IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не мога да повярвам пазара реагира положително на добър отчет ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дан
      Стифф, В отчета за доходите има една графа "печалба малцинствено участие" - 2,12млн. -тя отчита участието на холдинга и в МСН и се вади от общата печалба(10,5), за да се получи общоприетата нетна печалба.
      Но наистина това са си мои дивотии и не им се връзвай Щото аз заради такива нелогични разсъждения преди две години така се набърбаляках с акции тук, че ще имам и за внуците
      Бе и аз така знам, ама си викам може и да има нещо. Сега поне съм спокоен .

Коментар

• Кой се оплаква бе Захи - "фукам" се по мой си начин, ама ти ме задмина май, а

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
          Първоначално изпратено от Дан
          Но наистина това са си мои дивотии и не им се връзвай Щото аз заради такива нелогични разсъждения преди две години така се набърбаляках с акции тук, че ще имам и за внуците

Дан , дай аз ще ти ги взема тези акции - защо да ти страдат и внуците
          ako si gi vzel togava ne vijdam za6to se oplakva6.
          az gi kupih na 4lv predi splita i ne se oplakvam :-)

Коментар

• Браво, браво и от мен. Отчетът е над очакванията ми, а те не бяха малки..:-)
            CENHL ми е от дългите акции така че цената в краткосрочен/средносрочен план не ме притеснява. Разбира се към края на годината очаквам стабилно да сме стъпили на двуцифрената цена..:-)

Поздрави на г-н Митанкин, целият мениджмънт на холдинга и всички съакционери в Планината!

Коментар

Дан , дай аз ще ти ги взема тези акции - защо да ти страдат и внуците
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Стифф, В отчета за доходите има една графа "печалба малцинствено участие" - 2,12млн. -тя отчита участието на холдинга и в МСН и се вади от общата печалба(10,5), за да се получи общоприетата нетна печалба.

Коментар

Първоначално изпратено от stiff_bg
                  Първоначално изпратено от Боримечката
                  Малцинствено участие е онази част от нетните резултати от дейността и от нетните активи на дадено дъщерно предприятие, свързана с участия, които не са притежание пряко или косвено чрез дъщерните предприятия на предприятието майка.
                  Значи си е баш това, което и знам, че е. Просто не мога да разбера поста на Дан, че печалбата си е 10.5 мил.
                  Не ти и трябва да разбираш Стиффи Гледай само да запомниш, че холдинга има 30% от МСН, защото печалбата от 8,4млн. това не го отчита!
                  Консолидирането не включва ли и асоциираните предприятия или е само за дъщерните?

Коментар

• Тъй, тъй !!
                    Успех на всички !

Коментар

• Дан, просто не искам да се настройваме прекалено позитивно ...

за мен най-важното след един бърз оглед на отчета, е че той е отличен. Доволен съм, че ми се намират акции от Планината и гледам напред към една успешна 2008 година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                        С риск да стана досаден - за мен печалбата си е 10.5млн. !!! А П/Е - около 12!!!
                        Някак си не мога да приема за малцинствено участие най-голямото "парче" от МСН - почти една трета - направо сме си мажоритари там ...
                        Знам че е доста пристрастно, но сигурно и други ще се съгласят с мен !
                        е ся, не е логичен този начин на разсъждение ...
                        Борецо, искаш да кажеш, че малко прекалявам, но аз почти съм си го признал в поста А дали е логично - това е друг въпрос...

Коментар

• Първоначално изпратено от stiff_bg
                          Първоначално изпратено от Боримечката
                          Малцинствено участие е онази част от нетните резултати от дейността и от нетните активи на дадено дъщерно предприятие, свързана с участия, които не са притежание пряко или косвено чрез дъщерните предприятия на предприятието майка.
                          Значи си е баш това, което и знам, че е. Просто не мога да разбера поста на Дан, че печалбата си е 10.5 мил.
                          Не ти и трябва да разбираш Стиффи Гледай само да запомниш, че холдинга има 30% от МСН, защото печалбата от 8,4млн. това не го отчита!

Коментар

• Все пак приходите от продукция нарастват с около 30%.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                              С риск да стана досаден - за мен печалбата си е 10.5млн. !!! А П/Е - около 12!!!
                              Някак си не мога да приема за малцинствено участие най-голямото "парче" от МСН - почти една трета - направо сме си мажоритари там ...
                              Знам че е доста пристрастно, но сигурно и други ще се съгласят с мен !
                              Ами печалбата от продажби на права на HES? Тия еднократните какво да ги правим? P/E да не стане 22?

Прав е Пончо.

Нека си пожелаем за 2008-а консолидираната печалба на Стара планина Холд да е с ръст от 3,7 пъти на база 2007 и без приходи от продажба на права , акции и дъщерни дружества
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката

Коментар

Working...
                                X