IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сигурно има нещо.Едва ли е само от лошия отчет.Консолидирания сигурно ще е на малка печалба.Този който продаде днес е продал на голяма загуба,а до 20 лв. се продават още над 500 акции.

Коментар

• Тия да не са обявили фалит? И никой не подкрепя ....

Коментар

• 1325 хил.лв е разликата.Неразпр. печалба от 2017 е 41784+5744(печалба за 2017,която изцяло е отнесена към неразпр. печалба) = 47528 хил.лв.Толкова е била до 3то 3месеч.,после странно защо намалява до 47420 през 4то 3месеч. За 2017 неразпр. печалба в одитирания е увеличена с 699 хил.лв. спрямо 4то 3месеч.Не съм гледал внимателно,но не открих обяснения.Мисля,че неразпр. печалба за предходни год. може да се променя само с решение на ОСА.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
          На мен ми е по-интересно как така в отчета за Q4 неразпр. печалба за предх. год. е 47420 хлв,а в одитирания е 46203 хлв. И в миналогодишния одитиран отчет май имаше такова изменение и пак без обяснение.
          за една милка сега на въпрос ли ще го правиш ........... да не издребняваме .......... бъди ларж като шиши...
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• На мен ми е по-интересно как така в отчета за Q4 неразпр. печалба за предх. год. е 47420 хлв,а в одитирания е 46203 хлв. И в миналогодишния одитиран отчет май имаше такова изменение и пак без обяснение.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
              Някой може ли да ме светне къде е отишла натрупаната печалба? в отчета пише 50 мил.! ... всичкото това къде е заминало, че трябва и кредити да се теглят?
              Натрупаната печалба през годините, която не е разпределена е останала в дружеството под формата на активи.
              Паричните средства и положителния паричен поток не осигуряват средствата нужни за инвестиции и оборотни средства и затова теглят инвестиционен и за оборотни средства кредити. Такива се теглят и изплащат постоянно.

Коментар

Някой може ли да ме светне къде е отишла натрупаната печалба? в отчета пише 50 мил.! ... всичкото това къде е заминало, че трябва и кредити да се теглят?
                на дебелянов пръстите са широки, а дупки за запълване има доста...

Коментар

само не слагай книгите на репо

Коментар

• Някой може ли да ме светне къде е отишла натрупаната печалба? в отчета пише 50 мил.! ... всичкото това къде е заминало, че трябва и кредити да се теглят?

Коментар

• Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение

Сетиха се да публикуват инфо в Х3 с голяяямо закъснениеВсе пак по-добре късно от колкото никога
                      Вече ми е по спокойно, 3.5мил евро за нова производствена линия ,останалите за оборотни средства.

Коментар

На 30.01 по партидата на Гагарин са вписани 2 ипотеки в полза на ТБ Д- за 12’712’895 BGN и за 6’845’405 BGN.Това си е близо 17% от активите,а вече 4 дни няма никакво съобщение Ипотеките са върху едни и същи имоти-18 бр.. Дали кредитите са усвоени или са кредитни линии...кой да ти каже.
                        Сетиха се да публикуват инфо в Х3 с голяяямо закъснениеВсе пак по-добре късно от колкото никога

Коментар

• Здраво разтоварване вчера.Дали продавачът е един и същ?

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение

Има и нещо положително в тези ипотеки.Балансовата стойност на всички земи и сгради е 9195 хлв.,с начслената амортизация е 11650 хлв.,а банката явно ги оценява за доста над 20 мил.лв за да отпусне 19,5 мил.лв.И това не са всичките имоти в Пловдив. Големите сгради са ипотекирани в ПИБ.
                            бих се учудил, ако някъде другаде са ипотекирани...

Коментар

На 30.01 по партидата на Гагарин са вписани 2 ипотеки в полза на ТБ Д- за 12’712’895 BGN и за 6’845’405 BGN.Това си е близо 17% от активите,а вече 4 дни няма никакво съобщение Ипотеките са върху едни и същи имоти-18 бр.. Дали кредитите са усвоени или са кредитни линии...кой да ти каже.
                              Има и нещо положително в тези ипотеки.Балансовата стойност на всички земи и сгради е 9195 хлв.,с начслената амортизация е 11650 хлв.,а банката явно ги оценява за доста над 20 мил.лв за да отпусне 19,5 мил.лв.И това не са всичките имоти в Пловдив.Големите сгради са ипотекирани в ПИБ.

Коментар

Миналата година се е сменил и собственика на DRC Invest ЕООД.Сега е Медиа Плекс от ОАЕ,която междувременно е купила и Дореко ЛТД(предишния собственик на DRC Invest ЕООД.Има промяна и на другите фирми свързвани с ДП. Не знам до колко промяната е реална,но сега всички собственици на Гагарин са от емирствата.
                                Май са са си пак същите. " "Ди Ар Си инвест". Това е новото име на "Дореко комерс", която беше собственост на едноименна офшорка от Британските Вирджински острови. След няколко рокади сега то е собственост на дубайското Media-Plex Limited, което на свой ред е собственост на друго дубайско дружество - TI Holding FZE. Това е новото име на TGI Middle East FZE - сега миноритарен акционер в "Булгартабак холдинг", а преди години и мажоритарен. Именно на "Дореко комерс" Пеевски продаде миноритарния си дял в "Юрий Гагарин" през 2016 г. Тя беше и компанията, която финансира мистериозните младежи, приватизирали Дипломатическия клуб в Бояна, а впоследствие и го придоби. През годините през "Дореко" беше инвеститор в новата печатница на вестниците на Пеевски, а също през него премина и собствеността на различни фирми, свързани днес с "Булгартабак" - рекламната агенция "Сода комюникейшънс", "Лодис инвест" (Lacrima) и др."

Коментар

Working...
                                X