IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чакате ли ? Имам впредвид под 300 че да си купите .

Коментар

• a,maka!

Коментар

• Да, адски високо е. Мижавия ръст показан от последния отчет не оправдава по никакъв начин сегашното космическо Р/Е. Още преди седмица посочих къде е реалната цена на тази акция:

Първоначално изпратено от заядливецът
        Първоначално изпратено от Moshito
        След много слабото второ тримесечие сега много слабо и трето. Спад спрямо третото тримесечие на миналата година на приходите с 16%, над 42% спад на ЕБИТДА, над 31% спад на маржина. Очертава се и лошо последно тримесечие с тези метереологични условия, които се прогнозират от специалистите
        прав си, и всичко това обуславя справедлива цена за тази акция около 173,60 лв.! Казах!!

Коментар

• 315лв. не е ли даже високо ниво?Просто... си мисля,не,че е намеса в нечии инвестиционни решения...

Коментар

• Не издребнявай!

Коментар

• Искам да благодаря на продалите в диапазона 315-316 лв .Тъкмо си мислех че вече е късно но...ще ви кажа че ще съжалявате.

Коментар

• 30 % корекция -супер направо

Коментар

• Ей на тва му викам ПРОМОЦИЯ!

Коментар

• Ей на тва му викам ПРОМОЦИЯ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Данаил Златев
                      ne6to ako nevie qsno s zavoda pitaite az rabotq v nego
                      Кога се очаква да бъде готов плаващия док?.....че вървят слухове , че ще е готов по-рано от опредления срок от 20-месеца...

Коментар

• ne6to ako nevie qsno s zavoda pitaite az rabotq v nego

Коментар

• Абе кви са тия смехории, не ви е ясно, защо ЕБИТДА изключва извънредните измислени печалби от миналата година - ЕБИТДА маржин чували ли сте? Моля ви се това са елементарни неща и колкото и глупости да избълвате след напълно обективното ми мнение, пазарът днес показва какво мисли по въпроса за отчета.
                          Относно мениджмънта - негова работа се гледа по резултатите не по мъгляви инвестиции и свиване на разходите, които не се виждат никъде, а напротив вижда се намаляваща рентабилност и намаляващи поръчки.
                          За другия инвестиционен гений от женски пол - оптимална капиталова структура е тази, при която мениджърите извличат максимална изгода за акционерите, чрез сериозен финансов анализ обаче. Ще видим новия док как ще се отрази на това.
                          За Алан Грийнспан - аз не съм загрижен по никакъв начин за работещите в дружеството и незнам защо ме вкарваш в тази тема, нищо такова не съм коментирал. Сега като се замисля да се увеличават трудовите разходи при намаляла работа и ефективност пак не ми се вижда умно.

Коментар

• Не че е препоръка - ама май не е зле да си има човек от тези акцийки.
                            А, бе, това за "препоръката" защо го пишем постоянно. Така не обиждаме ли присъстващите? От една страна всяко изказано мнение влияе по някакъв начин, от друга - всеки си има глава да мисли - ако иска да го приема за препоръка - ако иска - не![/quote]

Защо ли ,наистина? Най -вероятно,мнението да има по-силно въздействие. Сега някои от специалистите ще цитира закона или ще ни подплаши с КФН.

Коментар

• Моля, моля - да не се обиждаме! Всеки има право на мнение. За мен акцията е отлична. Няма значение каква ще е зимата - тази позиция според мен е дългосрочна. Ако се съди по добрия отчет, от поръчките, които имат, инвестициите, които се правят, новия плаващ док, който май на пролет трябва да е готов и т.н. очакванията трябва да са силно позитивни.
                              Не че е препоръка - ама май не е зле да си има човек от тези акцийки.
                              А, бе, това за "препоръката" защо го пишем постоянно. Така не обиждаме ли присъстващите? От една страна всяко изказано мнение влияе по някакъв начин, от друга - всеки си има глава да мисли - ако иска да го приема за препоръка - ако иска - не!

Коментар

• Първоначално изпратено от Moshito

Съни не се излагай моля те, показваш само колко си некомпетентна. Първо аз работя само с EBITDA, където въпросните 3,3 млн няма как да попаднат. Именно затова данните са съпоставими и интересни от информационна гледна точка. И те показват проблеми в Одесос, работата и рентабилността на дружеството спадат. Това, че задълженията спадат е лошо и то много, показва слаб мениджмънт, който не знае как да се възползва от една по-оптимална капиталова структура, тъй като явно няма идея и за развитие на дружеството.
                                Химимпорт е някакъв светъл лъч, който може да вкара в друг коловоз дружеството, но това е ребус с неизвестен за мен край
                                Защо се правиш на интересен)

Значи, хем не включваш въпросните 3,3 млн, хем EBIDTA маржина намалява...?!
                                Относно задълженията и работата на мениджмънта, както искаш си ги тълкувай, но отново не отчиташ инвестициите, мисля бяха за над 9 млн....както и оптимизирането на разходите...
                                Понапъни се малко (ако искаш)...и проучи защо са тия интервюта на изп. директор и какви са му интересите...
                                А това, че от няколко континента си ремонтират корабите в Одесос, емиии.....ще си помисля пак върху очакванията за сектора...А бе, не е случайно, че и Хима ги следи изкъсо)

Коментар

Working...
                                X