцията.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
В класацията на Big Bear SFARM е чак на 16-та позиция,т.е. дребните инвеститори не очакват нищо от нея.Става за спестовна касичка.Каквото вкараш в нея,остава без промяна.Както е и в EUBG,заемаща 9-та позиция в същата класация.Пазарът си казва думата.
Aз класации не гледам.Намерил се кой да ми дава акъл,без нито една купена акция на БФБ.Тук съм правил 200% печалба бе Граки.(Не е препоръка за търговия с акции на Софарма и останалите от групата.)
а защо не продаде и не влезе в някоя по-печеливша позиция ? всичко си зависи от теб, иначе пропуснатите ползи може да са доста болезнени на фона на останалите растящи позиции. успех !
Абе влязох,ама нали най-стабилни и ала бала,карай.(Тук влизах и излизах 3-пъти ама последният явно сбърках.Е нищо де другият път.)
E и кво от това.Да го има отразено в цената?Нито едно от дружествата от групата не мърда,даже връщат назад.Така се нахендрих тук и то с много,че да ми е за урок.Никой не ми е виновен разбира се.
а защо не продаде и не влезе в някоя по-печеливша позиция ? всичко си зависи от теб, иначе пропуснатите ползи може да са доста болезнени на фона на останалите растящи позиции. успех !
Фармацевтичният гигант Софарма откри сезона на придобиванията за 2011 г.
Компанията Бриз ООД, Латвия, в която мажоритарен собственик е българската Софарма, е сключила договор за покупка на беларуската верига аптеки ЗАО Интерфарм. На 27 януари 2011 г. е приключил първият етап от процедурата за придобиване на дял от 44% на базираното в Минск дружество, съобщи вчера Софарма. ЗАО Интерфарм е на осмо място по продажби в сектора търговия на дребно с лекарства и разполага с 19 аптеки на територията на Беларус. Във веригата работят 87 служители, а оборотът й за 2010 г. е 3,7 млн. евро. През 2009 г. Софарма придоби над 51% от Бриз ООД и вече се виждат резултати от синергията между двете компании. За 2010 г. латвийската фирма се е отчела с 9,5% ръст на продажбите.
Източник: Труд
E и кво от това.Да го има отразено в цената?Нито едно от дружествата от групата не мърда,даже връщат назад.Така се нахендрих тук и то с много,че да ми е за урок.Никой не ми е виновен разбира се.
Фармацевтичният гигант Софарма откри сезона на придобиванията за 2011 г.
Компанията Бриз ООД, Латвия, в която мажоритарен собственик е българската Софарма, е сключила договор за покупка на беларуската верига аптеки ЗАО Интерфарм. На 27 януари 2011 г. е приключил първият етап от процедурата за придобиване на дял от 44% на базираното в Минск дружество, съобщи вчера Софарма. ЗАО Интерфарм е на осмо място по продажби в сектора търговия на дребно с лекарства и разполага с 19 аптеки на територията на Беларус. Във веригата работят 87 служители, а оборотът й за 2010 г. е 3,7 млн. евро. През 2009 г. Софарма придоби над 51% от Бриз ООД и вече се виждат резултати от синергията между двете компании. За 2010 г. латвийската фирма се е отчела с 9,5% ръст на продажбите.
Източник: Труд
Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Ако се извадят всички данъци и осигуровки сметката горе-долу излиза.
"През третото тримесечие на 2010 г. средната месечна работна заплата намалява с 0.3% до 638 лв. спрямо второто тримесечие на 2010 година." от http://www.nsi.bg/eventbg.php?n=666
Това са разходите само за възнаграждения. Осигуровки и социални придобивки не са в посочената сума.
Разходите за заплати за Софарма са 20,7 мил за 2009. На ниво група за 36,6 мил. Не е посочен точния брой на заетите в Годишните доклади. Всеки да си сметне сам.
Ако се извадят всички данъци и осигуровки сметката горе-долу излиза.
"През третото тримесечие на 2010 г. средната месечна работна заплата намалява с 0.3% до 638 лв. спрямо второто тримесечие на 2010 година." от http://www.nsi.bg/eventbg.php?n=666
Коментар