If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
До тук добре вървят дискусиите , повечето от дребните акционери са за разпределение на по висок дивидент !
А дали ще можем и да отразим по висок % и присъствие на ОСА на 10,05, в петък ?
ми аз със мойте сто бройки мисля да ида - все пак са ми под носа
До тук добре вървят дискусиите , повечето от дребните акционери са за разпределение на по висок дивидент !
А дали ще можем и да отразим по висок % и присъствие на ОСА на 10,05, в петък ?
малко изоставаме от миналата година, но добрата новина е че април отново се стигат нивата от 8+ млн. продажби
предполагам, че печалбата ще скочи подобаващо за тези нива на продажби, което е още по-интригуващото. С нови инвестиции и при продължителен ръст в продажбите 40 ст. дивидент ще изглеждат като трохичка
малко изоставаме от миналата година, но добрата новина е че април отново се стигат нивата от 8+ млн. продажби
предполагам, че печалбата ще скочи подобаващо за тези нива на продажби, което е още по-интригуващото. С нови инвестиции и при продължителен ръст в продажбите 40 ст. дивидент ще изглеждат като трохичка
Отчета не е лош. Предвид развитието на нещата аз ще се почуствам лично обиден при дивидент по-малък от предходния. Нормално е предприятията да връщат на акционерите си излишния кеш след погасяване на дългове и инвестиции.
Защо не го разпределят?
Ако нямат някоя ЕФЕКТИВНА програма за инвестиции или да намаляват кредити, значи се мисли нещо друо, което не е добре за дребните акционери!!! не пиша какво....
Отчета не е лош. Предвид развитието на нещата аз ще се почуствам лично обиден при дивидент по-малък от предходния. Нормално е предприятията да връщат на акционерите си излишния кеш след погасяване на дългове и инвестиции.
М+С Хидравлик АД обявява продажби за месец март 2013 година в размер на 7 396 хил. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 21 318 хил. лева. Междинната неокончателна брутна печалба/загуба за месец март 2013 година е в размер на 1 193 хил. лева и 3 273 хил. лева с натрупване от началото на годината. М+С Хидравлик АД обявява прогноза за приходите от продажби през месец април 2013 година в размер на 8 100 хил. лева и 29 418 хил. лева с натрупване от началото на годината.
Император да каже многооо !
Интересното е че никой не коментира IX т. 16 от одиторския доклад ;-
при печалба от 10,8 м. изплатените възнаграждения към СД =1328м./232хил+216х+216х.+216х.+232х.+216х./
Това не е никак малко !!!
Ми ного е. Искате да източите хубавото фабрика.
Не ми е сефте - веднъж - на сборище на Медика - предложих дивидент 0.00, при вписани в дневният ред няколко стинки - но май само г-н Донев ме подкрепи като частно лице. Аз винаги гледам по-дългосрочно бъдещето на фабриките в които инвестирам - а не само да ги цоцаме.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Император да каже многооо !
Интересното е че никой не коментира IX т. 16 от одиторския доклад ;-
при печалба от 10,8 м. изплатените възнаграждения към СД =1328м./232хил+216х+216х.+216х.+232х.+216х./
Това не е никак малко !!!
Честно казано аз се изненадвам, че някой друг обръща внимание на този факт
2 години подред се опитвам да наблегна на високите разходи за СД, но упорито удрям на камък. Почнах да се замислям дали да се получават такива възнаграждения в България е нещо нещо нормално и на хората да не им прави впечатление!
Предполагам сумарното възнаграждение на г-н Велев и компания само от участията в бордовете(М+С, Ст.планина, ХЕС и др.) е приблизително милион, а да не говорим и за дивидентите, които вземат като акционери(поне в М+С - директно или чрез М-С 97). Но това вече е отделен въпрос. Всички ние искаме да вземаме дивиденти, но с тези ОГРОМНИ разходи по един или друг начин като дребни акционери се оказваме ощетени.
Коментар