IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
    Браншът (полиграфия/реклама) е слаба работа. Днес е едно, утре е друго. Пренебрегвате конкуренцията. В полиграфията е сериозна и дори повече от колкото предполагате. Създадоха се доста полиграфии на добро ниво, тези които има сравнително стабилни поръчки и дори в момента правят инвестиции, ?? например пренебрегвания от много от вас Унипак - откакто е частен нещата са коренно различни - като стана дума за пример. И не е препоръка, а лично мнение, без да обвързва по какъвто и да е начин институцията за която работя. Ако тр. да избирам Унипак vs Гагараин - много ясно - Унипак е 10 пъти по-недооценен. И също прави цигарени кутийки... едва ли го знаете, както и да е.
    Според мен номенклатурата и апаратурата на соца все още движи гагарин по някаква соц-инерция, но всичко е до време и рано или късно пазара ще изреже неадекватностите. Особено пък щом се разбие и приватизира БТХ. А що се отнася до отчета - не им вярвам на 100%. 50-60 лв/ акция е ужасно, безобразно скъпо. Не е препоръка.
    Да, много полиграфии се създадоха, много инвестиции направиха... а на каква цена? Виж Билборд, виж любимият ти Унипак, сега разгледай и Гага... жокер, гледай задлъжнялостта! Много е лесно, отвори отчетите и смятай, а после пиши глупости по форумите. А това "не им вярвам на 100%" за отчета е като шопа, дето казал "такова животно нема". 50-60 лв. на акция ще си е тамън, не е скъпо и в сегашните условия не е кой знае колко евтино.
    За БТХ считам, че е рано да се правят прогнози дали ще е положително или отрицателно за Гага, съгласен съм, че е възможно развитие и в негативна посока.
    Направената инвестиция подсказва, че противно на очакванията е възможно продажбите на дружеството в цигарения сектор да се увеличат. Акцизите на цигарените изделия няма да се вдигат другата година т.е. няма да наблюдаваме традиционния за края на годината ръст в продажбите заради свръхпроизводство на цигарени изделия с по-нисък акциз. Лично аз очаквам ръст на продажбите на чуждестранния пазар, което ще се отрази според мен след Q1 следващата година. Дотогава запазване на резултатите ще е повече от добре с оглед на факта, че общата им задлъжнялост за тази година ще може да бъде покрита съвсем спокойно от печалбата . Тези аванси само малко ме озадачават, защото са за трето тримесечие, а договорът за новата машина е сключен Октомври. Дружеството изглежда стабилно, продажбите се покачват равномерно, задлъжнялостта е смешна, което го прави доста конкурентноспособно в сравнение с други в бранша.

П.П. всъщност авансите са моя грешка, сега погледнах, че договорът за новата инвестиция е оповестен Октомври, но вероятно е сключен през Q3 т.е. и авансите не ме притесняват.
    Last edited by patkan; 26.10.2010, 12:49.

Коментар

• Ами те ще продават от всички, но тук поне има покритие и переспектива

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
        Наистина вложиха милиони в машини, а не малко инвеститори са го гледали за покупка
        НОИ като почне да продава акциите на ГАГБТ, щото са силно застъпени в портфейлите на пенсиониерите ще видим все повече хубави акции на евтини цени

Коментар

• Наистина вложиха милиони в машини, а не малко инвеститори са го гледали за покупка

Коментар

• Хаха
            Логиката е по-скоро обратната, ама хубаво мисли си така. Само следи как върват продажбите и цените на акциите

И все пак ако искаш да си наистина наясно с бранша се запознай с инвестициите които направиха от Гагарин, какви машини имат, какви клиенти имат - благодарение на "номенклатурата и апаратурата на соц ... соц-инерция"

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Добре е СОФБТ - това няма спор и евала за износа! Но това не означава че Гагарин не е сред дружествата с най-ниски и атрактивни коефициенти.
              Табаците обикновено се гледат отделно, но дано се получи приватизацията този път!
              Ако имаш акции на гагбт, по добре се моли, да не се случва приватизацията на бтх.
              Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Никак не е случайно , че някои си купуват през ден

Коментар

• Добре е СОФБТ - това няма спор и евала за износа! Но това не означава че Гагарин не е сред дружествата с най-ниски и атрактивни коефициенти.
                  Табаците обикновено се гледат отделно, но дано се получи приватизацията този път!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    Поздравления! Много добра работа на Гагата!

Запазват високата рентабилност от последните 2 тримесечия, P/E от 7.8, P/S 0.9, P/B 0.84 и най-вече ЕV/EBITDA от под 5 - мен ме устройва.

Поздрави!

п.п. А и новата инвестиция звучи добре
                    А сега сметни за SOFBT

Коментар

• Не подценяваш ли управлението, а Сушарт случайно ли поръчват на тях Тя много дълга тази соц. инерция- 20години. Иначе харесвам и Унипак

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
                        Браво ЮриПри тези показатели и 50-60 е малко
                        Браншът (полиграфия/реклама) е слаба работа. Днес е едно, утре е друго. Пренебрегвате конкуренцията. В полиграфията е сериозна и дори повече от колкото предполагате. Създадоха се доста полиграфии на добро ниво, тези които има сравнително стабилни поръчки и дори в момента правят инвестиции, ?? например пренебрегвания от много от вас Унипак - откакто е частен нещата са коренно различни - като стана дума за пример. И не е препоръка, а лично мнение, без да обвързва по какъвто и да е начин институцията за която работя. Ако тр. да избирам Унипак vs Гагараин - много ясно - Унипак е 10 пъти по-недооценен. И също прави цигарени кутийки... едва ли го знаете, както и да е.
                        Според мен номенклатурата и апаратурата на соца все още движи гагарин по някаква соц-инерция, но всичко е до време и рано или късно пазара ще изреже неадекватностите. Особено пък щом се разбие и приватизира БТХ. А що се отнася до отчета - не им вярвам на 100%. 50-60 лв/ акция е ужасно, безобразно скъпо. Не е препоръка.
                        Last edited by Vola.X; 25.10.2010, 20:40.
                        Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Браво ЮриПри тези показатели и 50-60 е малко

Коментар

• Поздравления! Много добра работа на Гагата!

Запазват високата рентабилност от последните 2 тримесечия, P/E от 7.8, P/S 0.9, P/B 0.84 и най-вече ЕV/EBITDA от под 5 - мен ме устройва.

Поздрави!

п.п. А и новата инвестиция звучи добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
                              Тук Пенсионерите се на...ха. Колко разумно се управляват парите ни. Хубава е компанията-ма чак пък толкова...
                              абсолютно

Коментар

• Ех да имаше повече такива маниполатори

Коментар

Working...
                                X