If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами, нямам експертен отговор, какъвто явно искаш. Имам отговор, който за мен е достатъчно показателен, че към края на 2007 г., дела на ФЛ в капитала на GAZ, намалява до 5.17%, а на необозначените ЮЛ се смалява до 4.70%, което е станало за сметка на увеличение на дела на институционални инвеститори. Така, че този отговор, за мен е достатъчен )
Нормално е да нямаш отговор, това беше отворен въпрос. Аз и не мисля че някой може да отговори категорично и еднозначно на него.
Същевременно този г-н Радев не знам какъв специалист е, но за да каже, че Каспийско море (което е сладководно езеро на север и 1 промил соленост на юг и специфична геоморфоложка структура) е аналог на Черно море изисква голяма прозорливост
Според мен, при тези цени на петрола, проучването и добива на нефт и газ, е съвсем различен бизнес, от това, което е бил преди 2-3 години, при цени от около 30$ за барел Като гледам, засега няма промяна в отношението на БГ инвеститорите, към този бизнес.
По твои наблюдения/данни какви са залежите на природен газ/петрол в България и съответно добивът рентабилен ли е при сегашните цени?
Нямам отговор на този въпрос, но ако гледа човек представянето на борсата на ГАЗ, излиза, че малко хора вярват, че в БГ има залежи, или че добива от тях е рентабилен ). Аз не мисля така, мисля, че сегашните цени са напълно неадекватни на фундамента на ГАЗ, само от новото дружество Химимпорт ойл, може да се очаква ръст на продажбите на консолидирана база, в размер на едни 150-200% за 2008 г., а то да е само това, като фундамент на това дружество - не е ) Всеки сам, да си прави анализите и изводите. Не е препоръка
Попитах те за залежите в България, защото н`aучните работници през комунизма оправдаваха вносът на нефт/газ от СССР с ниските перспективи на Тюленово, Долни Дъбник, Деветаки и др., а същевременно определяха 40% от територията на НРБ като потенциално нефто/газоносна, с което си сами си противоречаха
По твои наблюдения/данни какви са залежите на природен газ/петрол в България и съответно добивът рентабилен ли е при сегашните цени?
Ако някой ми даде данни за добива през последните 30 години може да се пробвам да сметна нещо за останалите запаси (открити и неоткрити).
Нали сега ги заснемат находищата, със специална техника, която я е нямало преди 30 години, доколкото съм следил, е купена от Щатите преди 2-3 години, така че това трябва да се изчака да се случи )
Нямам отговор на този въпрос, но ако гледа човек представянето на борсата на ГАЗ, излиза, че малко хора вярват, че в БГ има залежи, или че добива от тях е рентабилен ). Аз не мисля така, мисля, че сегашните цени са напълно неадекватни на фундамента на ГАЗ, само от новото дружество Химимпорт ойл, може да се очаква ръст на продажбите на консолидирана база, в размер на едни 150-200% за 2008 г., а то да е само това, като фундамент на това дружество - не е ) Всеки сам, да си прави анализите и изводите. Не е препоръка
Коментар