IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    много добре формулирано мнение!!!
    +1
    Ти да не си някой литературен критик а не борсоФ играч....

Както казваше един изчезнал ник -оптимист от 3000 хиляди километра се вижда че се търси да се излезе..
    А някой я крепи с 5 бройки........
    Last edited by Монти; 03.02.2014, 12:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Мустака няма пари!?!?

Я направо го премести това мнение в темата за бисери и вицове!
      Мдам, нещата започват да си идват на мястото. Добре че продадох на 67 когато можеше....

Иначе по темата за търговото. Ясно е, че мустака ако пожелае ще намери кинти. Но:
      1. БТК трябва да изплаща и рефинансира дълг.
      2. Ситуацията в Петрол е критична. Сигурно не си обслужват заемите към КТБ. След гражданската война там в продължение на години дружеството е в тежко финансово състояние. Трябва да се наливат пари за оборотен капитал.
      3. КТБ - трябва да си вдига капитала, като за да няма разводняване мустака трябва да изкиха много кинти.
      4. БТХ - сделката е с ливъридж. Кинтите трябва да се връщат. Кога, нямам си и идея. Затова БТХ ще раздаде таз година пак дивидент.

В тази връзка не смятам, че ще има търгово тук, ако трябваше да има беше миналата година на цени от 40-45 лева за бройка. Тук дивидент - дудук. Търгово - дудук. Печалба - дудук. И какво и е хубавото тогава на таз позиция за миноритарите?

За супер дългосрочна инвестиция си е ок - период над 1-2 години. Няма да загуби много стойност, може и да качи едни 30%, но (голямо НО) при положение, че има ракети в момента за спекуланта-миноритар е грях да затваря пари тук. Това ми е мнението.
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Мустака няма пари!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
          .... Има ли мустака пари за това сега? Според мене няма - на главата му е Петрол и вдигане на капитала на КТБ.
          Мустака няма пари!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
            Отчетът щеше да изглежда много добре ако не бяха бонусите по продажбите, които се плащат от тази година. Гледам, че за последното тримесечие са дали 2 млн само по това перо, предхоните две тримесечия - по 1 млн. Това са си 50% от печалбата за годината без обезценките.

Личи си, че компанията работи много добре под крилото на BTH, друг е въпросът колко ще ни позволи да усетим от това, преди търговото.

Айде да порасъждаваме на глас. Бонуси от продажби... ммм. КОй е клиента - големия батко, значи плащаме на големия батко бонуси за продажби. Аз го наричам селски начин за източване на печалбата. Т.нар печалба е застопорена на 1 хил. лева. По голямо нагласяне здраве му кажи. Сега сами си помислете дали ще има гювеч за миноритарите.

Търгово??? За какво, колко е фрии флоута на тази компания? Има ли мустака пари за това сега? Според мене няма - на главата му е Петрол и вдигане на капитала на КТБ.
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
              Отчетът щеше да изглежда много добре ако не бяха бонусите по продажбите, които се плащат от тази година. Гледам, че за последното тримесечие са дали 2 млн само по това перо, предхоните две тримесечия - по 1 млн. Това са си 50% от печалбата за годината без обезценките.

Личи си, че компанията работи много добре под крилото на BTH, друг е въпросът колко ще ни позволи да усетим от това, преди търговото.
              много добре формулирано мнение!!!
              +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                unseen,

за мен цената е под 35 при този отчет....но сантимента е за 100...
                но бъдещето ще покаже...
                Ех изказа се и ти какво му има на от4ета ? за 6.9 милиона реална пе4алба, по4ти двоен ръст на приходите , ЕBITDA 11-12 мил , искаш капитализация под 35 мил .....

Коментар

• Отчетът щеше да изглежда много добре ако не бяха бонусите по продажбите, които се плащат от тази година. Гледам, че за последното тримесечие са дали 2 млн само по това перо, предхоните две тримесечия - по 1 млн. Това са си 50% от печалбата за годината без обезценките.

Коментар

• Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнение
                    Нещо на по-хитър или по-умен от другите ли се мислиш ?
                    И кой те е разочаровал ? Тия дето не са ти продали на 60 и после да им ги върнеш на 70 . От 42 -43лв съм в GAGBT и мислех ,че тук се коментира само отчетите или инфо ,което е в полза на другите акционери .Но като гледам тук за 2 дена цялата сволач се е посъбрала . Жалко .
                    unseen,
                    как да ти го кажа .. грешка в тютюните нямам...
                    винаги съвм имал собствено мнение...и винаги съм бивал оплюван.... включително и тогава..
                    Теорията без БТН е била основна за това да не изкласи... е била е вярна...
                    Сега се връщам....
                    за мен си дете в тази компания в която са подали близалка...
                    Провил съм и анализ когато я продаваха над 33 лева...преди 8 години...
                    Взел съм доста акции....при приватизацията...тогава... и доста време чаках да ги продам...
                    Така ,че кой е сволач ,ами такава е конюктурата.... ...
                    Който ги пързалят по лайсната...
                    за мен цената е под 35 при този отчет....но сантимента е за 100...
                    но бъдещето ще покаже...

Коментар

• Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнение
                      И кой те е разочаровал ? Тия дето не са ти продали на 60 и после да им ги върнеш на 70 . От 42 -43лв съм в GAGBT и мислех ,че тук се коментира само отчетите или инфо ,което е в полза на другите акционери .Но като гледам тук за 2 дена цялата сволач се е посъбрала . Жалко .
                      Пич нищо не разбираш от финансови пазари. Благодарение на тая "сволоч" се вдига ликвидността, щото като имаш 50 такива "сволочи" от двете страни става търговия иначе се хващаш за палците. Спекулантите са полезни като бактериите - никой не ги обича ама без тях не може. Ти да не би да си на тоя пазар заради кафевите очи на мажоритарите?

А за отчетите - аз си казах мнението по долу - чети. Гагарина сега е селска пръчка, печалбата е източвана в полза на големия батко и тука миноритарите ще си гризят дръвцето занапред. Нито дивидент, нито переспективи за ръст, нищо. Стискай си артиите и си прави фундаментален анализ на ексел, ако можеш естествено.
                      Last edited by keizer; 01.02.2014, 15:49.

Коментар

Разочаровахте ме вчера на ниво ..60...
                        Поне се пробвайте на ниво..... 70 ...
                        Стоя и на двете, като изоставен пубертет,пред първа среща....

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Е да ама нЕма.
                          Разочаровахте ме вчера на ниво ..60...
                          Поне се пробвайте на ниво..... 70 ...
                          Стоя и на двете, като изоставен пубертет,пред първа среща....

Коментар

• и нов експлоатаж-като за народа баш

Коментар

• Е какво като нема. Не губи кураж, идва нов тираж.
                              домоуправител

Коментар

Важното е да има екшън....
                                Е да ама нЕма.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X