Първоначално изпратено от Investorrr
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от be_googleПървоначално изпратено от FordКаквото и да си говорим- голямо търсене, спекулации и т.н. този смешен петрол просто няма как да струва толкова. Аз си го обяснявам със инвазията на ивеститорите на този пазар, но когато решът да прибират парите си бая ще падне цената. Да не говорим че поскъпва насред рецесия. Вече се вижда как световната икономика ще се сгромоляса, тя не може да издържи на тази цена на петрола- печалбите ще паднат ако изобщо ги има, и спира натрупването на капитал. 60$ си беше добре, 70-80$ се търпеше някак си, но това вече е оливане според мен. Няма да свърши добре цялата тази история
zalagam na $50 za barel do 2 godini- realno kolkoto e sega pri tozi slab dolar???!))
Коментар
-
Първоначално изпратено от FordКаквото и да си говорим- голямо търсене, спекулации и т.н. този смешен петрол просто няма как да струва толкова. Аз си го обяснявам със инвазията на ивеститорите на този пазар, но когато решът да прибират парите си бая ще падне цената. Да не говорим че поскъпва насред рецесия. Вече се вижда как световната икономика ще се сгромоляса, тя не може да издържи на тази цена на петрола- печалбите ще паднат ако изобщо ги има, и спира натрупването на капитал. 60$ си беше добре, 70-80$ се търпеше някак си, но това вече е оливане според мен. Няма да свърши добре цялата тази история
zalagam na $50 za barel do 2 godini- realno kolkoto e sega pri tozi slab dolar???!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от InvestorrrАма рецесията в Щатите, няма как да повлияе на цената на петрола, търсенето всеки изминал месец, се увеличава от Изток, от Африка, тия хора и те коли искат да карат), и те искат западен стандарт на живот, айде моля ви, не че икономиките им, не са си изкарали пари, за да претендират и те за такъв живот
) Отделно, никой не говори за добива на петрол - ако се заговори, може да се стигне и до войни
)
Според мен някой ще измъкне печелившото находище, но няма да са българи...много ни е скъпо...., но.....винаги има едно НО...))
Коментар
-
http://www.bloomberg.com/apps/news?p...MPs&refer=home
Oil Rises Above $104 to Record on OPEC Output, Venezuela Tanks
By Mark Shenk
March 5 (Bloomberg) -- Crude oil rose above $104 a barrel for the first time in New York after OPEC gave no indication it will increase production, U.S. fuel inventories declined and Venezuela sent tanks to its border with Colombia.
Сигурно много си мислят, че ОПЕК могат да увеличават производството си на петрол, колкото си искат, понеже търсенето било нарастнало или цената на петрола се била повишила, и вече е станала скъпа за останалия свят. Според мен, колкото по-рано се разбере, че тези страни износителки, имат ограничени залежи от петрол, както и желание да са износителки на петрол и след 10 години, примерно, толкова по-добре за останалите държави, които пък са зависими от внос на петрол – понеже, имат потенциал да се размърдат и да отделят средства за проучване и добив на петрол и те самите, а не да разчитат напразно, някой да им го продава до безкрай, на ниски цени
) Лично, аз не бих се учудил, ако видим цени на петрола от 200$ за барел, до една, две години…
Коментар
-
Първоначално изпратено от InvestorrrАма рецесията в Щатите, няма как да повлияе на цената на петрола, търсенето всеки изминал месец, се увеличава от Изток, от Африка, тия хора и те коли искат да карат), и те искат западен стандарт на живот, айде моля ви, не че икономиките им, не са си изкарали пари, за да претендират и те за такъв живот
) Отделно, никой не говори за добива на петрол - ако се заговори, може да се стигне и до войни
)
Според мен някой ще измъкне печелившото находище, но няма да са българи...много ни е скъпо...., но.....винаги има едно НО...
Коментар
-
Ама рецесията в Щатите, няма как да повлияе на цената на петрола, търсенето всеки изминал месец, се увеличава от Изток, от Африка, тия хора и те коли искат да карат), и те искат западен стандарт на живот, айде моля ви, не че икономиките им, не са си изкарали пари, за да претендират и те за такъв живот
)
Коментар
-
Каквото и да си говорим- голямо търсене, спекулации и т.н. този смешен петрол просто няма как да струва толкова. Аз си го обяснявам със инвазията на ивеститорите на този пазар, но когато решът да прибират парите си бая ще падне цената. Да не говорим че поскъпва насред рецесия. Вече се вижда как световната икономика ще се сгромоляса, тя не може да издържи на тази цена на петрола- печалбите ще паднат ако изобщо ги има, и спира натрупването на капитал. 60$ си беше добре, 70-80$ се търпеше някак си, но това вече е оливане според мен. Няма да свърши добре цялата тази история
Коментар
-
Първоначално изпратено от FordВ момента трудно може да се посочи по- голям балон от петрола500$ за барел не искат ли ?
) А, Американците, ако искат по-евтино, да ходят в Аляска, там имало петрол
)
Коментар
Коментар