If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Леле майна бре кой ми събуди така VAMOто бре????????? Тихо
Умереният риск винаги печели ! ))))))
Коментар
хика
"Заспали" дружества
Абе как ще продаваш М+С?
Дружеството е едно от най-подценените на борсата, виж му баланса. Нищо че е 120 лв.
Освен това ще увеличават капитала.
Коментар
ALBHL
"Заспали" дружества
do Blagoy
ami dosega ne chuh nisto po sashtestvo.Prihodite ne znachat koi znae kakvo HES i MCH sa proizvodstveni predpriatia.Pri HES ima super dobro danachno planirane ako se vgledate dobre.Ne moje da se sravniavat prihodi na holding s prihodi na proizvodstveno predpriatie ot mashinostroeneto.Zatova pak vi puskam tova, koeto vi napisah predi malko.
Ta dano go prochetete
1.V konsolidirania na ALBHL ne vlizat prihodite i pechalbite na Albena.Tova e taka zastoto za Albena Invest Holding AD Albena AD e associirano predpriatie.Takiva sa sashto Rodina Tourist i Skladova Tehnika i nai-veche Neochim.
2.Accite na Albena se vodiat v balansa na Albena Holding niakade kam cena 28 leva.Ako se dobaviat oste 62 leva do pazarnata ot 90 leva izliza che sobstveniat kapital na ALBHL triabva da se uvelichi s blizo 53mln.lv.Posochenata pazarna cena triabva da se uvelichi s premia za kontrola varhu Albena AD osashtestviavan chrez ALBENA2000 i ALBHL.
3.Ne e viarno,che dashternite kompanii ne rabotiat.Tova lesno moje da se vidi ot KONSOLIDIRANIA balans NA aLBHL Prihodite tam sa blizo 27mln.lv.Dori i da se prenebregne likvidacionnata stoinost na aktivite na dashternite kompanii tova ne e nikak malko chislo.A triabva da se smiata i likvidacionnata stoinost na aktivite dnes,Ako dnes se osashtestvi sdelka po pazarna cena za Idis AD da rechem кakva pechalba ste registrira Albhl.Otgovorite gi ostaviam na tezi, koito mogat da misliat.
4.Ako se razsajdava po izkluchitelno neumelia nachin posochen po dolu za pechalbata na Albhl izliza, taka che aktivite ne struvat kato cialo nisto.Vajnia pokazatel za holdingova structura kato Albhl e koeficenta P/B.Ako se vzemat pod vnimanie razsajdeniata mi v t.2 otnosno stoinostta na dela v Albena AD i V t.1 otnosno associranostta realniat P/B bi bil 0.72 na konsolidirana baza.Za po goliamata chast ot dashternite kompani i tehnite aktivii po dobre e da se smiata prodajnata im stoinost dnes.Goliama chast at aktivite sa nedvijimi imoti s mnogo dobra lokacia i tova che ne sa prodadeni e plus.Podobno razsajdenie triabva da se prilaga i po otnoshenie na publichnite kompanii kato Neochim, Skladova i Rodina tourist. Ako biaha prodadeni minalata godina Albhl shteshe da ima unikalna pechalba dosta po dobra ot tazi na BHC.Ostaviam da vidite ochevidnoto, a to e che tezi uchastia i aktivite dnes struvat poveche ot minalata godina.
Специално за M+S си мое би прав. Аз ги имам отпреди 3 год. Може би ще продавам. Не знам още. Мисля
Коментар
въпроско
"Заспали" дружества
какъв е проблема с тази новина?
16.02.2005 16:45
Investor.bg: С 43% скочи печалбата на Албена инвест, акциите с 446% ръст за година
Нетна печалба от 1,58 млн. лв. реализира Албена инвест холдинг за 2004 г., което представлява увеличение от 43% спрямо предходната година, показва предаденият днес в БФБ-София консолидиран отчет на дружеството.
За 2003 г. консолидираната печалба на дружествата от групата на Албена инвест холдинг е 1,1 млн. лв.
Дъщерните дружества на холдинга отчитат 9,4% ръст на нетните приходи от продажби до 25 млн. лв. за 2004 г. спрямо 22,8 млн. лв. за 2003 г. Все още обаче консолидираните приходи на Албена инвест холдинг са по-ниски от 2001 г., когато са били 28,2 млн. лв.
За последните 12 месеца цената на книжата на холдинга се е повишила с 446% до 16,22 лв. за акция при последната сделка от днес. Пазарната капитализация на холдинга достигна 89,2 млн. лв.
Основните активи на Албена инвест холдинг са 20,57% в капитала на Албена АД, 88% от капитала на Соколец - Боровец АД, 90% от капитала на Хемустурист АД, 60,5% от капитала на Албена автотранс АД, както и мажоритарни пакети в капитала на Бряст - Д АД, Добруджански текстил АД, България - 29 АД, Торготерм АД и др.
Днес бе публикуван и отчетът на Българска роза Пловдив АД, който показва спад на нетните приходи от продажби с 61,6% до 1,15 млн. лв. за 2004 г., спрямо 3 млрд. лв. за 2003 г.
Загубата на Българска роза Пловдив намалява до 233 хил. лв. за 2004 г. спрямо 745 хил. лв. за 2003 г.
За последните 12 месеца акциите на дружеството са поевтинели с 18,6% до 1,88 лв. за акция в последната сделка, извършена на 18 януари 2005 г. Общо за последните две години оборотът с книжата на предприятието е за 187 хил. лв., при средна цена 3,79 лв. за акция, или двойно по-скъпо от цената, на която се е сключила последната сделка по позицията.
Пазарната капитализация на Българска роза Пловдив АД е 400 хил. лв. при цена на акция от 1,88 лв.
Коментар
indbal
"Заспали" дружества
Тия две дружества ги имам преди повече от 5 месеца. За това време цената им се вдигна яко... Не ми казваш нищо ново, тия са си хит от много време, но мисля че потенциалът им за растеж на тоя етап май се поизчерпи ...
Например Хидроелементи и системи - продажби за над 25 000 000 лева. Ами то това е приходи долу горе колкото целия ALBHL. Не мислиш ли кое е по перспективно. И ме убеждават цял следобед, че холдинга бил добър и не знам си какво. Приходите на консолидирана основа са му колкото на едно дружество. Ами M+S Хидравлик - продажби 41 000 000 лева и печалба 2 000 000 лева. Почти два пъти повече. За какво говорим приятелю. Че тези две дружества взети заедно правят колкото Албена и холдинга и бе.
Здрасти Император, не съм се утрепал, аз никога не падам (освен под юргана), ама оня ден щеше да ме издуха вятъра на тая Витоша.
Холдингов, не съм убеден, че в консолидирания отчет на албахл не се включват резултатите на Албена. Албена АД може да е асоциирано предприятие за холдинга, но е с най-голямо икономическо значение за целия холдинг (отчетната стойност на дела е близо 70% от активите). Мисля, че МСС допускат това да е критерий при включването на асоциирани предприятия в консолидираните отчети. На сайта на БФБ май няма справка за изготвянето на консолидирания отчет и не можем да проверим. Нека някой счетоводител сподели мнението си. Това ми е интересно от принципна гледна точка, а иначе този холдинг ми е през к...ра
Е то това е номера. В изключенията. И мога да ти посоча поне 10 които работят само за ЕС и то с поръчки за 1 година напред
Коментар
indbal
"Заспали" дружества
Сори, обаче точно индустриалните нямат никакво или почти никакво бъдеще. Или поне 90% от тях. Просто за продукцията на повечето от тях няма пазари (с някои изключения)
А някъде да съм казал че залагам само на три четири дружества. Имам 17 индустриални дружества. И поне засега не се оплаквам. А перспективите са повече отколкото и в тексила и в туризма. Е имам и няколко холдинга, малко туристически.
Коментар
indbal
"Заспали" дружества
Не може да залагаш само на 4-5 дружества. Трябва да имаш поне 20-30 за да си на ниво. А индустриални балони колкото щеш. Нали сме нация техническа!
IndBal
бъркаш ме с някой друг.
С такива дружества не се занимавам. Ако си следил по долу съм написал къде са ми интересите и на какво залагам. Сори
Коментар
indbal
"Заспали" дружества
Байо е спец по индустриалните балони
Навремето той направи Химко балон
Сега е вложил всичките си усилия в супер модерния гигант Кремиковци и
успява да го балонизира в голяма степен
Сега сетихте ли се кой е байо ?!
Коментар