аз мога да го потвърдя само за себе си ;-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Заспали" дружества
Collapse
X
-
Nyse guy - за ПОЛИГ - наистина много стара слава. Сега разпродават по нещо, работата е мизерна спрямо предишни времена. Приватизираха (по-точно разграбиха) го през времето на Пловдиското СДС (наричат пловдивско сдс явлението - Спас Гърневски (бивш директор там, започнал като мотокарист в Полиг, известен още с прозвището "поразяващата ръка") + Муравей Радев + бате П. Стоянов и брат му Е. Стоянов + до известна степен Иван Костов - тези хора за голям мой срам (понеже съм пловдивчанин) произлязоха от Пловдивска област, не че в София политиците са китки), но борбата за разграбването успя по едно време да прехвърли собствеността на Полиг към фирма "БАГРА" (няма да я коментирам). Оттогава Полиграфията изобщо не е същата и дори не е полиграфия. Отдавна в Полиг най-добрите кадри си заминаха, отдавна печатарите избягаха и си работят в собствените си малки печатнички. В Пловдив има стотина частни печатници които сега вършат по-добре и качествено работата, в големите от тях се печатат и Софийски списания и етикети, заради по-евтините цени, - ПОЛИГ не дели от няколко години никакъв пазар с тях - много стара слава и рискова инвестиция. Внимавай да не изгориш. Вероятно цената може да се вдигне малко тъй като на борсата има дружества, които са малко по-зле и са малко по-скъпи, но не е за инвестиране определено, не се знае кой отчет ще дойде със загуба и сгромолясването ще е трагично.
Коментар
-
Очаквам GAMZA да се събуди в близките месеци, да видим консолидирания отчет, на мен определено ми допада инвестицията, дори да погледнем само неразпределената печалба и парите в брой
При положение, че голяма част от холдингите са вече добре оценени мисля, че пазара скоро ще забележи тази позиция, интересно е, че има продажби на такива ниски нива, но както съм казвал - това е пазара
Според мен дори има вероятност холдинга да е едно от най-доходоностните инвестиции през тази година.
Разбира се това е лично мнение, успех на всички
Коментар
-
Слънце Стара Загора БТ” продава имот със сгради
Минималната цена е 3.750 млн. лв.
Мария Атанасова | днес, 16:32
”Слънце Стара Загора БТ” АД ще продаде един от имотите си, съобщиха от компанията. Той се намира в Стара Загора, в кв. "Индустриален", а минималната цена за обекта е 3.750 млн. лв. без ДДС.
Обектът включва урегулиран поземлен имот с обща площ от 32 200 кв.м. На територията му има изградени постройки, чиято обща застроена площ е 10 390 кв.м. Това са основно стопански, спомагателни сгради и складове. Общата им разгъната застроена площ е от 11 150 кв.м. В близост до складовете се намира и бетонова площадка, от която водят пътища за обслужване на сградите. Общата площ на асфалтобетоновата настилка е около 10 хил. кв.м. Всички постройки са законни и разполагат с нотариален акт и актуални скици, уточняват от компанията.
Дружеството продава и цялостно технологично оборудване за приемане и подготовка на тютюн, което се намира в сградите. Имотът e отделен от производствената база на “Слънце Стара Загора БТ”. Той се намира на около 5 км от централната градска част, в близост до железопътната гара. Инфраструктурата в района е добре развита и има лесен достъп до транспортната мрежа, допълват от дружеството.
Лицата, които се интересуват от обявената продажба, могат да заявят предварително интереса си чрез официално писмено запитване или писмо за намеренията си, адресирано до дружеството в Стара Загора на ул. "Стамо Пулев” 1, ет. 3, до деловодството на предприятието.
”Слънце Стара Загора БТ” АД е една от четирите действащи фабрики за производство на цигари. След като в началото на годината беше наложен предсрочно акциз на цигарите, те поскъпнаха средно с по лев за всички марки. Очакванията на холдинга са пазарът да се свие с 30 процента. За да се компенсира този негативен ефект, холдингът обмисля да организира износ и да засили позициите си на пазарите от Близкия изток, Турция, Централна Африка. Износът на "Булгартабак" за миналата година е около 3 хил. т на стойност близо 25 млн. долара.
През миналата седмица надзорният съвет на "Булгартабак холдинг" одобри предварителната програма за преструктуриране и продажба на дъщерните акционерни дружества. На този етап в рамките на холдинга ще бъдат запазени четири цигарени фабрики - "София БТ", "Благоевград БТ", "Пловдив БТ" и "Слънце - Стара Загора БТ". От тютюнопреработвателните дружества в рамките на холдинга остава само "Плевен БТ". За всички останали преработвателни дружества се предвижда процедура за приватизация чрез публично оповестен конкурс или чрез продажба на фондова борса. За "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" надзорният съвет реши производството на филтри да остане в рамките на "Булгартабак холдинг". Поетапно ще бъдат приватизирани заводът за ремонтни части и печатната база, които също са част от "Пловдив - Юрий Гагарин БТ".
Целта на програмата е да се предприемат необходимите дейности, за да могат предприятията да устоят на конкуренцията на единния европейски пазар. Тютюнопреработвателните фабрики ще бъдат първите, които ще се предложат за продажба. Очакванията са до края на годината да има сключени сделки за предприятията в Пазарджик, Смолян, Сандански, Ямбол, Харманли, Дулово и Дупница.
Етикети: [ Слънце Стара Загора БТ, имот, сгради ]
[няма коментари] [показване на коментарите] Форум
Sega idva komai reda i na SUN da sko4i- statijata e ot Dnevnik
Коментар
Коментар