Първоначално изпратено от G.Gekko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М+С хидравлик АД (MSH / MCH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа-ха - ми ти пазарувай Химимпорт, аз ще си кътам Любовните послания - пък да видим кой ще е по-доволен накраят.
Едното холдинг - другото фабрика, едното врътка сухо, дрегото произвежда - просто са несравнимо различни. Любовното послание е могъща фабрика и е подценено, от Химимпортът не се интересувам.
В БГ производство вече няма, каквото е останало още да крета в следващите 10 г. ще е съсипано и най-вероятно няма и да го има и него. В БГ вече няма могъщи фабрики, няма и как да има в тази биснес среда и умишлено убиство на индсутрията ни - донякъде и с основание - нека Китайци и подобнио да си призвеждат.
А холдингите не са само за връткане на сухо, а предимно за държане на крупни участия в портфейл от компании, които иначе освен с много пари няма как да се аокумилират в едно ЮЛ - както е при Хима примерно.
Като тръгнем от факта, че в БГ прозиводство няма, няма и как да има, единствени компаннии на БФБ които вършат реален бизнес и реални бизнес планове и перспективи са само холдингите, търговските банки, финансовите институзии и такива компании в сферата на услугите като туризъм и подобни. Тук влизат и тези около земеделиете, понеже и там е видно , че имаме добра индустрия.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеКое му е заешкото, не виждаш ли че тук пазарната капитализация е може би 1/3 от тази на Химимпорт. Ами това му е макса бе пич, колко да стане - колко Хим ли на маркет кап?
Едното холдинг - другото фабрика, едното врътка сухо, дрегото произвежда - просто са несравнимо различни. Любовното послание е могъща фабрика и е подценено, от Химимпортът не се интересувам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеда се върнем на темата - М+С Хидравлик
(в отговор на това:
"Все така продължава да се затвърждава мнението ми че няма по-добра компания на пазара от М+С хидравлик.")
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение... да отидеш в завода, помоли да те поразведат, да ти обяснят, да ти покажат.Няма да имаш проблеми (надявам се). Ако имаш, пиши на лични да ти съдействам
Не е препоръка за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТези работи ги знам, но как това им се вписва в отчетите е пълна мългла. прекалено много компании, прекалено много свързани компании които притежават други свързани компании, които притежават трети свързани компании. силна неяснота как по цулата верига се определя къде отиват парите, как се определя печалбата от тези сделки и как се разпределя по компании. Ще ми трябва сигурно половин година само с отчетите на химимпорт да се занимавам за да схвана поне основните парични потоци.
А аз обичам нещата да са прости, купуваш материали, правиш изделие взимаш печалбата и даваш част от тази печалба за дивидент
Я да те питам нещо сега....знаеш ли къде се намира завода,в кой край на Казанлък...влизал ли си вътре,разглеждал ли си машините
....знаеш ли какъв е капацитета на завода за всяко изделие...кои машини се ползват...и те какъв капацитет имат....Знам,че знаеш ,че денонощието има 24часа и всяка машина има капацитет на производство.
....според теб могат ли и до къде да растат продажбите(все пак за да продадеш първо трябва да произведеш)....
Препоръка е да се качиш на колата и да отидеш в завода,помоли да те поразведат,да ти обяснят,да ти покажат.Няма да имаш проблеми (надявам се)Ако имаш пиши на лични да ти съдействам
Не е препоръка за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеРавновесие, казваш че не знаеш как се формират печалбите на Химатук перфектно са го показали как стават тия филми и графика си има http://www.capital.bg/biznes/finansi...ma_tuka_niama/
Правилно стоиш на далеко според мен
А аз обичам нещата да са прости, купуваш материали, правиш изделие взимаш печалбата и даваш част от тази печалба за дивидентLast edited by ravnovesie; 27.04.2012, 13:37.
Коментар
-
Равновесие, казваш че не знаеш как се формират печалбите на Химатук перфектно са го показали как стават тия филми и графика си има http://www.capital.bg/biznes/finansi...ma_tuka_niama/
Правилно стоиш на далеко според мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеМного пъти съм казвал - Холдинг никога НЕ коментирам и не се интересувам на косолидирана база
Аз ти говоря само са майката Химимпорт и го казах, понеже гледам че тук се надъхвате и ви го казвам, че няма как целия пазар да е МЦХ и няма как според мен да сте повече от 1.3 от капитализацията на ХИма
Но в отчета им на НЕконсолидирана основа имат задължения към свързани предприятия от 230 милиона и вземания от свързани предприятия за 130 милиона. А кеша им е 100 милиона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГоляма част от ХИм са финансови компани, този свободен кеш там всъщност не принадлежи на хим а на клиентите на финансовите им компании. Една банка може да оперира с парите на другите, но тези пари си остават парите на другите.
Аз ти говоря само са майката Химимпорт и го казах, понеже гледам че тук се надъхвате и ви го казвам, че няма как целия пазар да е МЦХ и няма как според мен да сте повече от 1.3 от капитализацията на ХИма
Отвори неконсолидиран баланс и ми кажи кое от тези над 600 млн. лв. в дъщерни не принадлежи на Хима - да те видим колко си смешенThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеАми ако това не може да си отговориш, та дови сравняваш Химимпорт холдинг със завод в Казанлък ли беше, просто няма какво повече да коментираме
Само свободният кеш в баланса на Хима като майка може би е повече от реалната стойност на МЦХ, огледай инвестициите на Хима - над 600 мнл. лв. инвестирани по баланс , а това какво значи като реална стойност имайки предивид, че това са инвестиции правени за едно 10 г. назад - абе защо ли въобще споря с теб?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеЧе е хубава компанията е ясно,ама знаеш ли колко е зависима и от кой....Хайде да чуем...
Кой и как и какво прави или не прави зависимост няма никакво значение до като тази зависимост не се отразява по никакъв начин отрицателно на компанията.
Коментар
Коментар