IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mesoiadess
    Албенката вече не е девствена
    Акушерски преглед ли и направи?
    Life won't wait for you.

Коментар

• Бях на Великден в Албена.Единственото строителство в курорта са довършителните работи по Фламинго.

Коментар

• Албенката вече не е девствена

Коментар

• В Албенаката бутат стар хотел и строят нов а не презастрояват.Легла имат достатъчно и едва ли са толкова глупави да прецакат най-голямото си предимство пред останалите.
          Life won't wait for you.

Коментар

• В момента на Албенката здраво строяли.
            И тук ще се прецака работата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
              [
              Не, не съм апокалиптик. Не ме разбирайте грешно..Не желая нищо лошо на акцията или на акционерите тук, дори ще се радвам да тръгнат нагоре нещата..Но фактите сочат, че нашият туризъм е унищожен..Няма кадри, никакви професионални и мотивирани кадри, няма хубави места за отдих, няма зелено. Има набълбукани "пишман- инвеститори", които искат да си избият лошите хотелчета с ниско качество на услугите. ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ АЛБЕНА Е РАЗЛИЧНА! Но помислете, знаем го ние, една шепа народ. Чужденецът не знае разликата. Той гледа по каталог, избира най-изгодната оферта и слуша свои приятели и познати..Когато едни отидат на Сънито и се разочароват пускат мълвата и това е с реномето на курортите ни. Както Майорка..Тогава покрай сухото (Сл.бряг) гори и мокрото (Албена)..Това е..Дано не съм прав..
              Не можеш да си представиш колко си прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
                ghettoff, много апокалиптично ги виждаш нещата, дано повече инвеститори са така, че да се наблудават положителни изненади. Според мен нещата не са толкова черно-бели и Албена ще покаже повече отколкото очаквате. Хората ще започнат да правят разлика между Албена и другите курорти. Румънците вече правят разликата и се вижда различния интерес към Златни пясъци и към Албена. А и това е една от малкото, да не кажа единствената компания в бранша, която има много накъде да се развива и то много. Освен това има и мениджмънт, който иска да я развива.

Поздрави на акционерите в Албена!
                Не, не съм апокалиптик. Не ме разбирайте грешно..Не желая нищо лошо на акцията или на акционерите тук, дори ще се радвам да тръгнат нагоре нещата..Но фактите сочат, че нашият туризъм е унищожен..Няма кадри, никакви професионални и мотивирани кадри, няма хубави места за отдих, няма зелено. Има набълбукани "пишман- инвеститори", които искат да си избият лошите хотелчета с ниско качество на услугите. ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ АЛБЕНА Е РАЗЛИЧНА! Но помислете, знаем го ние, една шепа народ. Чужденецът не знае разликата. Той гледа по каталог, избира най-изгодната оферта и слуша свои приятели и познати..Когато едни отидат на Сънито и се разочароват пускат мълвата и това е с реномето на курортите ни. Както Майорка..Тогава покрай сухото (Сл.бряг) гори и мокрото (Албена)..Това е..Дано не съм прав..

Коментар

• Албенка ми е слабост. Само тя все още не е превърната в Ж.К. И Русалка, но Русалка Баневица я превърна в клоака. Това лято изкарах месец на Албена. Преди харесвах Сънито но Сънито вече не струва. Но каквото и да говорим нещата в БГ туризма не стоят никак добре. Дори за Гергьовден от 44 000 почиващи българи 38 000 са били в Гърция. В БГ цените са високи и нашенецът се изнася на юг. Още повече, че северна Гърция си е южна България. Така, че аз лично не очаквам чудеса по отношение на Албена.

Коментар

• Когато цялото ни крайбрежие се бетонира ще остане само Албена.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• ghettoff, много апокалиптично ги виждаш нещата, дано повече инвеститори са така, че да се наблудават положителни изненади. Според мен нещата не са толкова черно-бели и Албена ще покаже повече отколкото очаквате. Хората ще започнат да правят разлика между Албена и другите курорти. Румънците вече правят разликата и се вижда различния интерес към Златни пясъци и към Албена. А и това е една от малкото, да не кажа единствената компания в бранша, която има много накъде да се развива и то много. Освен това има и мениджмънт, който иска да я развива.

Поздрави на акционерите в Албена!

Коментар

• ne burzaite da ja pogrebvate.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                          Проблемът на Албена е в... другите грозни курорти. като дойде западнякът в Слънчев бряг или някоя друга дупка, дето строят или рушат хотели докато той се опитва да отпочине спокойно, като се разпсува човекът и отиде в следващият курорт и види и там същото...
                          Обяснявай му после, че в Албена е коренно различно !!! Съсипахме си туризма и това е.

Така е, покрай сухото гори и мокрото.. Човешката лакомия за лесни и бързи пари няма край..Съсипаха курортите..Българите искат вече в чужбина, искат зелено, искат спокойствие..Чужденците виждат какво става и се оттеглят..Те освен това искат качествено обслужване на конкурентни цени, искат чистота, искат добра храна..На нашето Черноморие ще летуват скоро само румънци, бедни руснаци и изтормозените българчета, които ще гледат да посетят някой роднина по морето и да отидат на плаж за два-три дена...

Коментар

• Проблемът на Албена е в... другите грозни курорти. като дойде западнякът в Слънчев бряг или някоя друга дупка, дето строят или рушат хотели докато той се опитва да отпочине спокойно, като се разпсува човекът и отиде в следващият курорт и види и там същото...
                            Обяснявай му после, че в Албена е коренно различно !!! Съсипахме си туризма и това е.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Албена я уважавам, тя ми е слабост, защото съм прекарал най-хубавото време в живота си там..Имам притеснения за акцията обаче..Много задължения, лоша ситуация по отношение на оборотния капитал, влошени резултати като цяло спрямо миналата година. Незнам дали Q2 ще оправи работата. Заделени са много пари като резерви, което означава, че мениджмънта очаква слаби разултати в месеците непосредствено преди сезона. Сезонът е надеждата, обаче като цяло очаквам по-лоши резултати от миналогодишните..

Коментар

• Ето едно интересно мнение за реалностите в БГ туризма. Все пак Албена е различен комплекс от останалите безумия по нашето черноморие!

Анелия Крушкова, Председател на Държавната агенция по туризъм: Само “Албена” е готова за лятото

...
                                Каква е готовността на черноморските ни курорти в началото на сезона?
                                - През последните седмици бях на посещение по черноморските ни курорти. Единствено Албена е готов за сезона - като цялостно завършена концепция. Там всичко е окосено, свежо, чисто, отремонтирано, отворено. Те започват с програми, които са насочени в съвсем нов спектър на туристическата услуга. Като пример: направили са ресторант за здравословно хранене, а към него е определен хотел за здравословно хранещи се туристи. В курорта се предлага и нов вид пакет - super all inclusive, в чиято цена е включен дори плажният чадър и шезлонга. С тези пакети всеки от туристите притежава и запазено място на плажа за времето на целия си престой.
                                На Златни пясъци вече имаше доста туристи, но в последните две седмици възникна проблем - в центъра на курорта се разрушава хотел. Това е недопустимо! Досега през лятото строяхме хотели, а сега през лятото ще ги рушим. Не зная какви са намеренията на "Златни пясъци" - може и зелена площ да стане, но сега ли му беше времето? Великденските празници бяха тест за туристическата индустрия и ако още сега туристите се ужасят от шума и праха, малка част от тях биха се върнали в разгара на сезона.
                                Св. св. Константин и Елена е почти готов. Те правиха газификация, всичко беше разкопано, затова доста имат да поработят за чистотата на курорта, но вярвам, че ще се справят бързичко.
                                Слънчев бряг е на … гнездови принцип. Част от гнездата са готови, оформени са, красиво е, друга част са все още затворени и пред тях царят хаос и всякакви боклуци. Причината е, че собствеността в курорта е доста разпокъсана, собствениците на хотели трудно се разпознават, тъй като не са комплекс от фирми.
                                Като цяло можем да отчетем, че курортите са в процес на активна подготовка и много скоро ще са готови, защото след 15 май започват активно да пристигат чартърите.
                                - Кога с тях да очакваме високоплатежни туристи?
                                - Нашите представи за високоплатежни туристи са да оставят много пари в страната и да са с интереси не само от лежане на плажа, а от много странични други удоволствия. Засега сме склонни да припознаваме като такива руснаците, но тези, които идват у нас, са част от общата база и са по-скоро среден клас туристи, отколкото висок.
                                Курортът Албена, който запази природните си дадености, може да се превърне във висококатегориен курорт. До 2 седмици ще бъде готов суперлуксозен петзвезден хотел, който ще предлага екслузивен тип услуга. За постигане на висока цена са нужни нов продукт, ново качество на услугата, удоволствия и развлечения за гостите. Всички тези фактори да обуславят и високата ценова категория. Не можем да претендираме за луксозна туристическа дестинация, когато апартаментът в хотел струва по-малко от паркинг мястото за престоя - нещо, което наблюдавахме миналата година.

http://www.monitor.bg/opinions/artic...id=1361&cid=50

Коментар

Working...
                                X