If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не мисля. Виж Императоре, просто има външни пари. Не са чак толкова много, колкото си мислят повече от участниците. Те са много чувствителни и може да стане наистина голямо мазало, ако се изтеглят
Коментар
dina
"profesore"- kolko goliam "paket" kupi v
Не, не мисля - ако има корекция, ще бъде СЛЕД годишните събрания.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Opiteanreal
SFARM ще удари 8 лв!
Много си прав Професоре. Радвам ти се щото звучиш като нормален спекулант. По-принцип не вярвам в тоталната емоция обвзела пазара. Аз изпитах неприятно чувство когато си приключих позицията при ниво от 6,20 лева. Просто това не е ликвиден пазар. Не знам повечето от хората на какво разчитат, но обичам да правя аналог с атинската фондова борса. Няма как да не стане мазалото до края на юни-август. В такъв пазараз спазвам принципа на 25% профит от позиция. Ще ме нахапят веднага соколетата, но съм загубил достатъчно пари за да бъда алчен и то при липса на добра ликвидност
Софарма не е балон,балон са и цените на акциите.
Просто се питам как ли ще бъде обратното движение.
Добре си използвал сплитът, драги Професоре... и аз направих нещо подобно, но след последния сплит и малкия пакет, дато сега го имам ми се явява безплатен бонус.
Досадна грешка при писането, вместо "Унифарма" да се разбира "Елфарма", въпреки, че може и на "Унифарма" да им трябват тези пари за придобиване на това "нещо".
RE: ПРОДАЖБА от мажоритаря !
Според мен това е прибиране на добра печалба, което е много сладко! Предполагам, на "Унифарм" им трябват пари за придобиването на дистрибуторите на лекарста. Но самото "кеширане" си е супер!
Ще дам пример на собствен гръб със същата "Софарма". В края на 2001/началото на 2002 г. успях да купя добър пакет от Софарма на 1,95 лв. По-късно се качиха на 22 лв., след това направиха "сплит" 1:11 за сметка на натрупаните резерви, паднаха отново на 2 лв, а сега наближават 8 лв. Първоначалната акция е "пораснала" около 44 пъти. И аз кеширах 70 % от първоначалния пакет на чудесни цени, изпуснах водната пара на "напрежението" и прибрах суха пара. Останалите 30 % от пакета на тези високи нива ми стигат. Не съм луд да купувам на високите нива, но дваж по-луд бих бил да не кеширам за добра суха пара. И накрая, коментар: наблюдавам ентуасизъм да се купуват акции и на тези високи ценови равнища. Аз лично предпочитам парите! Кеширам по-често, може и с по-малка доходност, но парите се въртят бързо, и голяма част през последните 12 месеца влизат в инвестиционни фондове за облигации, акции и недвижимости, или остават в пари, което ме кара да бъда МНОГО СПОКОЕН.
Още едно доказателство, че Софарма балон е - и мажоритарят така мисли.
Коментар
piramida
SFARM ще удари 8 лв!
Investor.bg: Мажоритарният собственик на Софарма е продал над 1,1 млн. акции
Мажоритарният собственик на Софарма АД, Елфарма АД е продал над 1,1 млн. акции на Софарма АД или 1,6579% от капитала на фармацевтичното предприятие. В днешния си бюлетин Централен депозитар АД (ЦД) съобщава, че делът на Елфарма в капитала на Софарма АД е паднал под 85%, като последните продажби са били на 24 февруари със сетълмент на 28 февруари.
Според Централен депозитар към 28 юли 2003 г. Елфарма е притежавала 86,6579%, следователно за около година и половина мажоритарният собственик на Софарма се е разделил с около 1,66% от компанията или над 1,1 млн. акции. Общо Софарма има капитал от 66 млн. акции. Според информация от страницата на Софарма, която явно вече не е актуална, Елфарма притежава 86,76% от капитала на фармацевтичното дружество.
Централен депозитар не уточнява до колко е намаляло дяловото участие на Елфарма в капитала на Софарма, но в момента то е някъде между 80 и 85%, защото ЦД оповестява промени в дяловото участие, кратни на 5%. По-точна информация за дела на Елфарма в капитала на Софарма ще стане известна, след като Централен депозитар разпрати седмичния си платен бюлетин, в който за разлика от информацията в уеб страницата на депозитара, процентите са съвсем точни.
Коментар