IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пампорово АД (4PV / PAMPO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не разбирам защо за последните 6 месеца +37% ?!

PAMPO - за последните шест месеца +37% повишение цената на акциите? Защо на какво основание, някой да има логичен отговор ?!
    Фактите сочат точно обратното:

1. Липса на сняг и почти пълна липса на туристите, от които най-много се печели - българите. Вярно няма отказали се английски и ирландски туристи, но от догодина със сигурност няма да е така - почтио всички англичани са силно недоволни от Пампорово, както липса на сняг, така и заради лошата инфраструктура и строителството в курорта.

2. Строителството продължава и през активния сезон, строи се безразборно и само апартаменти за продаване - нито един хотел !

3. Плачевна инфраструктура - проблемите с тока и водата и тази година са налице. Пътят до курорта е един - тесен, неудобен и рисков. Машините за сняг са три и не вършат почти никаква работа(в Банско са 75). Пистите са в отвратително състояние - камъни и дървета по тях , а когато снегът е малко е много опасно. На места камиони се движат по пистите , дори изсипват бетон. Пистите са много опасни за скиорите, има големи и скрити изкопи то тях(Руска скиорка в началото на месеца при падане в изкоп до пистата е с опастност за живота)
    4. Пампорово е много далече, като качество, вид и количество на предлаганите услуги от други подобни западни курорти. И не само това, през последните две години Пампорово бе изпреварен категорично от Банско и Боровец. В момета условията за ски в Банско и Боровец са много по-добри отколкото в Пампорово, пистите в Пампорово са разположенини по-ниско отколкото в другите два курорта, снежната покривка е доста по-малка. В Пампорово времето е и по-меко, по-голямо е влиянито на беломорските течения.
    5. Пампорово все по-отчетливо се превръща в курорт за low-cost дестинация, западните туристи, които го посещават са предимно ученически групи и ниско платежоспособни туристи.
    6. Ценовата политика е неадекватна на конкретните условия. Всеки ще предпочете за същите пари да почива на Банско.

Коментар

• [quote="Императорът"]
      Първоначално изпратено от otcmarket
      на Пампорово вали сняг, вижте уебкамерата
      Не ми трябва уеб-камера - достатъчно ми е да гледам БФБ... :-)[/qte] Тук мисля сме според мен с нов връх ама ще изчакаме да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от otcmarket
        на Пампорово вали сняг, вижте уебкамерата
        Не ми трябва уеб-камера - достатъчно ми е да гледам БФБ... :-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• на Пампорово вали сняг, вижте уебкамерата

Коментар

• Най-добре пазарувайте Албени - сезонът в ММЦ-то ще почне на 1 март, а в Баш Албена - на 15-тий... :-)[/quote]

Здрасти Импе,
            в края на септември ме тревожеха едни Радини вълнения за това дружество, но не се престраших и не си взех, но си взех ХИКА на 6,50-8,50, имам и от албените, но немного. Много ми е интересен отчета на ПАМПОРОВО след първото тримесечие. Вярно акцийката си е доспа перспективна, но с тази липса на сняг - лошо., "лошо Седларов", както се казвашев един български филм

Коментар

• Монитор 23.01.2007

Нов лифт свързва “Пампорово” със Стойките

Анета Кисьова
              Нов 6-седалков лифт от връх Снежанка до съседното с. Стойките стяга "Пампорово" АД. Дружеството вече купи повече от 5 дка земя за долната станция на съоръжението. 35 евро удари кв. метър при сделката, а цената на земята непрекъснато расте, каза кметът на Стойките Иван Малкочев.
              Над 3 км. е дължината на лифта, чийто пусков срок е 1 декември тази година. Покрай него ще има две писти - от 3 км. 420 м и 2 км. 901 м.
              Заради строителството на първото съоръжение, което излиза извън националния курорт Пампорово и го свързва с друго селище, дружеството стопанисващо лифтовете ще преговаря за откупуване на земята под него и за терените, по които ще минават новите писти.

Коментар

• Идва ли снега !

Коментар

• Общий ритъм увлича Пампоровици и те дърпат тоже, да...

Коментар

• Кой печели и кой губи от топлата зима
                    Невероятно топлата зима промени не само семейните планове, но и разчетите на бизнеса, пише "Росийская газета".
                    Едни вече започнаха да изчисляват загубите си от необичайно топлото време, а други се радват на също толкова непланираните си печалби. Плюсовете са следните: Хората ядат повече сладолед. Машините за чистене на сняг засега си почиват. Комуналните служби също само печелят, запасите от горива остават в складовете. Гражданите правят икономии от отоплението. Липсата на студове е в полза и на строителите. Няма проблеми със снабдяването с електроенергия.
                    Загуби търпят собствениците на магазини за продажба на кожени облекла, ботуши и зимни автомобилни гуми. Застрашено е и земеделието. Зимата без студове може да провокира появата на насекоми, които да изядат бъдещата реколта. Финансови загуби търпят и ски курортите. Европейските банки вече отказват кредити на ски базите, които се намират под 1 500 м височина.
                    Производителите на петрол губят, а купувачите печелят, тъй като цените на нефта достигнаха най-ниските си нива от 2005 г.

Коментар

• Ураганът Киро не донесъл е сняг в Европа никъде, доколкото знам обаче, да... :-(

Най-добре пазарувайте Албени - сезонът в ММЦ-то ще почне на 1 март, а в Баш Албена - на 15-тий... :-)

Коментар

• Незнам каква зима ви се върти в главите ама в Европа темп. е 10-15 градуса.

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                          гледай гледай, че следващата седмица зимата започва ;-)

Силна буря връхлетя Европа
                          18 януари 2007 / News.dir.bg
                          Един мъж е загинал от силната буря, която удари Великобритания днес и причини хаос по пътищата, в жп транспорта и на пристанищата. Това съобщиха официални източници.
                          Лошото време, което засегна и други части на Европа, дойде със силни ветрове и предупреждения за наводнения, предаде БГНЕС. 54-годишен мъж е загинал след като дърво е паднало върху колата му тази сутрин в Бриджнорт, северозападната част на Англия. Същевременно на остров Уайт са измерени ветрове със скорост 158 км/ч, което е доста по-силно от обещаните от синоптиците 130 км/ч. Само 75% от влаковете между Лондон и Единбург осъществяват курсовете си след като властите бяха принудени да наложат ограничения в скоростта. Пристанището в Доувър е затворено. Предупреждението за предстояща силна буря бе направено късно снощи от метеорологическите служби на Великобритания, Германия и редица други европейски държави. Бурята ще бъде последвана от студена вълна, която ще предизвика снеговалежи в Шотландия и северна Англия. Германските власти призоваха населението по възможност да не излиза от къщи и да не паркира колите си под дървета. В Белгия кметствата на Брюксел и Антверпен наредиха да бъде ограничен достъпът в градските паркове и на площадите, за да се избегне опасността от паднали дървета. Мерки за безопасност се вземат и в Чехия, до чиито граници бурята трябва да стигне в нощта срещу петък. Междувременно повече от 60 души загинаха от бурите в САЩ, повечето от които при катастрофи. Жертвите са от щатите Оклахома, Тексас, Мисури, Айова, Ню Йорк, Мичиган, Арканзас, Мейн и Индиана. Бизнесът е спрян, а училищата прекратиха занимания. В Калифорния голяма част от портокаловите дървета измръзнаха.
                          Абе Иво дори и да идва буря мислиш ли че някои може да кара ски при вятър 150 метра в секунда.
                          това е също толкова лоша новина кото хубавото веме в момента!!!
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• ок няма аз да не съм кьорав, че да не виждам
                            ама лифтовете са пълни нали
                            а и 157 след изсипванията започнаха пак лека полека
                            та затова казах че съм умерен оптимист
                            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                              виж че се чака отчета - ако погледнеш на камерата ще видиш, че за нагоре няма празна седалка - аз съм умерен оптимист въпреки това време
                              http://www.rozhen.com/bg/tourist.php
                              работи само детската писта и четворката от Студенец до кулата.
                              Сняг за ски няма.

Коментар

• виж че се чака отчета - ако погледнеш на камерата ще видиш, че за нагоре няма празна седалка - аз съм умерен оптимист въпреки това време
                                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

Working...
                                X