If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лесно палиш и затова не казвам нищо да не те дразня. Беше задал един въпрос за дъното та си изразих мнението, може и малко кофти да съм го изразила, не помня, но нямах лоши чувства. Време е обаче да нункам затова чао и приятна вечер на всички
Коментар
Anton Chigurh
Алфа и 2 лв да коригира посоката е ясна, аз не отричам че може да върне то е незибежно
Nikolas, изброените коеф. отразяват "статичното" състояние на ПОЛИМ-а, (при това с нагодени отчети). Липсва "динамичния" фактор на пазара, а той сочи че до 1 месец - 37 стотинки отдолу. Много четеш - много знаеш. Ето казах ти достатъчно. Освен това не е лошо да познаваш някои съзвездия - Андромеда, Скорпион (с Антарес), Орион и Сириус (от Малко Куче), Мечките и т.н. С боба мисля че всички сме запознати Не се афектирай - всички се обичаме, не го приемай като на война
Коментар
Anton Chigurh
Айде... още един който хвърля боб и звездите му го говорят.
NIkolas изброените коеф. (особено преди 3 г.) в следващия месец изобщо ама изобщо НЕ определят нищо, напразно търкаш копчетата по елката, решаваш решени кръстословици, ами поне се огледай да видиш предишното им решение
Коментар
Anton Chigurh
КОГА СЕ РАЗЧУ БЕ БРАТЧЕ!!! Ейй в България няма скирто няма покрито! Успех Джуст А Традер, следя от близо ПОЛИМ и имат още няколко грандиозни проекта. Само да допълна, че системата за товарене на дихлоретан е следствие на допълнителните 120 000 т, които ще бъдат произвеждани годишно, когато инсталциите се вкарат в експлоатанция. Така годишно ще се произвеждат 240 000 т.... айде стига подксазки.
Нике,не им се връзвай - оня ден са ходили специалисти от Полимерата до Агрополихим да оглеждат системата за товарене на дихлоретан на корабите /ако не знаеш,да те светна - да,там се намира буферният обем/...май скоро почват и дихлоретана???
Не искам да ме мислите за някакъв ревностен защитник на полимерите просто мисля че е переспективно и защитавам позицията си.
И Химко го смятаха за такова
Коментар
Anton Chigurh
Алфа, според мен q2 2006, ще сме 8-10 лв. защо пък и да не стигне счетоводната си стойност? Кажи ми една основателната причина защо да не го направи без "причината" Коко Банев. Аз лично очаквах корекцията да върне полим na 3-3.70 обаче на фона ба падащите индекси цената се задържа на цени на 5 лв на пук на всички. За да се аргументираш изчисли за последните 3 години следните показатели EBITDA Margin, Net profit margin, Asset Turnover, Cash Flow to Assests, Return on Assets, Return on Equity, Debt/Assets , Debt/Equity, Current Ratio, според мен те са най-използваните и най-елемтарните. За да ти се получи тренд ги сметни поне за 2 година назад, след това си инсъртни една графика за всеки един показател поотедлно и тогава кажи. Получените данни ги съпостави със сегашното P/E. Дали има "хляб" в това дружествo? Не искам да ме мислите за някакъв ревностен защитник на полимерите просто мисля че е переспективно и защитавам позицията си.
Благодаря Смърфиетке, разбираш ме добре, ще се възползвам от съвета, изглежда ми супер разумен. А то на БФБ екшъна се състои в липсата на екшън. За Nikolas - една прогнозка - след 1 месец Полима го виждам с 37 стотинки отдолу, спрямо днеска. За съжаление обаче.
Коментар
Anton Chigurh
Алфа успокой се бе Нищо страшно няма. Всеки знае рисковете.
Nikolas, моли се приятел, няма дъно на БФБ. Не и в рамките на следващия месец. Ужасът сега е на крачка. Моли се, вземи пример от монаха - бившия каролец. Съжалявам, днеска е време за песимизъм
ALFA,
не се плаши, бейби!
Не е страшно. Просто си събери багажа и отиди някъде, където няма Интернет да поразпуснеш за няколко дена. Изглежда екшъна на БФБ не ти се отразява добре.
А, щях да забравя нещо - пий Фанта, бъди бамбуча! :-)
Nikolas, моли се приятел, няма дъно на БФБ. Не и в рамките на следващия месец. Ужасът сега е на крачка. Моли се, вземи пример от монаха - бившия каролец. Съжалявам, днеска е време за песимизъм
Коментар