Сигурно има нещо.Едва ли е само от лошия отчет.Консолидирания сигурно ще е на малка печалба.Този който продаде днес е продал на голяма загуба,а до 20 лв. се продават още над 500 акции.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
1325 хил.лв е разликата.Неразпр. печалба от 2017 е 41784+5744(печалба за 2017,която изцяло е отнесена към неразпр. печалба) = 47528 хил.лв.Толкова е била до 3то 3месеч.,после странно защо намалява до 47420 през 4то 3месеч. За 2017 неразпр. печалба в одитирания е увеличена с 699 хил.лв. спрямо 4то 3месеч.Не съм гледал внимателно,но не открих обяснения.Мисля,че неразпр. печалба за предходни год. може да се променя само с решение на ОСА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнениеНа мен ми е по-интересно как така в отчета за Q4 неразпр. печалба за предх. год. е 47420 хлв,а в одитирания е 46203 хлв. И в миналогодишния одитиран отчет май имаше такова изменение и пак без обяснение............ да не издребняваме .......... бъди ларж като шиши...
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеНякой може ли да ме светне къде е отишла натрупаната печалба? в отчета пише 50 мил.! ... всичкото това къде е заминало, че трябва и кредити да се теглят?
Паричните средства и положителния паричен поток не осигуряват средствата нужни за инвестиции и оборотни средства и затова теглят инвестиционен и за оборотни средства кредити. Такива се теглят и изплащат постоянно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеНякой може ли да ме светне къде е отишла натрупаната печалба? в отчета пише 50 мил.! ... всичкото това къде е заминало, че трябва и кредити да се теглят?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеНякой може ли да ме светне къде е отишла натрупаната печалба? в отчета пише 50 мил.! ... всичкото това къде е заминало, че трябва и кредити да се теглят?само не слагай книгите на репо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
Сетиха се да публикуват инфо в Х3 с голяяямо закъснениеВсе пак по-добре късно от колкото никога
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнениеНа 30.01 по партидата на Гагарин са вписани 2 ипотеки в полза на ТБ Д- за 12’712’895 BGN и за 6’845’405 BGN.Това си е близо 17% от активите,а вече 4 дни няма никакво съобщениеИпотеките са върху едни и същи имоти-18 бр.. Дали кредитите са усвоени или са кредитни линии...кой да ти каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
Има и нещо положително в тези ипотеки.Балансовата стойност на всички земи и сгради е 9195 хлв.,с начслената амортизация е 11650 хлв.,а банката явно ги оценява за доста над 20 мил.лв за да отпусне 19,5 мил.лв.И това не са всичките имоти в Пловдив. Големите сгради са ипотекирани в ПИБ.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнениеНа 30.01 по партидата на Гагарин са вписани 2 ипотеки в полза на ТБ Д- за 12’712’895 BGN и за 6’845’405 BGN.Това си е близо 17% от активите,а вече 4 дни няма никакво съобщениеИпотеките са върху едни и същи имоти-18 бр.. Дали кредитите са усвоени или са кредитни линии...кой да ти каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнениеМиналата година се е сменил и собственика на DRC Invest ЕООД.Сега е Медиа Плекс от ОАЕ,която междувременно е купила и Дореко ЛТД(предишния собственик на DRC Invest ЕООД.Има промяна и на другите фирми свързвани с ДП. Не знам до колко промяната е реална,но сега всички собственици на Гагарин са от емирствата.
Коментар
Коментар