IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
    "Алианц" най-вероятно няма да направят нищо,най-много да излезнат от позицията.Но пък членовете на управителния орган на дружеството отговарят и за вредите, причинени на участващите в това дружество лица.Тази отговорност се обосновава с обстоятелството, че в крайна сметка дружеството се създава, за да печелят от неговата дейност акционерите, и с тези си действия управителния орган може да увреди и тях. Така всеки акционер може да заведе иск по чл.45 ЗЗД срещу СД или който там е взел решение за покупката.Надявам се от дружеството да публикуват решението на СД с което се одобрява сделката.
    Иска няма да е кой знае колко скъп.Някой с 200-300 акции може да поиска СД да му възстанови щетите нанесени му от това действие.На първа инстанция да му струва най-много 500 лв. при положение,че загуби иска.Но пък ако спечели,че се създаде прецедент и тогава и останалите акционери ще могат да осъдят СД.Трябва най-сетне някой да носи отговорност за източване на дружества.
    Аз съм "ЗА"!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Абсолютно си прав! Аз съм някакъв микрон на борсата, но винаги съм се чудил защо няма нещо като "съюз или синдикат на миноритарите на БФБ"? Не смея да предложа нищо, просто защото не съм толкова в час и явно има много пречки, за които не предполагам. С който и от този форум да съм говорил, обикновено е доста по-напред откъм акции и познания, в същото време всички рИват от КФН, БФБ и т.н., но никой не се е наел сериозно

П.П. Какво пречи да се направи нещо такова и всеки миноритар, който желае да се включи с определен процент/ промил от портфейла си? Завеждат се сериозни дела в ЕС и току-виж след спечелването им вземат да се замислят управляващите. Бакшишите и фуражките правят това упражнение чрез блокада на орлов мост, ние не може ли да го направим чрез ЕС?
      Ами защото всички спим "зимен сън" ,пък като си отворим полекичка едното око чакаме някой друг да ни "сервира" нещо , а ние само да одобрявме или критикуваме.Скоро гледах едно изказване по тв че българите в родината си сме солови играчи и можем да се обединяваме успешно само извън нея!

Коментар

"Алианц" най-вероятно няма да направят нищо,най-много да излезнат от позицията.Но пък членовете на управителния орган на дружеството отговарят и за вредите, причинени на участващите в това дружество лица.Тази отговорност се обосновава с обстоятелството, че в крайна сметка дружеството се създава, за да печелят от неговата дейност акционерите, и с тези си действия управителния орган може да увреди и тях. Така всеки акционер може да заведе иск по чл.45 ЗЗД срещу СД или който там е взел решение за покупката.Надявам се от дружеството да публикуват решението на СД с което се одобрява сделката.
        Иска няма да е кой знае колко скъп.Някой с 200-300 акции може да поиска СД да му възстанови щетите нанесени му от това действие.На първа инстанция да му струва най-много 500 лв. при положение,че загуби иска.Но пък ако спечели,че се създаде прецедент и тогава и останалите акционери ще могат да осъдят СД.Трябва най-сетне някой да носи отговорност за източване на дружества.
        Абсолютно си прав! Аз съм някакъв микрон на борсата, но винаги съм се чудил защо няма нещо като "съюз или синдикат на миноритарите на БФБ"? Не смея да предложа нищо, просто защото не съм толкова в час и явно има много пречки, за които не предполагам. С който и от този форум да съм говорил, обикновено е доста по-напред откъм акции и познания, в същото време всички рИват от КФН, БФБ и т.н., но никой не се е наел сериозно

П.П. Какво пречи да се направи нещо такова и всеки миноритар, който желае да се включи с определен процент/ промил от портфейла си? Завеждат се сериозни дела в ЕС и току-виж след спечелването им вземат да се замислят управляващите. Бакшишите и фуражките правят това упражнение чрез блокада на орлов мост, ние не може ли да го направим чрез ЕС?
        Last edited by 15%; 13.04.2016, 23:05.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Другари, за съжаление това няма да мине.Дори Алианц да се захванат, а те няма да го направят, едва ли ще има успех.Подобни проблеми имат колегите във Фонд имоти и резултата тук ще е същия.Истината, е че който се хванал на хорото тук и в БТХ трябва да очаква и такива простотии.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Другари, за съжаление това няма да мине.Дори Алианц да се захванат, а те няма да го направят, едва ли ще има успех.Подобни проблеми имат колегите във Фонд имоти и резултата тук ще е същия.Истината, е че който се хванал на хорото тук и в БТХ трябва да очаква и такива простотии.

малко ни понабиха ,но шиши си го знаеме....
            важното е добър отчет и дивидент ....
            Интересно че алианц от месец изчезнаха нито в гагарин ,нито в Хиката ,нито никъде....
            не е препоръка....

Коментар

• Другари, за съжаление това няма да мине.Дори Алианц да се захванат, а те няма да го направят, едва ли ще има успех.Подобни проблеми имат колегите във Фонд имоти и резултата тук ще е същия.Истината, е че който се хванал на хорото тук и в БТХ трябва да очаква и такива простотии.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                Не виждам как може да се докаже свързаност, за да се атакуват сделките. По-скоро може да се търси отговорност на мениджмънта за икономическа нецелесъобразност. Някой юрист няма ли наоколо?
                Това е от ТЗ
                Чл. 240а. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) Акционери, притежаващи поне 10 на сто от капитала на дружеството, могат да предявят иск за търсене на отговорност от членове на съвета на директорите, съответно на надзорния и управителния съвет, за вреди, причинени на дружеството.
                Това е от НК
                Чл. 220. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.
                (2) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) В особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е от три до десет години лишаване от свобода, като съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.
                Сигнал до районна прокуратура може да подаде всеки-акционер или не.Прокурора ще реши има ли данни за престъпление(как ли пък не)

Коментар

• Дори да се докаже свързаност м/у Корел пром и ДП чрез "Канал 3",който е техен основен клиент,то ДП чрез НСН Инвестмънт(Комсо табако) има само 18% от Гага,а трябва да са поне 25% за да е заинтересовано лице.Ако от Панама пейпър излезе,че ДП е свързан и с "Дрослиан"(Баранко),то тогава вече може и да се намери нещо в този смисъл.Обаче някой,който има достъп и възможности(КФН) трябва да търси.Но както се вижда от практиката,това няма да стане.
                  А иначе 5% от акционерите(Алианц) могат да внесат точка в ОСА,да поискат отстраняване на управителя,да сезират Прокуратурата ит.н.,но сделката ще си остане действителна.
                  Ако юристите на Алианц измислят нещо....,но като си спомням какво направиха с участието си в Арома(продадоха дела) след врътките на Луканови,едва ли ще нашравят нещо различно за да защитят "пенсионерите" и тук.

Коментар

• Не виждам как може да се докаже свързаност, за да се атакуват сделките. По-скоро може да се търси отговорност на мениджмънта за икономическа нецелесъобразност. Някой юрист няма ли наоколо?

Коментар

• Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
                      Чл.114 ...
                      (11) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2005 г., предишна ал. 10, изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Сделките, извършени в нарушение на ал. 1 - 10, са нищожни.
                      Само КФН трябва да установи,че в сделката участват заинтересовани лица. Което не виждам как ще стане.
                      A имали срок след който сделките в нарушение по чл.114 не могат да се обжалват ?

Коментар

...........
                        А ако това е цената и се докаже свързаност,то е нарушен чл.114,ал. 1.,т 1,б. "а" от ЗППЦК
                        Чл.114 ...
                        (11) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2005 г., предишна ал. 10, изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Сделките, извършени в нарушение на ал. 1 - 10, са нищожни.
                        Само КФН трябва да установи,че в сделката участват заинтересовани лица. Което не виждам как ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                          Проблема е в компании, където фундамента е променлив и рисков, както и когато единични печалби се прескспонират като за сигурни в бъдеще - Гагарин, Свилоза, Спийди , СФИ.
                          Би ли посочил компания чийто фундамент не е "променлив и рисков".

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Аз два пъти съм го виждал на 100 лева, а бъдещето не го знаеш нали
                            А то много акции и Софикс сме ги виждали знаеш ли на какви нива, но това не може да е бенчмарк.
                            Проблема е в компании, където фундамента е променлив и рисков, както и когато единични печалби се прескспонират като за сигурни в бъдеще - Гагарин, Свилоза, Спийди , СФИ.
                            Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Аз два пъти съм го виждал на 100 лева, а бъдещето не го знаеш нали

не знам защо ги дразни една позиция която върви нагоре ,надоле и то при тази умираща борса и то с добър оборот....
                              Онзи ден цената върнеше над 40 , днес над 34 ,това са си 20 % печалба.....или 20% загуба ва

Коментар

• Аз два пъти съм го виждал на 100 лева, а бъдещето не го знаеш нали

Коментар

Working...
                                X