IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
    На 30.01 по партидата на Гагарин са вписани 2 ипотеки в полза на ТБ Д- за 12’712’895 BGN и за 6’845’405 BGN.Това си е близо 17% от активите,а вече 4 дни няма никакво съобщение Ипотеките са върху едни и същи имоти-18 бр.. Дали кредитите са усвоени или са кредитни линии...кой да ти каже.
    Сумите изглеждат много големи ,за някое ново имотче ли ще ги харчат?

Коментар

• На 30.01 по партидата на Гагарин са вписани 2 ипотеки в полза на ТБ Д- за 12’712’895 BGN и за 6’845’405 BGN.Това си е близо 17% от активите,а вече 4 дни няма никакво съобщение Ипотеките са върху едни и същи имоти-18 бр.. Дали кредитите са усвоени или са кредитни линии...кой да ти каже.

Коментар

• От много време регулярно водим дебати с някои колеги и аз защитавам тезата, че "Гагарин не е Булгартабак". Мисля, че продължават да се доказват нещата. БТХ имаха хиляди служители, когато Гагарин ги обслужваше с 300-400 човека персонал. Сега за огромно съжаление четем, че БТХ е съкратил последните 200 човека в БЛАБТ, а Гагарин са с 501 служители към 31 декември 2018г.
        Персонал:
        2008 *** 492
        2009 *** 388
        2010 *** 360
        2011 *** 336
        2012 *** 273
        2013 *** 472
        2014 *** 490
        2015 *** 577
        2016 *** 529
        2017 *** 535
        2018 *** 501
        Къде се крие причината за това? Според мен ето тук:
        година *** Износ печат *** Износ филтри *** Износ общо
        2008 *** 3,611,000 *** 2,486,000 *** 6,097,000
        2009 *** 3,174,000 *** 2,911,000 *** 6,085,000
        2010 *** 4,100,000 *** 3,673,000 *** 7,773,000
        2011 *** 3,675,000 *** 2,707,000 *** 6,382,000
        2012 *** 2,312,000 *** 2,671,000 *** 4,983,000
        2013 *** 952,000 *** 8,085,000 *** 9,037,000
        2014 *** 1,040,000 *** 4,793,000 *** 5,833,000
        2015 *** 3,241,000 *** 19,549,000 *** 22,790,000
        2016 *** 5,959,000 *** 28,270,000 *** 34,229,000
        2017 *** 7,972,000 *** 31,689,000 *** 39,661,000
        2018 *** 9,058,000 *** 36,769,000 *** 45,827,000
        За съжаление пазарът продъжава да разглежда Гагарин и БТХ като едно и също нещо. Може да е прав, може и да не е.

Към момента на неконсолидирана база отчетите на Гагарин показват P/E 4.52x, P/B 0.18x и EV/EBITDA 2.44х. След консолидиране на печатницата в София коефициентите очаквам да са още по-ниски. Времето ще покаже дали оценките са правилни.

Определено не препоръчвам нищо. Само давам повече цифри от отчетите на компанията.
        Last edited by BSEtrader; 31.01.2019, 00:33.

Коментар

• Носят се слухове, че той се е установил трайно там..За да го държи значи смята да работи само в сянка..Да видим докога и колко..

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
            Миналата година се е сменил и собственика на DRC Invest ЕООД.Сега е Медиа Плекс от ОАЕ,която междувременно е купила и Дореко ЛТД(предишния собственик на DRC Invest ЕООД.Има промяна и на другите фирми свързвани с ДП. Не знам до колко промяната е реална,но сега всички собственици на Гагарин са от емирствата.
            Не мога да го разбера "дебелия" що се прави на шутав с тези непрекъснати прехвърляния от фирма във фирма ,а не го продаде наистина на някой добър стопанин.

Коментар

• Миналата година се е сменил и собственика на DRC Invest ЕООД.Сега е Медиа Плекс от ОАЕ,която междувременно е купила и Дореко ЛТД(предишния собственик на DRC Invest ЕООД.Има промяна и на другите фирми свързвани с ДП. Не знам до колко промяната е реална,но сега всички собственици на Гагарин са от емирствата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Това за падащите ножове е вярно ....
                Но даже и при умряла акция има подскок на умрялата котка...
                при колко акции не можа да дочакаш подскока ....... не е истина просто
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

монти, нищо не съм спечелил от твоите загуби и нищо не печеля от това, че ти ги припомням

имам един единствен съвет към теб и искам да ме разбереш правилно:

борсите си имат цикли и е добре за портфейла ти да се съобразяваш с тях!!! не всеки спад на акциите се обяснява със споменатите цикли ......... има спадове които се обославят с действия или бездействия на мажоритаря, а понякога и със странични фактори .......... когато една акция започне да пада е хубаво да си обясниш на себе си каква е причината за спада в цената ........ помисли добре дали е по-здравословно да осредняваш по целия път до дъното или е по-добре да си купиш акции когато поеме цената нагоре дори и да загубиш първите 5-10-15% от ъп-А

доста пъти падащите ножове те разкъсваха буквално и няма нужда да ми обясняваш, че не е вярно
                  Това за падащите ножове е вярно ....
                  Но даже и при умряла акция има подскок на умрялата котка...
                  Преди време купих от Родина десетина К Елтоса за 180 лева ...

Вече няколко пъти се качи до 7 стотинки от 1,8....верно става за 200,300 лв ама аз и не смея да купя повече....
                  Тук се надявам 10 да е дъното....и там някъде да купувам....

Коментар

• Някой плахо се опитва да подкрепя с по 1 акция май към 10 лв. отиваме.

Коментар

В момента пишеш на ангро за минали неща....
                      Единственото си прав че не можах да продам на Южния фонд за една стотинки 2к акции и оттам почна една одисея...4,53 ли ми беше цената в Петрол за продажба а те минаха до 4,52ли...
                      Нямам в Гагарин но ако падне около 12, ще имам.....
                      Другото за поуката , всеки си носи глава на раменете....
                      Две години чакаха някой Годо да дойде и да им вдигне акциите и си изкарваха нервите върху мен...
                      А БТХ от 12 стигна до 16 с оборот....колкото може да се каже оборот 5-10К акции и аз участвах в това качване повече с продажби...
                      Две години са много време....така че цената и новините ще бъдат различни като спрат производството.....и изплатят неустоики...
                      монти, нищо не съм спечелил от твоите загуби и нищо не печеля от това, че ти ги припомням

имам един единствен съвет към теб и искам да ме разбереш правилно:

борсите си имат цикли и е добре за портфейла ти да се съобразяваш с тях!!! не всеки спад на акциите се обяснява със споменатите цикли ......... има спадове които се обославят с действия или бездействия на мажоритаря, а понякога и със странични фактори .......... когато една акция започне да пада е хубаво да си обясниш на себе си каква е причината за спада в цената ........ помисли добре дали е по-здравословно да осредняваш по целия път до дъното или е по-добре да си купиш акции когато поеме цената нагоре дори и да загубиш първите 5-10-15% от ъп-А

доста пъти падащите ножове те разкъсваха буквално и няма нужда да ми обясняваш, че не е вярно

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение

те кутии и гилзи ще правят,ама за филтрите май само КТ(бивша ПЛБТ) ще им остане клиент.
                        Той подчерта, че новият собственик дори не е купил специалните машини, с които се поставят кодове на всяка кутия, което е според европейски регламент и влиза в сила от лятото. А дали КТ са купили такива машини... Дано поне остане фабриката в Баня Лука.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

просто му се иска да не пада под 10 лв.акцията

същото пишеше, че Петрол няма да пада под 6 лв

същото пишеше, че БАКБ няма да пада под 10 лв

същото пишеше, че ОЦК няма да пада под 6 лв

и т.н., и т.н. да не изреждам навсякъде където е осреднявал до последно...

така и не си взе поука
                          В момента пишеш на ангро за минали неща....
                          Единственото си прав че не можах да продам на Южния фонд за една стотинки 2к акции и оттам почна една одисея...4,53 ли ми беше цената в Петрол за продажба а те минаха до 4,52ли...
                          Нямам в Гагарин но ако падне около 12, ще имам.....
                          Другото за поуката , всеки си носи глава на раменете....
                          Две години чакаха някой Годо да дойде и да им вдигне акциите и си изкарваха нервите върху мен...
                          А БТХ от 12 стигна до 16 с оборот....колкото може да се каже оборот 5-10К акции и аз участвах в това качване повече с продажби...
                          Две години са много време....така че цената и новините ще бъдат различни като спрат производството.....и изплатят неустоики...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

А и това не е особено сигурно
                            Според Костолани, "на борсата всичко е ..възможно"
                            препоръки нямаме никакви
                            просто му се иска да не пада под 10 лв.акцията

Първоначално изпратено от Монти
                            Повече от 10 нема да пада.....
                            същото пишеше, че Петрол няма да пада под 6 лв

същото пишеше, че БАКБ няма да пада под 10 лв

същото пишеше, че ОЦК няма да пада под 6 лв

и т.н., и т.н. да не изреждам навсякъде където е осреднявал до последно...

така и не си взе поука

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

препоръки нямаме никакви
                              Е така е ,но ,..
                              Просто цената в момента не може да е под 10 лева при тези данни на фирмата....
                              Другата година може и по малко да е...

Коментар

Повече от 10 нема да пада.....
                                ...
                                препоръки нямаме никакви

Коментар

Working...
                                X