IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Investorrr
    Първоначално изпратено от Investorrr
    Днес, петролът прави много добра консолидация около 100-101$ за барел, според мен ще се изтреля към 105$ тази или следващата седмица
    Минахме ги и 105$ за барел )
    Това пък какво общо има ?

Коментар

Днес, петролът прави много добра консолидация около 100-101$ за барел, според мен ще се изтреля към 105$ тази или следващата седмица
      Минахме ги и 105$ за барел )

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
        Първоначално изпратено от Ford
        Каквото и да си говорим- голямо търсене, спекулации и т.н. този смешен петрол просто няма как да струва толкова. Аз си го обяснявам със инвазията на ивеститорите на този пазар, но когато решът да прибират парите си бая ще падне цената. Да не говорим че поскъпва насред рецесия. Вече се вижда как световната икономика ще се сгромоляса, тя не може да издържи на тази цена на петрола- печалбите ще паднат ако изобщо ги има, и спира натрупването на капитал. 60$ си беше добре, 70-80$ се търпеше някак си, но това вече е оливане според мен. Няма да свърши добре цялата тази история
        USA-USA-USA
        zalagam na $50 za barel do 2 godini- realno kolkoto e sega pri tozi slab dolar???!
        Направи си една справка, как спада производството на петрол в различни държави, през последните 10 години, примерно, и как се увеличава търсенето ))

Коментар

• be_google, ami dai da zalozhim, az zalagam za nad

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford
            Каквото и да си говорим- голямо търсене, спекулации и т.н. този смешен петрол просто няма как да струва толкова. Аз си го обяснявам със инвазията на ивеститорите на този пазар, но когато решът да прибират парите си бая ще падне цената. Да не говорим че поскъпва насред рецесия. Вече се вижда как световната икономика ще се сгромоляса, тя не може да издържи на тази цена на петрола- печалбите ще паднат ако изобщо ги има, и спира натрупването на капитал. 60$ си беше добре, 70-80$ се търпеше някак си, но това вече е оливане според мен. Няма да свърши добре цялата тази история
            USA-USA-USA
            zalagam na $50 za barel do 2 godini- realno kolkoto e sega pri tozi slab dolar???!

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
              Първоначално изпратено от Investorrr
              Ама рецесията в Щатите, няма как да повлияе на цената на петрола, търсенето всеки изминал месец, се увеличава от Изток, от Африка, тия хора и те коли искат да карат ), и те искат западен стандарт на живот, айде моля ви, не че икономиките им, не са си изкарали пари, за да претендират и те за такъв живот ) Отделно, никой не говори за добива на петрол - ако се заговори, може да се стигне и до войни )
              Всичко е много добре ама тук май ще е добре да се влезе след година, добива е много нисък, ако въобще го има..., както беше пейстнал онази статия човека каза минимум след 2-години нещо по-сериозно и че от 10 проучвания, 9-вет са празни и при това са доста скъпи...
              Според мен някой ще измъкне печелившото находище, но няма да са българи...много ни е скъпо...., но.....винаги има едно НО...
              А, статията на "оня човек", дето бях пейстнал, е от 2005 г., когато петролът е бил на цени от около 30$ за барел ))

Коментар

• http://www.bloomberg.com/apps/news?p...MPs&refer=home

Oil Rises Above $104 to Record on OPEC Output, Venezuela Tanks
                By Mark Shenk
                March 5 (Bloomberg) -- Crude oil rose above $104 a barrel for the first time in New York after OPEC gave no indication it will increase production, U.S. fuel inventories declined and Venezuela sent tanks to its border with Colombia.

Сигурно много си мислят, че ОПЕК могат да увеличават производството си на петрол, колкото си искат, понеже търсенето било нарастнало или цената на петрола се била повишила, и вече е станала скъпа за останалия свят. Според мен, колкото по-рано се разбере, че тези страни износителки, имат ограничени залежи от петрол, както и желание да са износителки на петрол и след 10 години, примерно, толкова по-добре за останалите държави, които пък са зависими от внос на петрол – понеже, имат потенциал да се размърдат и да отделят средства за проучване и добив на петрол и те самите , а не да разчитат напразно, някой да им го продава до безкрай, на ниски цени ) Лично, аз не бих се учудил, ако видим цени на петрола от 200$ за барел, до една, две години…

Коментар

• Хане, няма да ти отговарям, понеже не си чел докладите и отчетите на ГАЗ - там си пише всичко )

Коментар

Ама рецесията в Щатите, няма как да повлияе на цената на петрола, търсенето всеки изминал месец, се увеличава от Изток, от Африка, тия хора и те коли искат да карат ), и те искат западен стандарт на живот, айде моля ви, не че икономиките им, не са си изкарали пари, за да претендират и те за такъв живот ) Отделно, никой не говори за добива на петрол - ако се заговори, може да се стигне и до войни )
                    Всичко е много добре ама тук май ще е добре да се влезе след година, добива е много нисък, ако въобще го има..., както беше пейстнал онази статия човека каза минимум след 2-години нещо по-сериозно и че от 10 проучвания, 9-вет са празни и при това са доста скъпи...
                    Според мен някой ще измъкне печелившото находище, но няма да са българи...много ни е скъпо...., но.....винаги има едно НО...

Коментар

• Ама рецесията в Щатите, няма как да повлияе на цената на петрола, търсенето всеки изминал месец, се увеличава от Изток, от Африка, тия хора и те коли искат да карат ), и те искат западен стандарт на живот, айде моля ви, не че икономиките им, не са си изкарали пари, за да претендират и те за такъв живот ) Отделно, никой не говори за добива на петрол - ако се заговори, може да се стигне и до войни )

Коментар

• Каквото и да си говорим- голямо търсене, спекулации и т.н. този смешен петрол просто няма как да струва толкова. Аз си го обяснявам със инвазията на ивеститорите на този пазар, но когато решът да прибират парите си бая ще падне цената. Да не говорим че поскъпва насред рецесия. Вече се вижда как световната икономика ще се сгромоляса, тя не може да издържи на тази цена на петрола- печалбите ще паднат ако изобщо ги има, и спира натрупването на капитал. 60$ си беше добре, 70-80$ се търпеше някак си, но това вече е оливане според мен. Няма да свърши добре цялата тази история

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford
                          В момента трудно може да се посочи по- голям балон от петрола 500$ за барел не искат ли ?
                          Според мен бъркаш. Моето мнение е, че петролът е подценен - понеже няма аналог, няма и да има такъв измислен, който да може да го замени, отделно е ресурс, който е изчерпаем и за откриването и добива му, са нужни не малко инвестиции, и според мен ще расте още. А, това че искаме от ОАЕ или Руснаците, да ни го дават по 50$, ако може, си е наш проблем - в последните 5 години, колко средства сме отделили за проучване на находища у нас или в чужбина??? ) А, Американците, ако искат по-евтино, да ходят в Аляска, там имало петрол )

Коментар

• В момента трудно може да се посочи по- голям балон от петрола 500$ за барел не искат ли ?

Коментар

• Нов рекорд 104.86$ за барел )

Коментар

• Another day, another record high за петрола, след сбирката на ОПЕК - днес, петролът с нов рекорд, над 104$ за барел.

От Инвестора, цял ден, държат на първа страница, че петролът, бил под 100$ - без коментар )))

Коментар

Working...
                                X