IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще ще още едно голямо разминаване скоро .

Коментар

• разминаване в цифрите от доклад !?!

Да ви питам, имате ли идея защо се разминават цифрите в 2 поредни доклада за дейността на Албена АД, подготвен от ръководството, т.е.

Според ГОДИШЕН ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА „АЛБЕНА” АД КЪМ 31 ДЕКЕМВРИ 2007 Г., който е публикуван на линк:

http://download.bse-sofia.bg/finance...dit-Doklad.doc

Приходите от продажби от "Вътрешния пазар" (Динамика на приходите по пазарни сегменти) е 23 440 хил лв. за 2007 година.

Обаче според ГОДИШЕН КОНСОЛИДИРАН ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА „АЛБЕНА” АД
      КЪМ 31 ДЕКЕМВРИ 2008 Г., който е публикуван на линк:
      http://kompanii.investor.bg/bull/upload/023802.doc

Приходите от продажби от "Вътрешния пазар" (Динамика на приходите по пазарни сегменти) е 43,841 за 2007 г. Всички останали цифри съвпадат (нали показват по 2 години).

Общата сума за 2007 година в двата доклада е също различна и двата са уж официални???

Как мога да проверя коя е вярната цифра???

Има разминаване почти 2 пъти в този сегмент!

Дайте идеи моля!

Коментар

• Решениe от заседание на КФН от 20 май 2009 г.
        Автор: Press center
        Публикувано: 20 Май 2009

Одобри коригирано търгово предложение от “Албена Холдинг”, АД, с. Оброчище за закупуване чрез инвестиционен посредник “Булброкърс” ЕАД, гр. София на акции на “Албена” АД, с. Оброчище от останалите акционери на дружеството. Предлагат се 1 338 120 броя акции като цената за една акция е 30 лв.

http://www.fsc.bg/go.idecs?i=18119
        Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Албена” намалява цените за почивка
          20 май 2009 / News.dir.bg
          Курортът "Албена" намалява цените за почивка в началото на лятото, съобщиха от комплекса, цитирани от в. "24 часа - Варна".
          Предложението важи за записвания в последния момент между 8 и 30 юни.
          Цените за пълно обслужване в тризвездни хотели са по 55 лева за човек на ден в двойна стая, вместо по 90-95 лева. В хотелска база четири звезди намалението при същите условия през май е от 98 на 60 лева.
          Курортът поощрява българските туристи с 10 на сто намаление на цените през лятото, ако резервират почивката си най-късно до 31 май.

Коментар

• BSEtrader мисля че сам си отговори на въпроса защо бързат. Ти би ли чакал два сезона да минат за да купиш един лев на цената от 30 ст примерно :-) Винаги е добре да гледаш какво правят хората, а не какво ти говорят
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• forexar, ако те интересуваше защо КФН е спряла търговото щеше да провериш там където си можел да провериш и всяко друго решение на комисията - в сайта на КФН.
              А в Албена холдинг не са глупави и се възползват от възможността да си купят нещо което знаят колко струва на цена в пъти под реалната.

На мен ми е интересно защо така са се разбързали от Албена холдинг. ОСА оправомощи СД да сключат двете сделки, но не фиксираха срок. Сделките можеха да минат и след сезона (който много хора се притесняват дали ще е успешен, но Станев каза че очакват спад на приходите около 13% и печалба около тази за 2008). Обаче те ги сключиха още в началото на април, сключиха договор за съвместно управление в рамките на няколко дни, депозираха търгово предложение (което очевидно е било подготвено доста преди това) и всичко това за доста кратко време. Сега пък след като КФН върна търговото само за 5 работни дни бяха готови с коригираното.
              Не знам, но аз си мисля че се бърза колкото може по-скоро комисията да им одобри търговото, преди да излезе нещо, което може да прати цената на други нива. Нямам друго обяснение защо всичко това не беше оставено за есента, освен предположението че цената тогава би била различна от сегашната.

Времето ще покаже!
              Това не е препоръка, а само мои размишления по темата!

п.п. А иначе смятам че всеки който продаде на такива абсъурдни според мен цени не след дълго ще разбере че е направил грешка.

Коментар

• Отговор за forexar
                1. Първо преди да ме разпънете на кръст за пристрастност Ви казвам, че нямам акции на Албена и нямам нищо общо с КФН. ;-)
                2. КФН обикновено почти винаги спира търговите по ред причини , неточност в документите, неясноти в сметките и т.н. В общи линии нормалното е нищо да не мине през КФН от първия път. Обичайната формулировка на това действие е - спря "временно" и може би е най вече да не плаши инвеститорите в смисъл че търгово все пак ще има...
                3. Винаги когато се вдигне шум около някое търгово, че цената е ниска най вероятно следва устна препоръка за повишение на цената и често това се случва - скандал в медиите за ниска цена води в последствие подобрение на цената.
                4. При Албена текущото статукво на собствеността е от времената на приватизациите и нищо не се е променило и сега при това търгово - това което се случва е че се упростява схемата на контрола от мажоритаря според мен.

Коментар

• Най-лошото е че става дума за публична компания и публична информация, а всичко което излиза като публична информация от регулаторните институции е много тайно, мътно и неясно !

Защо КФН спря "временно" търговото ?

Защо има подобрение на цената ?

Цялата атмосфера около събитията говори за тайна и мътна далавера.

Какво следва? КФН и албените да започнат да пускат полуофициални слухове?
                  Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Никой никого не кара да продава на тези цени - за мен както писах по долу цената е ниска, но това търгово предложение е логично -
                    1. Винаги до сега при големи спадове на борсата мажоритарниците, които виждат стойност в цената на акциите си намират начин да си ги прибират - така че това е позитивен знак. Мажоритарниците които си точат компанията никога не купуват повече акции от необходимите за контрол над компанията.
                    2. До скоро депозитите бяха "култовата" инвестиция на доста автори тук. Сега има примери за сделки с акции които носят по добър доход за по кратко време и имат подобен риск като депозитите - в крайна сметка се създава ситуация за сделка по време на търговото предложение която е нещо подобно на срочен депозит - Има едни депозирани пари за покупка на акциите на определана цена след определено време и инвеститорите просто трябва да купят сега на пониска цена, да приемат търговото предложение и да изчакат да им се плати

и ако препоръчвам нещо то е всеки да мисли с главата си :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado
                      Първоначално изпратено от SEBULBA
                      Първоначално изпратено от O2
                      И тогава кво става,?
                      1. Компанията фалира,хотелите се разпродават по 1 лв,и банките го правят ветъра.
                      2. Компанията просто изчезва и никой не знае къде.
                      3. Пълна мъгла
                      Или прибират Месоядеца в лудницата, където му е мястото, и си гледат бизнеса...
                      И акцията се изстрелва до нива над 100 лева, каквито са реалностите...
                      :-)
                      Събирам ежедневно тук но не мога да си изпълня плана. Цената на Албена беше най-големия пазарен дефект, а когато променят цената на търговото нагоре месоядците ще си ядат топките
                      браво за прогнозата Десперадо!

нямам акции в компанията (но имам в ALBHL) и не е препоръка за търговия

Коментар

• нямам представа какво си честитите тук - това е пладнешки обир
                        всички станахме спекуланти
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Казвах ли ви аз, че Албенка е хубаво мимиче. И се търгуваше по 15лв. Аз никога не губя на борсата. Стар и мъдър съм като 300 годишна костенурка.

Коментар

• Честито на рискувалите - направиха едни почти безрискови 12 - 15 % до тук. В общи линии това си е почти 10 годишна традиция - по конфликтните търгови предложения минават от втория път с леко завишанане на цената...

Коментар

• Браво на Комисията, а Албена доста бързо се справиха с коригираното. Да видим какво ще излезе по въпроса с изчисляването на ликвидационна стойност.

30 по-добре от 27, пак си е далеко от реалността, ама търговото не е за отписване, тъй че да видим.

Коментар

• какво стана тук, да не излезе новата цена на търговото...или само за някои ?

PS. мда 30лв

Коментар

Working...
                                X