If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
WARNING: Има голяма вероятност утре GAZ да е на горното си ценовото ограничение, защото някой умник реши, че точно насред корекцията трябва да бъде обявено, че HDPAT ще си прави увеличението на капитала.
Личното ми мнение е, че GAZ се водеше по акъла на HDPAT при падането имаите го в предвит.
Успех
Не е препоръка.
Ей това трябва да ми го обясниш по подробно...
Така съм преценил, аз лично се интересувам от цифри дори незнам ко точно предлага или произвежда GAZ доколкото прочетох в един сайт пише: Преработка на нефт и кондензат, производство на нефтени продукти, нефтохимически продукти, полимери и синтетични влакна и съответната търговса дейност.
Тея нефтени продукти дали имат нещо общо с пътищата незнам
WARNING: Има голяма вероятност утре GAZ да е на горното си ценовото ограничение, защото някой умник реши, че точно насред корекцията трябва да бъде обявено, че HDPAT ще си прави увеличението на капитала.
Личното ми мнение е, че GAZ се водеше по акъла на HDPAT при падането имаите го в предвит.
След излизането на отчета за първото тримесечие казах, че положението не е нито хубаво нито лошо. А това е защото GAZ не е на регулярен принцип както примерно е FZLES.
Обаче с приближаването на XETRA и заради по-доброто си представяне тази година мое и да се прибавят от 1 до 10% към старите лаври върху които лежи GAZ
А май има и вероятност GAZ да се нареди малко след HDPAT, TRACE и MOSTS при възстановяването в цената
Успех.
Не е препоръка.
Ето така те харесвам
В момента цената отразява, може би, само 65те %, които има дружеството в Шабла голф. По мои сметки, всичко друго останало - всеки може сам да прецени, около дружеството, въобще не е "фактурирано", както се изрази един учатник във форума.
След излизането на отчета за първото тримесечие казах, че положението не е нито хубаво нито лошо. А това е защото GAZ не е на регулярен принцип както примерно е FZLES.
Обаче с приближаването на XETRA и заради по-доброто си представяне тази година мое и да се прибавят от 1 до 10% към старите лаври върху които лежи GAZ
А май има и вероятност GAZ да се нареди малко след HDPAT, TRACE и MOSTS при възстановяването в цената
Нефт и газ с 65% ръст на продажбите и 24% ръст на печалбата
30.04.2008 09:55 ( GAZ )
Проучване и добив на нефт и газ АД отчита 23,8% ръст на нетната печалба до 2,67 млн. лв. за първото тримесечие на 2008 г. спрямо съпоставимия период на миналата година, показва оповестеният чрез БФБ-София отчет на дружеството.
В резултат от по-добрата печалба коефициентът цена/печалба (P/E) намалява от 13,88 на 12,71.
Проучване и добив на нефт и газ АД отчита 65% ръст на нетните продажби до 9,9 млн. лв. за първото тримесечие на 2008 г. спрямо януари-март 2007 г.
Дружеството ще продължи да експлоатира 12-те находища за нефт и природен газ, за които има сключени договори за концесии с Министерство на икономиката и енергетиката. Ще продължи и дейността по търсене на нефт и природен газ в пределите на блок „Шабла”, разположен в северната част на българския черноморски шелф, се казва в приложените документи към финансовия отчет.
За последните 12 месеца акциите на ПДНГ поевтиняват с 34,66% до 6,33 лв. средна цена за акция във вчерашната търговска сесия.
Коментар
nevermind
Първоначално изпратено от Aladdin
Айде нали някои се бяха затичали да купуват
Баланса на GAZ за първото тримесечие не е нито положителен нито отрицателен.
С две думи тука се чака борсата да тръгне па тогава мое и да има нещичко
Не е препоръка.
duh4e... pone malko zamislqsh li se nad smisula na dumite koito izrisuvash tuk po temite???
ili samo si draskash - ei taka da ubivash nenujnoto si vreme!????
Откъдето и да се гледа, сегашната цена, няма никаква логика, а за перспективи и т.н., една концесия за проучване, която я имат от 2-3 години, няма да говорим.
Не се заяждам, но много ми е трудно заради многото запетаи да ти разбера изречението. Можеш ли да обясниш какво имаш предвид с него? Имам намерение да вляза по тази позиция и би ме интересувало..
Ако, имаш проспекта на Химимпорт от септември 2006, когато беше Ипото, там където пише за ГАЗ, има рисунка, на която са очертани контурите на концесия за проучване, мисля че се казва блок Шабла.
Откъдето и да се гледа, сегашната цена, няма никаква логика, а за перспективи и т.н., една концесия за проучване, която я имат от 2-3 години, няма да говорим.
Не се заяждам, но много ми е трудно заради многото запетаи да ти разбера изречението. Можеш ли да обясниш какво имаш предвид с него? Имам намерение да вляза по тази позиция и би ме интересувало..
То, хубаво дружеството продава някой бидон с петрол и се вижда, че има приходи и печели от това - повече от добре, ами като миналата година е поне с 50 млн. лв. на печалба реално - по мои сметки, въпреки че счетоводно я няма, няма как да я има разбира се, от управление на НИ си, никой не коментира.
Коментар