IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от growth
    Мислим по един и същи начин Чичо Уорън- купувам си отдавна тука ... даже мисля утре да си оправя риска на портфейла, гледам че компанията въобще не реагира на изменението на пазарните индекси - даже май намирам отрицателна корелация, която скоро ще се търси много май, знам ли?!
    По мои сметки beta-та на GAGBT за една година назад е както следва:

GAGBT vs SOFIX: -0.04
    GAGBT vs BG40: 0.24

Това би трябвало да направи акцията първостепенна цел на институционалните инвеститори желаещи да хеджират риска на портфейла им на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
      Първоначално изпратено от growth
      P/e - "малко странен коефициент," така обичаше да се изразява един мой състудент по финансов мениджмънт. Показателят е нисък това добре или зле е?!
      Трябва да го сравняваме с други компании от сектора, региона или още с какво... той е нисък, защото пазарната цена е ниска или печалбите все още не са на ниво...
      При положение, че мажоритаря плати по 41,05 лева на акция според теб не е ли ниска настоящата цена? (риторичен въпрос)
      А печалбата си е много добра и то при положение, че предприятието е в процес на преструктуриране и оптимизация на производството! Представяте ли си като този процес приключи за каква печалба ще говорим ... аз си представям
      Мислим по един и същи начин Чичо Уорън- купувам си отдавна тука ... даже мисля утре да си оправя риска на портфейла, гледам че компанията въобще не реагира на изменението на пазарните индекси - даже май намирам отрицателна корелация, която скоро ще се търси много май, знам ли?!

Коментар

• Първоначално изпратено от growth
        P/e - "малко странен коефициент," така обичаше да се изразява един мой състудент по финансов мениджмънт. Показателят е нисък това добре или зле е?!
        Трябва да го сравняваме с други компании от сектора, региона или още с какво... той е нисък, защото пазарната цена е ниска или печалбите все още не са на ниво...
        При положение, че мажоритаря плати по 41,05 лева на акция според теб не е ли ниска настоящата цена? (риторичен въпрос)
        А печалбата си е много добра и то при положение, че предприятието е в процес на преструктуриране и оптимизация на производството! Представяте ли си като този процес приключи за каква печалба ще говорим ... аз си представям

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
          Нормално е да започваме да захождаме към космодрума:

P/E 10.84
          P/S 0.94
          P/B 0.99

Малко са компаниите на БФБ които имат такива показатели, а и все ми се струва, че тук най-доброто те първа предстои !!!

Благодаря на всички, които вярват в Юри. P/e - "малко странен коефициент," така обичаше да се изразява един мой състудент по финансов мениджмънт. Показателят е нисък това добре или зле е?!

Продължавам да си пълня кошничката....
          Успех на всички, които са си купили достатъчно билетчета...
          ... мисля, че отчета ще ни освободи и ще се изстреляме, разбира се ние се готвим отдавна за това.
          П.С вземете си дебели дрешки, горе е студено. Макар и тук да е 40 градуса.
          Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение...

Коментар

• Нормално е да започваме да захождаме към космодрума:

P/E 10.84
            P/S 0.94
            P/B 0.99

Малко са компаниите на БФБ които имат такива показатели, а и все ми се струва, че тук най-доброто те първа предстои !!!

Коментар

• hmmm mnogo interes ima tuk dnes, a prodavachite si iztegliha visoko orderite. Sega nishto chudno niakoi da go subere do 44. kef

Коментар

• aideee i tazi pozicia trugna. Niakoi ia prati na nov vruh. Interesno zapochva da stava tuk

Коментар

• Гледам ,пак гледам и виждам нещо интересно - близо 6 ( ШЕСТ ) ПЪТИ разлика между броя акции които се продават и които се търсят по тази позиция. В полза на кои е това съотношение-еееее ама много сте мързеливи,вземете и се напънете малко
                  ХМ .....защо ли така само преди около месец,месец и половина беше в обратно съотношение.

Мдаааа......

Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции.То изразява само личното мнение на автора,нищо друго.

Коментар

• Компанията,май нещата тук започнаха да си идват по местата.
                    Може би днес някой са прозрели очевидното
                    Който иска да продава,ако има по-добри алтернативи,защо не.Аз не разбирам много ,ама купувам още.

Сещам се и за нещо друго.Може и да се повтарям,но все пак как да не цитирам Чичко Уорън Бъфет
                    Та той казва-Винаги е рано да се продава една добра акция.Както се казва,колелото е измислено отдавна,няма нужда да го измисляме отново,само трябва да го използваме по предназначение.Нищо повече

Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции.То изразява само личното мнение на автора,нищо друго.

Коментар

• Фундамента просто е железен.
                      Чудя се на хората как се мятат на тези нови обвити в надежди фантазии, а манекенката от Пловдив лежи в леглото до тях гола.

Коментар

• акцията е доста стабилна, като АДСИЦ изтърпя около две корекции без да отстъпи. Модните тенденции са доста присъщи и на фондовия пазар и това е нормално. Понякога ме е хващало яд, че вместо да държа тази и още някоя друга акция не съм сложил всичко в ЕУБГ да речем. В други случай съм хепи с моята си стратегия да диверсифицирам.
                        С това искам да ти кажа, че каквото и да предприемеш, винаги ще имаш пропуснати ползи, но и избегнати рискове. Важното е купон да става а пък той мажоритаря не може вечно да мълчи, пък и все си мисля, че ако искаше да източва, до сега да е увеличил неколкократно капитала. )

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                          Няма ликвидност growth, казвам го с огромно съжаление. Доста време я чаках тази позиция, но за жалост не всичко мога да си позволя да чакам неоправдано дълго. Наистина погледнато счетоводно а и реално, цената трябва да е далеч от тази.
                          Какво да се прави, все пак не сме алтруисти, уважавам парите си и не мога да ги оставя да мързелуват вечно.

Успех желая на всички , които устискат да разтоварят на по-високи нива.
                          ... Така е, няма по - велик от негово величество пазара. Но аз ще се постарая ...

Успех на всчики, които вярват в сериозния фундамент

Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение...

Коментар

• Няма ликвидност growth, казвам го с огромно съжаление. Доста време я чаках тази позиция, но за жалост не всичко мога да си позволя да чакам неоправдано дълго. Наистина погледнато счетоводно а и реално, цената трябва да е далеч от тази.
                            Какво да се прави, все пак не сме алтруисти, уважавам парите си и не мога да ги оставя да мързелуват вечно.

Успех желая на всички , които устискат да разтоварят на по-високи нива.

Коментар

• ти май нещо си се ядосал на пазара - той е виновен (търсене - предлагане)

Коментар

• Уважаеми инвеститори, не мога да разбера как една компания, която със стария отчет струва поне 80 лв. не се харчи. Никой ли не прилага модели за оценка на компании, не го разбирам това... Колко трябва да стигне счетоводната стойност, за да могат така уважаваните от мен портфолио мениджъри да обърнат внимание на позицията, може би 50 лв. Това си е то Българска работа....
                                Напоследък се навъдиха всякакви разбиращи “разбираш ли”, така се моля за една качествена корекция на пазара, за да ги видя тия мениджъри как ... половината от тях не са чували дори и за Марковитц, та още повече за портфейлена теория...

Лично мнение, моля за извинение, ако някои от нас го вземат вътрешно....

Коментар

Working...
                                X