IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парахoдство БРП (5BR / BRP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• zarco извинявай за по долу писаното.Но истината е,че БРП наистина търпи загуби от ниското ниво.Вече седем месеца нивото е много по ниско от нормалното.Добре си запознат с географията на Дунава и си мисля.че си кадър на БРП.А според мен акциите на БРП ще растат,защото предстои голямо строителство на съдове.
    [/code]

Коментар

• Първоначално изпратено от delta
      Е верно нема друг като Zarco- майстор на късия разказ! Голям потенциал има мокрия.
      delta, днес съм щастлив, но не само от твоето признание за моите "драскачески" възможности..., за което не мога да не благодаря! Приемам го като съвет - ще опитам да кандидатствам в Съюза на писателите, но - ако ме изритат оттам - ще ти ги пратя, за да се разправят с теб. Чувал съм, че са много зли и настървени там - същински добермани... дупе да ти е яко, ако си сгрешил в прогнозите...

Между другото, какво реши за размера на облога (припомни си по-долу) - аз под 20К EUR няма да участвам. Просто един ориентир за теб, ако се колебаеш , абе, образно казано: нещо като футщток, забит в праговете около Свищов (нали съм си "бир-парче" писател...)
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Moshito пак е останал без акции...
        Всеки ход е грешен!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
          Последно: праговете са в българския участък. Да си виждал кораб с български капитан заседнал в участъците с праговете, а Moshito? Че те познават всеки сантиметър (буквално) от реката, бе човек! ...
          ..
          Е верно нема друг като Zarco- майстор на късия разказ! Голям потенциал има мокрия.

Коментар

• Спокойно, такива писачи имаше и в темата за ГАЗ - че нищо не работело и тем подобни, специалисти, уж който работели там Ясно е защо се появяват във форума и са с по няколко постове

Коментар

• Първоначално изпратено от LUbomird
              Колега нямам нужда от учител по въпросите за корабоплаването.Все пак 25 години се занимавам и с корабоплаване.В момента в района на Белене е спряно официално корабоплаването поради действителни дълбочини 180-190 см.А колкото до драгажния флот имате много поздрави,че може да помогне.

Признавам, че лично аз имам нужда от учител(ка).

Наистина, вярвам, че "...е спряно официално корабоплаването поради действителни дълбочини 180-190 см.", но какво общо има това с определена акция?

Това официално спиране може да е за определени дни, а може утре обстановката да е съвсем различна (а неофициално, пък и всеки капитан решава в екстремни ситуации как да постъпи). Но екстремни ситуации не виждам (сезонът - лято не ни се случва за първи път през настоящата година - поне за мен е така...)! Всеки кораб пътува седмици и месеци, а въпросното препятствие е било преодолявано дни наред към днешна дата, а и ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ РАЗЧЕТИ са направени предвид ниските ОЧАКВАНИ води, така, че никой не чака да паднат водите и да скръсти ръце... Ден-два - няма и до седмица (ай на бас! - някои от нас само от облози почнаха да живеят! ) и нещата ще са променени...

А за канала Борча, тамо - къде Румъния и по-надоле - към Украйна - каква е ситуацията? Да не би и там някой (аджеба) праг - да са измислили? Те на всичко са способни румънците, за да вървят пред нас в ЕС-то! Пък знаем, че голяма част от търговията НИ - все там - надолу я правим...

Със здраве, каптен! Аз пиша, не за да се заяждам (опазил ме господ - и не, за да уча някого тук - тук всички СМЕ компетентни: навсякъде и във всичко - като всеки средностатистически българин(ка)... ), а за да обменяме мнения в минути на скука, каквато определено днес няма!

Успехи! И извинения, ако съм прозвучал наставнически на някого!
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Колега нямам нужда от учител по въпросите за корабоплаването.Все пак 25 години се занимавам и с корабоплаване.В момента в района на Белене е спряно официално корабоплаването поради действителни дълбочини 180-190 см.А колкото до драгажния флот имате много поздрави,че може да помогне.
                пий една бира и дишай дълбоко

Коментар

• KOGA SE O4AKVAT NOVITE AKCII

Коментар

• Колега нямам нужда от учител по въпросите за корабоплаването.Все пак 25 години се занимавам и с корабоплаване.В момента в района на Белене е спряно официално корабоплаването поради действителни дълбочини 180-190 см.А колкото до драгажния флот имате много поздрави,че може да помогне.

Коментар

• Дръжте здраво БРП-то. Не забравяйте че Дунав е един.(пък бил той и Европейски транспортен коридор)
                      Пак се обадих на Маг Джуна - каза жената нивото на Дунав 20 години по 20 сантиметра ще се вдига 20 страни ще облужва по 20 милиона субсидий ще му дават от ЕС-то. Някой му беше направил черна магия ама аз 20 лева и дадох и тя всичко оправи жената.

Това не е препоръка, това е предсказание от врачка

Коментар

• Когато чуете в 15 часа нивото на Дунав, че при Русе нивото е 105 см това не е дълбочина а ниво. Това е отклонението от констатна дълбочина на това място. Затова понякога има и отрицателни нива. За праговете дълбочината се дава в абсолютна величина.

Коментар

• Преди време съм разговарял с хора от БРП, когато акцията беше на 150 лв и не беше никак популярна - те ми казваха още тогава, че нивото на Дунава е основният риск и проблем на компанията.

Коментар

• Наистина, какво ми става тази вечер?

Последно: праговете са в българския участък. Да си виждал кораб с български капитан заседнал в участъците с праговете, а Moshito? Че те познават всеки сантиметър (буквално) от реката, бе човек! ...

И (както пише в "твоята" инфо) праговете са 10-тина, но само
                            Първоначално изпратено от Moshito
                            "...на места се налага провлачване..."
                            Ако ще си говорим - нека да е по същество: защо само разтягаме локуми? Аман от генерални изводи! Трудности имат и капитаните, и екипажите, но това не им е за първи път, нито ще им е за последен... И това (ПОВТАРЯМ ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ) - няма общо с цените на определена акция.

Спирам да "тревожа" някои хора за тая вечер. Същите те - ни предпазват да инвестираме в "балони" - което си е също вид препоръка (според мен)...

Коментар

• Първоначално изпратено от Moshito
                              ... кво ти става тази вечер?

Казвам онова, което смятам за правилно - то не е трудно да бъде асимилирано от интелигентните хора, които пълнят форума!

Коментар

Колегата е прав.ако до няколко дена не се покачи нивото се оформят няколко опасни прага.БРП вече е намалило натоварването на съдовете си.
                                Постоянно си казвам, че не трябва да влизам в ролята на учител, защото мога да повлияя на някого в решението му. Затова, отново повтарям, че онова, което пиша е инфо, което може да се прочете от книгите, но не може да даде на никого ясно становище, аджеба - къде да си вкара свободните средства...

Предвид горното, ще си позволя да кажа няколко думи за тия СТРАШНИ ПРАГОВЕ!!!

LUbomird, чувал ли си за т.нар. драгажен флот? Попрочети за него! Ще ти отговори частично на въпроса за праговете в броени дни през някои сезони. Не че не знаеш и за т.нар. маневра "провлачване" - изобщо не си правя илюзията, че нямаш връзка с определено дружество... ... и остана да кажем нещо и за т.нар. "от друг" участник във форума - "наши героични капитани" - не мога да говоря с ирония за тях, както прави въпросният "анализатор"- те наистина го могат (не говорим за плаването по Искъро...)...

Повтарям, това горе не е препоръка за да инвестирате, нито да НЕ инвестирате където сами пожелаете!

Успехи!

Коментар

Working...
                                X